5 motive de dispută pe care le au cuplurile înainte de culcare – şi rezolvarea lor

Mihaela Călin
motive de dispută

Motive de disoută în cuplu sunt numeroase, chiar și înainte de culcare. Când ţie îţi este cald, partenerului tău îi este frig. Unuia îi place să adoarmă cu muzică, celuilalt îi place liniştea deplină. Iată cum puteţi dezamorsa războiul dinainte de culcare.

Când eşti tânără, să dormiţi în dormitoare separate, ţi se poate părea trist. Dar, după câţiva ani de căsătorie, începi să te întrebi dacă nu cumva aceasta este o mişcare de geniu. Şi nu ai fi singura care a ajuns la această concluzie. Mai multe instituţii media consideră cuplurile, care dorm în paturi separate, ca fiind în cele mai noi tendinţe privind căsătoria modernă. Chiar şi partenerii îndrăgostiţi nebuneşte, pot deveni duşmani de temut când un partener îl ţine treaz pe celălalt. De la zgomotul iritant, provocat de telefon şi dezacordurile pe orice temă înainte de culcare, toate testează pasiunea şi celor mai puternice căsătorii. Cei de la site-ul www.fatherly.com au vrut să afle cum rezolvă cuplurile dezacordurile înainte de culcare.

Unuia îi place căldura

… iar celuilalt cu siguranţă nu. Acest lucru conduce la bătălii constante pentru supremaţia termostatului sau a aerului condiţionat şi la comentarii pasiv agresive. Iar în cele din urmă, în mod inevitabil, o persoană sfârşeşte prin a se zvârcoli în pat în loc să doarmă confortabil. O parte din această problemă se reduce la fiziologie. Din cauza diferenţelor metabolice, corpul bărbatului este în mod natural mai cald decât corpul femeii. Cu toate acestea, acest decalaj de căldură între femei şi bărbaţi, nu constituie o regulă, iar de multe ori rolurile se pot inversa. Aşa că singurul factor care rămâne constant este frustrarea.

Rezolvarea: „Aştept ca soţul meu să adoarmă, apoi opresc aerul condiţionat”, a declarat o soţie din New Jersey. Un alt cuplu a declarat că fac cu rândul: programează termostatul ca într-o noapte să fie mai cald şi mai rece în următoarea. Iar un soţ din Cincinnatti a spus că a investit într-un sistem ventilator care implică o reglare duală a temperaturii, permiţând fiecărui partener să-şi fixeze propria temperatură pe partea sa de pat. „Acest sistem mi-a salvat mariajul”, a spus el.

Nivelul de zgomot

Sunetul este subiectiv. Un partener ar putea iubi sunetele blânde şi liniştite din natură, iar celălalt să nu poată dormi decât în zgomotul sirenelor şi al claxoanelor. Sau poate unei persoanbe îi place liniştea deplină, în timp ce cealaltă nu poate adormi decât cu radioul pornit.

Rezolvarea: Ei, aici nu este deloc uşor. Totuşi o mamă din Portland a găsit soluţia. Este vorba de un set de căşti pe care soţul ei le pune în urechi înainte de culcare şi în felul acesta poate asculta ce muzică doreşte şi cât de tare pentru că nu-şi deranjează şi partenera. „De asemenea, funcţionează bine şi atunci când soţul meu sforăiei”, a declarat femeia.

Disputarea pilotei

În căsătorie, aşternuturile şi pilotele sunt la fel de disputate ca şi terenul care separă forţele opuse dintr-un război. În timp ce partenerii vor trage toată noaptea de pilotă înainte şi înapoi, este greu să spui a cui este vine. Oricum toată lumea este vinovată de nesomn.

Rezolvarea: Dacă împărţirea unei singure pilote nu funcţionează, ia două. O mamă din Carolina de Sud a spus că ea şi soţul ei au rezolvat problema prin două pilote separate. „Mie îmi place să mă cuibăresc în pătură”, a spus ea.

Animale de companie în pat

„Soţul meu are această idee nebună că animalele de companie ar trebui să doarmă în patul nostru”, a spus Linda, o mamă din New Jersey, explicând o parte a unui dezacord comun înainte de culcare. Acceptarea în pat a animalelor de companie este o acţiune riscantă, deoarece unii oameni nu vor să fie treziţi de animale în toiul nopţii sau să li se lingă picioarele.

Rezolvarea: James, un tată din Los Angeles, spune că a început să alerge cu câinele noaptea târziu, chiar înainte de culcare. „Acest lucru pare să-l obosească suficient de tare încât preferă să se culce în patul lui de câine”.

Alte motive de dispută

Alcool înainte de culcare

Pentru unele persoane ceva alcool înainte de culcare este un mod excelent de a încheia seara. Dar atunci când se depăşeşte măsura şi intervine beţia, celălalt partener, care nu a băut, pierde.

Rezolvarea: Aici toate cuplurile au fost de aceeaşi părere – în nopţile în care simţi că ai întrecut măsura, ia o pătură şi dormi pe canapea.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa