„Ce ai schimba la o nevastă?”

ce-ai-schimba-la-o-nevasta-totul-despre-mame

„- Ce ai schimba la soția ta?

– Nimic. De aia am luat-o de nevastă.”

Mi-am întrebat colegii bărbați dacă ar schimba ceva la soțiile lor, gândindu-mă că poate după ani de căsătorie ar putea interveni monotonia sau stresul. Poate că noi, femeile, gândim prea mult? Sau poate că avem nevoie de confirmări în fiecare zi?

Nu știu voi, dar mie mi-au făcut ziua mai frumoasă, mai ales că sunt bărbați care au peste 20 de ani de căsnicie.

Zilele trecute citeam despre un studiu care a durat 75 de ani despre ceea ce au nevoie bărbații pentru a fi fericiți. Au investit câteva milioane de euro ca să ajungă la o concluzie atât de banală: bărbații au nevoie de dragoste.

Și pentru că mă roade curiozitatea, nu m-am oprit aici! Se pare că există o cheie a succesului comună, fie că vorbim despre căsnicii de numai câțiva ani, fie că vorbim despre relații foarte lungi: comunicare, compromis, spontaneitate.

1. De ce își doresc bărbații neveste care știu să comunice?

E vreun secret faptul că pentru noi, uneori nu înseamnă da, alteori nu înseamnă poate, care de fapt înseamnă da și poate înseamnă nu? Colegii mei spun că nu au suportat niciodată femeile care nu știu ce vor sau cel puțin, nu s-au gândit nicio secundă că și-ar putea petrece tot restul vieții lângă o femeie care nu vorbește pe înțelesul lor.

Bărbații apreciază femeile care îi pot asculta fără să îi cicălească, fiind de fapt o dovadă că le pasă. Binînțeles, și reciproca este valabilă.

2. Când și de ce să acceptăm un compromis?

Poate că bărbații își întorc privirile după niște picioare lungi sau un bust generos, însă lucrurile care contează cu adevărat pentru ei sunt altele! Se pare că au mai multă încredere în ei și în relația lor dacă partenera sau soția este dispusă să lase uneori garda jos. Oricât de multă chimie ar există între un bărbat și o femeie, compromisul pare să fie calea către o relație de durată și împlinită.

3. Cui îi mai arde de spontaneitate?

Spontaneitatea este benefică pentru amândoi. Bărbații sunt înnebuniți după femeile care au încredere în ele, iar acest lucru se întoarce întotdeauna și în favoarea noastră. Cum? Bărbații sunt uneori niște copii mai mari care au nevoie să se prostească fără să fie cicăliți. De ce noi am fi altfel? De ce nu am putea să ne facem timp și chef de glume proaste?

4. Spune-i o dată că-l iubești și arată-i de zece ori asta!

Toți avem nevoie de cuvinte și fapte care să se susțină reciproc. Nu o dată, ci în fiecare zi. Orgoliul și egoismul nu vor avea niciodată ca răspuns: ” – Nimic. De aia am luat-o de nevastă/l-am luat de bărbat.”

Și pentru că suntem o comunitate de femei puternice, vă întreb și pe voi: Voi ce ați schimba la bărbații voștri?

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa