Plușurile se mută pe tricouri! Hainele care îți aduc copilul în pas cu moda (P)

Cristina Călin, redactor-șef
Colecția de plușuri

  Când eram copil colecționam timbre, pixuri, frunze, surprize, ambalaje de ciocolată, pietre și tot ce mi se mai părea mie colectabil. Nu presupuneau costuri mari, dar îmi făcea o plăcere deosebită când găseam câte un exemplar special pe care să îl adaug la micile mele colecții. Cu sentimentul plăcut al succesului în minte, i-am încurajat și pe copiii mei să adune tot felul de lucruri.

  Cât au fost mici a fost simplu. Strângeam frunze, pietricele, frunzulițe. Când a venit vremea grădiniței am început să construim colecții de din ce în ce mai costisitoare. Adevărul este că mă implicam și eu pentru că mă bucuram când le vedeam strălucirea din ochi când mai aveau încă un obiect în colecție. Nu eram chiar ilogică, având în vedere că niște americani au făcut un studiu și au zis că este foarte bine să îi încurajăm pe pitici să strângă lucruri.

  Cercetarea realizată de oameni de știință de la Universitatea din Carolina de Nord spune că un copil care colecționează obiecte va fi mult mai organizat. Are nevoie de spațiu în care să își pună tot ce strânge și se va strădui să le facă loc. Și abilitățile matematice vor avea de câștigat. Dacă nu știe să numere câte lucruri are cum va știi dacă cineva a umblat la el în cameră și din exces de zel nu i-a aruncat ceva din colecție?

  Realizarea unei colecții îl va ajuta pe copil să învețe să citească. Oricare ar fi pasiunea lui va vrea să afle cât mai multe desprea ea. Un alt aspect important al colecțiilor este dezvoltarea abilităților sociale. Va trebui să negocieze, să interacționeze cu alți copii, să lege prietenii. Atunci când te hotărăști să te apuci de o colecție trebuie să iei în considerare și bugetul pe care îl poți aloca pentru ea.

  Animăluțe care te instigă la creat povești

  Copiii mei au avut o pasiune pentru tot ce înseamnă colecții cu animale și cel mai tare i-au pasionat cele care nu au legătură cu personaje de poveste, filme sau desene animate. A fost o surpriză pentru ei când s-au întâlnit cu Delfinul Zglobiu, Vulpea Jucăușă, Capra Sprintenă, Iepurașul Gingaș, Lupul Serios și Ariciul Vesel din colecția AnimaPuf de la Carrefour. Și-au creat atât de multe povești folosindu-se de aceste plușuri că nici nu am mai comentat ca de obicei ”încă unul?”. Fetei îi plăcea să fie Vulpea Jucăușă, iar puștiul își dorea să fie cel mai des Ariciul Vesel. Mă integrau și pe mine în joc și, chipurile, eram Lupul Serios, deși nu mi se părea.

  animapuf

   

   

  Am plimbat plușurile astea peste tot, că doar nu puteam să nu ducem Delfinul Zglobiu la mare să-și cunoscă rudele, Vulpea, Lupul, Iepurele trebuiau să-și facă de drum la munte ca să mai vadă odată prietenii. Au făcut atât de mulți kilometri cât cred că nu făceau nici dacă erau adevărați. Dar colecția e colecție și nu poate fi separată.

  Acum trebuie să le aducem haioaselor animăluțe și pe noile lor prietene, niște tricouri absolut delicioase. Sunt albe, iar pe piept au imprimată imaginea Delfinului Zglobiu, a Vulpii Jucăușe, a Caprei Sprintene, a Iepurașului Gingaș, a Lupului Serios și a Ariciului Vesel, în 3D, cu puf, că nu degeaba sunt AnimaPuf. Sunt cadoul perfect pentru Paște, mai ales pentru copiii cărora le plac animalele și le place să colecționeze lucruri. De data asta, voi fi eu cea care va strânge toate obiectele seriei. Tare bine mi-ar părea dacă aș găsi unul cu Lupul Serios și pentru mine.

  Colectiile TEX sunt disponibile in magazinele Carrefour si online pe carrefour.ro/TEX

   

  Te-ar mai putea interesa

  Te-ar mai putea interesa