Cât de mult se ceartă cuplurile în vacanță?

Iulia Mirică
cuplu

Ai observat vreodată cum se ceartă cuplurile în vacanță? Și, mai mult, la ce pot duce aceste certuri aparent fără motiv?

Un studiu realizat de compania britanică de închirieri auto Holiday Autos, pe un eșantion de 2000 de persoane adulte, arată că unul din zece cupluri se desparte după ce partenerii merg împreună în vacanță. Dacă vrei să știi cât de mult se ceartă cuplurile în vacanță, află că un procent de aproximativ 40% din participanții la studiu au avut probleme în paradis în timpul concediului lor, scrie fatherly.com.

Dacă erai de părere că o escapada romantică ar putea să vă ajute la reaprinderea flăcării dintre voi, atunci ar trebui să te gândești din nou. Cuplurile care se certau au declarat că certurile apăreau cel puțin o dată pe zi în vacanța mult dorită, nucleul problemelor apărând în primele 24 de ore. Călătoriile cu mașina par a fi cele mai tumultoase vacanțe, 32% dintre cupluri afirmând că s-au certat din cauza abilităților de condus proaste. Metodologia acestui studiu care ne arată cât de mult se ceartă cuplurile în vacanță nu menționează și câte cupluri aveau copii, dar 9% dintre respondenți au dat vina pe copii pentru certurile provocate.

În același studiu, 24% dintre persoanele întrebate au spus că partenerul lor se supără atunci când nu primeşte ajutor cu bagajele. Alții au afirmat că începeau să-ți piardă calmul atunci când încercau să iasă din aeroport sau când era nevoie să stea la coadă pentru controlul pașapoartelor. După ce au petrecut câteva zile cu persoana iubită, 18% dintre cupluri au fost de părere că a început să crească tensiunea, pentru că timpul petrecut împreună a devenit dintr-o dată prea mult. Discuțiile despre bugetul pentru cumpărături sau locațiile unde să mănânce seara sunt alte motive pentru care se ceartă cuplurile în vacanță.

Psihologii spun că este important să înveți când să oprești o ceartă, înainte de a deveni de necontrolat. Respiră adânc şi ia o pauză să te gândești dacă merită efortul. După cum ai observat și tu până în prezent, există mulți factori care pot declanșa o ceartă între voi. Însă nu fiecare dintre aceste motive merită și timpul tău pentru o luptă aprinsă, aşa că încearcă să rezolvi problemele cu înțelegere și comunicare.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

Îți recomandăm și

Te-ar mai putea interesa