Cele 4 nevoi esențiale ale femeilor și bărbaților care aduc liniștea în cuplu

Anca Vlad

E nevoie de mai puțin de o zi petrecută cu soțul/soția ta ca să-ți dai seama că nu gândiți la fel, susține Amberlee Lovell pe familyshare.com. Dacă nu înțelegi că aveți nevoi și moduri de gândire diferite, atunci în relația voastră pot apărea conflicte care să vă rănească sentimentele.

Nu se pune problema că femeia nu vrea să fie respectată sau bărbatul să fie iubit, dar prioritățile lor sunt diferite și din acest motiv comunicarea în cuplu este de multe ori greoaie. Fiecare dintre parteneri vrea să se simtă apreciat și înțeles, dar pentru asta e bine să fie atent și la nevoile celui de lângă el.

El are nevoie să fie respectat, ea – să fie iubită

cuplul

Atunci când sunt puși să aleagă între a se simți nepotrivit și nerespectat sau singur și neiubit, trei din patru bărbați aleg ultima variantă, se arată într-un studiu efectuat de cercetătoarea Shaunti Feldhahn pentru cartea ei „Doar pentru femei”. Alegerea lor poate fi șocantă pentru femei, dar acesta este de fapt un mod de a spune că un bărbat nu se simte iubit dacă nu este respectat.

Femeile, pe de altă parte, simt nevoia să se știe iubite. Cum resimte fiecare acest lucru diferă de la o persoană la alta. În realitate, femeia își dorește să audă „te iubesc”, în timp ce bărbatul e fericit când i se spune „sunt mândră de tine”.

El are nevoie să-și exprime dragostea prin dese partide de sex, ea – să se simtă apreciată ca să-și dorească să facă sex

Există femei care au un apetit sexual mai mare decât al soților lor, dar, în general, bărbații sunt aceia care inițiază aceste relații. Aaron Anderson, consilier pe probleme maritale, spune că e important ca femeia să țină cont de faptul că bărbatul vrea să facă sex cu ea ca să-și exprime mai ușor sentimentele și nu doar pentru actul în sine.

Ca și bărbații, și femeile se bucură de sex atunci când le satisfice anumite nevoi, dar spre deosebire de ei, ele nu au mereu dispoziția necesară. Ca să o facă, trebuie să se simtă conectată emoțional și să aibă parte de preludiu adecvat. Feldhahn îi sfătuiește pe bărbați să le acorde timpul necesar pentru a intra în stare și totul va decurge perfect pentru amândoi.

El are nevoie să comunice făcând lucruri împreună, ea – să comunice verbal

Mulți bărbați sunt derutați de plăcerea cu care femeilor le place să stea de vorbă. Și ei vor să comunice și să întărească legătura cu consoartele, dar preferă mai degrabă să facă împreună anumite activități decât să stea și să vorbească.

Sociolingvistul Deborah Tannen a observat acest lucru când a studiat câteva filmări în care unor buni prieteni li s-a cerut să discute natural, despre orice vor, fără să țină cont că sunt filmați. Pentru fete, conversația a descurs fără probleme și, la un moment dat s-a axat asupra problemelor uneia dintre ele. Pentru băieți însă a fost o experiență ciudată. Conversația a trecut cu greu de la un subiect la altul până s-a oprit la actvitățile profesionale în care erau implicați.

O femeie are nevoie să vorbească zilnic cu soțul ei. Pentru ea asta este o activitate. Ca să fie în contact cu soțul ei, trebuie să vorbească despre sentimentele pe care le are: bune, rele, amuzante, serioase.

El are nevoie de timp ca să-și pună gândurile în ordine, ea – de discuții ca să-și pună gândurile în ordine

Femeile se simt deseori rănite atunci când bărbatul pleacă în mijlocul unei conversații sau chiar izbunesc nervos când sunt presați să ia o decizie. Asta se întâmplă deoarece bărbații și femeile procesează problemele în mod diferit.

De cele mai multe ori, bărbații au nevoie de timp ca să-și analizeze sentimentele. Ei nu-și dau seama ce simt decât după o analiză îndelungată. Adesea se retrag în mijlocul unei conversații contradictorii tocmai ca să evite să spună ceva care ar răni.

Femeia, pe de altă parte, trebuie să vorbească ca să înțeleagă mai bine ce simte. Acesta emoții sunt ascunse și ies la suprafață doar când le exprimă verbal. Faptul că soțul pleacă în mijlocul discuției îi ia posibilitatea de a-și lămuri lucrurile.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

 

 

 

 

 

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa