Cumpărăturile înainte de nașterea copilului. Ce greșeli să eviți

Iulia Mirică
cumparaturi sarcina

Atunci când ești însărcinată cu primul copil, probabil că faci toate cumpărăturile înainte de nașterea bebelușului. Alegi cel mai bun cărucior, cea mai bine organizată geantă de scutece și toate celelalte lucruri de care crezi că vei avea nevoie pentru cel mic, scrie parents.com.

Dacă te pierzi în multitudinea variantelor disponibile în timp ce faci cumpărăturile pentru venirea pe lume a bebelușului tău, mămicile de pretutindeni îți vin în ajutor cu sfaturi. Iată care sunt acestea!

Nu trebuie ca toate lucrurile pentru bebeluș să fie noi

Te gândești că vrei să-i pui la dispoziție tot confortul, însă acest lucru nu se poate obține doar cu haine, jucării sau alte obiecte noi. Dacă ai prietene mămici, care se oferă să-ți dea haine purtate de bebelușii lor, gândește-te de două ori înainte să le refuzi. Adu-ți aminte cât de repede cresc copiii și cât de puțin timp va purta hainele noi pe care i le cumperi.

Nu cumpăra lucruri de care crezi că ai avea nevoie

Cel mai probabil, nu vei avea nevoie de ele. Mămicile veterane au trecut pe această listă obiecte precum: încălzitoare de sticle, încălzitoare de șervețele, halate elegante pentru mămici.

Nu cumpăra lucruri esențiale la prețuri mari

Speri că va cumpăra cineva pătuțul și salteaua bebelușului tău după ce crește acesta? S-ar putea să ai parte de o surpriză. Cumpără unele care o să-i oferte confortul necesar piticului tău, nu unele pentru care trebuie să aștepți șase săptămâni după ce ai dat comanda. Mai bine te aprovizionezi din plin cu alte lucruri esențiale de acea diferență de bani pe care ai da-o.

Nu cumpără obiecte de o singură culoare

Cunoști mămicile care cumpără toate lucrurile pentru bebeluși roz, dacă au o fetiță, și albastre, dacă au un băiețel. Însă poți să experimentezi cu multe tonuri neutre, mai ales dacă nu ai aflat încă sexul copilului tău.

Nu cumpăra obiecte doar pentru sugari

Știm că am mai spus, dar bebelușii chiar cresc mai repede decât îți imaginezi. Așa că nu vei avea nevoie de atât de multe hăinuțe pentru sugarii de 0-3 luni. Asigură-te că ai în șifonier și câteva pijamale și haine o mărime mai mare. Și încearcă să alegi și câteva obiecte care vor crește odată cu copilul tău cum ar fi un scaun înalt pentru masă.

Nu cumpăra mai multe obiecte decât ai nevoie

Se întâmplă să vezi o ofertă de 5 bavețici pentru copii, la prețul a 3. Chiar dacă cel mic mai are câteva acasă. Sau pijamale cu un model care îți place mai mult decât pijamaua pe care ai ales-o acum 2 zile. În această categorie intră și șosetele și multe alte lucruri la care poți găsi oferte, dar gândește-te că nu vor avea timp nici măcar să se uzeze. Așa că ia un număr limitat de obiecte pentru bebeluși.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa