Cele mai comune cauze de divorț (altele decât adulterul)

TOTUL DESPRE MAME
divort

Nicio căsnicie nu este lipsită de probleme. Unii aleg să treacă și peste lucrurile dificile dintr-o relație, însă pentru alții, singura rezolvare rămâne divorțul. Iată șapte motive comune de divorț – altele în afara infidelității – care stau la baza destrămării cuplurilor:

Iată care sunt cele mai comune cauze de divorț:

1. Te-ai căsătorit din motive greșite

Un motiv greșit de căsătorie este presiunea socială sau a familiei. Odată ce te apropii de vârsta de 30 de ani, presiunile încep să apară: Când faci un copil? Dar încă nu te-ai căsătorit? Păi ce mai aștepți? Este greșit să faci pasul acesta doar pentru a da satisfacție celor din jurul tău.

Un alt motive pentru care unii aleg să se căsătorească sunt considerentele financiare, crezând că este suficientă o relație cu un partner care le pot oferi confortul financiar pe care l-au visat. Adevărul este că banii nu sunt suficienți, iar mai devreme sau mai târziu, nu te vor mai face fericit(ă).

2. Lipsa de comunicare

Comunicarea este importantă în orice tip de relație, cu atât mai mult într-o căsnicie, unde lucrurile pot deveni chiar complicate. Nu de puține ori ajungem la un moment dat să coștientizăm că relația s-a răcit și parcă nici celuilalt nu-i mai pasă la fel de mult. Comunicarea este importantă oriunde. Esențială, chiar!

3. Îți pierzi identitatea

Nu puține cupluri ajung să-și piardă identitatea odată cu un mariaj bazat pe dependență, fie ea emoțională sau de altă natură. Este important să aveți fiecare dintre voi momente de intimitate, să ieșiți în oraș și unul fără celălalt, să aveți propriile hobby-uri și preocupări.

4. Datoriile de părinte te depășesc

Oboseala, stresul și nopțile nedormite sunt câteva dintre lucrurile care vă pot face să uitați că sunteți un cuplu. Pe măsură ce copiii cresc și au nevoie de tot mai multă atenție, multe cupluri ajung să uite de ce s-au căsătorit și ajung să susțină că nu mai au nimic în comun. Această problemă ar putea fi evitată dacă ar exista o comunicare eficientă, dar mai ales dacă vă oferiți timp numai pentru voi, din când în când.

5. Diferențe culturale și de religie

Chiar dacă la început pot părea detalii nesemnificative, aceste diferențe vă pot crea probleme în cuplu dacă unul dintre voi nu este suficient de flexibil sau dacă apar presiuni din partea membrilor familiei.

6. Aveți păreri diferite despre administrarea banilor

Poate că el preferă să faceți economii, tu îți dorești să călătoriți și să vă bucurați de ceea ce aveți azi. De aici și până la a deveni un motiv de divorț, nu este o distanță prea mare. De fapt, orice fel de diferență care apare într-un cuplu vă poate duce în fața notarului dacă nu încercați să ajungeți la un numitor comun.

7. Dependențele

De oricare tip ar fi ele: de substanțe interzise, de jocuri de noroc, alcool. Toate devin mai devreme sau mai târziu un motiv garantat de divorț.

Citește și articolul Cum să rămâi un părinte bun după divorţ.

Citește și acest articol dacă vrei să afli mai multe despre ce cred copiii despre divorț: Regulile divorţului scrise de copii pentru părinţi

 

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa