Contracepția masculină, tot mai aproape de realitate

Cristina Călin, redactor
contracepția-masculină

Injectarea de hormoni poate fi soluția sigură și eficientă pentru contracepția masculină, anunță bbc.com.

O echipă de cercetători americani a anunțat că testele realizate pe 270 de bărbați cărora li s-au injectat hormoni au avut o rată de eșec de doar 4 sarcini. Totuși, nu acesta este principalul aspect pe care l-au urmărit, ci și efectele negative, iar acestea nu sunt de neglijat. Unii dintre participanții la studiu au avut de luptat cu acnee, iar alții cu dispoziție schimbătoare. Chiar și-așa, rezultatele sunt îmbucurătoare pentru că au trecut deja două decenii de când se caută o soluție pentru ca femeile să nu mai fie singurele care să aibă grijă de contracepție. Scopul principal a fost ca bărbaților să li se reducă numărul de spermatozoizi produși fără să le fie afectată sănătatea. Pentru că bărbații produc spermă în mod constant, injecțiile conțin cantități importante de hormoni pentru ca numărul de spermatozoizi să scadă sub un milion de la 15 milioane într-un mililitru de spermă.

De ce e importantă noutatea sexuală în viața de cuplu

Efecte adverse ale contracepției masculine

La cercetare au participat bărbați cu vârsta cuprinsă între 18 și 45 de ani, implicați în relații monogame, de cel puțin un an. Partenerele lor și-au dat și ele acceptul. Li s-au injectat progesteron și o formă de testosteron la fiecare 8 săptămâni, timp de 6 luni. Au fost monitorizați apoi jumătate de an până când numărul de spermatozoizi a ajuns la un milion. La un an de la terminarea studiului, 8 dintre bărbații participanți încă beneficiau de efectele injecțiilor.

Momentan, studiul este oprit din cauza efectelor adverse care pot afecta serios calitatea vieții. Schimbări nedorite ale stării de spirit, uneori manifestate prin depresii, acnee și dureri musculare. 20 dintre participanți au renunțat la studiu din cauza lor.

Gesturi romantice pentru a reaprinde flacăra dintre voi

Pentru a preîntâmpina astfel de probleme, se caută alte soluții. Alte echipe de cercetători încearcă să dezvolte contraceptive masculine sub formă de gel. Totuși, în acest moment niciuna dintre variante nu este gata pentru a fi comercializată, dar important este că s-au făcut pași semnificativi. Unul dintre cele mai importante aspecte este faptul că 75% dintre bărbații participanți la studiu și-au manifestat dorința de a folosi contraceptivele de îndată ce acestea vor apărea în farmacii.

De ce viața sexuală este una pentru bărbați și alta pentru femei?

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa