(P) Cum mi-am transformat familia într-o echipă

Ileana Mirescu

În fiecare sâmbăta seara avem întâlnire cu niște prieteni de familie. Copiii sunt de vârste apropiate. Două fete în pragul adolescenței de-acum și doi băieți ce-și pregătesc ghiozdanele și penarele pentru toamnă. Noi, adulții, ne știm din facultate. Copiii au crescut practic împreună, ca frații.

Ne adunăm ori la ei acasă, ori la noi, pe rând. Nu vrem să facem dezastru în același loc de fiecare dată. Scenariul este simplu, chiar banal. Ne vedem pe la 5 și continuăm până târziu în noapte. Mâncăm, bem un vin (sau două), jucăm rentz. Copiii se joacă de-ale lor. Nu mai vor să participe la programul nostru. Sinceră să fiu și eu m-aș plictisi să aud a suta oară cum mama, tata și prietenii lor au fost la un meci pe Stadionul Național și s-au întors pe jos acasă, în Regie. Nici istorisirile despre chefurile din cămin nu sunt atât de fascinante când deja pare că ai cunoscut toate personajele, deși nu le-ai văzut niciodată.

Cum mi-am transformat familia într-o echipă. Campionat de jocuri cu părinți și copii

Ca să mai rupem puțin acest șir de evenimente în buclă am hotărât să facem un campionat de jocuri. Așa îi implicăm și pe copii și ne distrăm cu toții împreună, nu separat până acum. Dar cum să facem asta? Piticii au programul lor. Fetele sunt cu probat de haine și pantofi, coafat și spa pentru copii, iar băieții cu războaie imaginare între soldați, pirați și alte categorii ce intră în conflicte. Participarea la activități cu noi îi interesează maximum jumătate de oră, după care fug la joaca lor.

Noi nu ne-am lăsat. I-am tot întrebat ce le-ar plăcea să joace împreună cu noi și din macao nu am ieșit vreo două zile. Nu zic că n-ar fi interesant, dar totuși, ne doream ceva care să nu dureze 5 minute. Atunci am apelat la o abordare care n-a dat greș până acum: prezentarea a două alternative, fără alte variante. Așa că am votat între un Monopoly și Scrabble. A câștigat Monopoly și nici nu mă mir, că doar toți ne visăm măcar o dată în viață magnați.

O modă care a ajuns și la noi: tricouri în tandem

Am hotărât ca fiecare familie să fie o echipă. Eram un soi de familiile Abbott și Newman din Tânăr și Neliniștit. Războiul era și la unii și la alții imaginar, la fel ca și banii și proprietățile. Înainte de a merge la prietenii noștri, am trecut o fugă pe la Carrefour să ne aprovizionăm cu una-alta necesare unei seri de jocuri: o sticlă de vin, ceva de ronțăit atât pentru copii, cât și pentru adulți. Cum ne perindam noi printre rafturi, am văzut la TEX niște tricouri cu printuri similare pentru familie.

Era tot ce ne lipsea pentru seara noastra de jocuri. Pentru noi am ales unele pe care scrie best mom/dad/son/daughter și pentru echipa adversă mesajul așa arată un tată/un fiu/o mamă/o fiică extraordinar (ă). Nici nu puteam să nu le luăm tricourile, mai ales că sunt accesibile și sunt făcute dintr-un bumbac ce rezistă la multe spălări, așa că le pot purta mult și bine de-acum înainte.

Ofertele pe care merită să le încercați

Am fost echipele Best și Extraordinarii. O întâlnire cu scântei. Dacă noi adulții am luat totul în glumă și am râs cum o făceam la chefurile noastre din facultate (despre care nu am mai povestit nimic, ca să nu alungăm jucătorii mai tineri), ăștia mici s-au încins de la atâta avere pe mână. Au luat totul atât de în serios de ziceai că imediat pleacă să intre în posesia Pieței Unirii, Pieței Victoria și a altor proprietăți de le aveau pe mână.

Ca să destindem atmosfera și să revenim familiile prietene care eram când ne-am cunoscut am propus să facem o ședință foto, mai ales că aveam și echipamente la fel, pe echipe.

Copiii au scos de prin dulapuri niște pălării, mustăți false, peruci și alte chestii pe care noi am tot dat banii de-a lungul timpului și acum le găsisem un rost. În sfârșit lucrurile au intrat pe un făgaș normal, ba chiar cred că a fost una dintre acele seri despre care copiii vor povesti până îi vor plictisi pe copiii lor la o seară de sâmbătă cu un pahar de vin și prieteni vechi.

Dacă vreți să strângeți multe zâmbete și în familiile voastre, vă recomandăm să încercați variantele de tricouri din colectia capsula TEX Family, pe care le gasiti atat în magazinele Carrefour, cât și online pe carrefour.ro/TEX

V-am selectat câteva dintre modelele pe care le puteti găsi la Carrefour și prețurile lor, mai jos:

Tricou bărbați – 25 de lei, Tricou damă – 20 de lei, Tricou băieți – 20 de lei, Tricou bebe – 18 lei
Tricouri Happy Family - Bărbați TEX - 25 de lei, Copii - 20 de lei, Rochii Happy Family - Damă TEX - 45 de lei, Fete - 35 de lei
Tricouri Happy Family – Bărbați TEX – 25 de lei, Tricou băieți – 20 de lei, Rochii Happy Family – Damă TEX – 45 de lei, Rochie fete – 35 de lei
Tricouri adulți - 25 de lei, Tricouri copii - 25 de lei
Tricouri damă – 25 de lei, Tricouri fete– 20 de lei, Tricouri băieți – 20 de lei
Tricouri adulți - 25 de lei, Tricouri copii - 25 de lei
Tricouri bărbați – 25 de lei, Tricouri fete– 20 de lei, Tricouri damă – 25 de lei

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa