„Mă întorc la muncă imediat după naştere” (Marissa Mayer, CEO Yahoo)

Raluca Dumitrică
intorc-la-munca-totul-despre-mame

  Însărcinată cu gemene, Marissa Mayer, CEO la Yahoo, şi-a propus să se întoarcă la job imediat după naştere

  Un anunţ care a stârnit ample polemici online a sosit în acest început de septembrie din partea Marissei Mayer, CEO la Yahoo, care a anunţat recent pe reţeaua de socializare Tumblr că este însărcinată pentru a doua oară, cu gemene identice, şi că îşi propune, aidoma primei dăți, să se întoarcă la muncă în cel mai scurt timp posibil după naştere.

  În plus, pe lângă acest anunţ, Marissa a mai adăugat că, din moment ce sarcina decurge fără complicaţii şi nu există probleme de sănătate, intenţionează să meargă la muncă până la naştere, mai ales că în perioada de faţă Yahoo trece prin transformări deosebite. Accentuând că atât familia sa, cât şi gigantica corporaţie de internet americană necesită prezenţa sa, Marissa, azi în vârstă de 40 de ani, a conchis: „Sunt conştientă că vor fi multe de făcut nu doar pentru familia mea, ci şi pentru Yahoo, iar ambele vor necesita o muncă laborioasă şi o prioritizare atentă. Cu toate astea, sunt extrem de plină de energie şi de devotament pentru cele două laturi din viaţa mea, cea personală şi cea profesională, şi voi face tot ceea ce este necesar, ba chiar şi mai mult, ca să le ajut pe ambele să prospere. Viitorul arată extrem de luminos de amândouă părţile”.

  Critici sau susţinere

  Deşi mame care să anunţe că se întorc la muncă şi chiar să facă lucrul ăsta au tot fost, vestea a fost primită cu surpindere de public, la fel cum s-a întâmplat şi în urmă cu trei ani, când Marissa Mayer a decis să revină la birou după numai două săptămâni de la naşterea primului său bebeluş. Publicul a fost împărţit, însă, perorând fie zeci de critici la adresa ei şi a familiei sale, fie susţinere necondiţionată şi bucurie pentru aducerea băieţelului pe lume, dar şi pentru funcţia înaltă pe care o are această femeie, absolventă de Stanford, specialistă în inteligenţă artificială, unul dintre primii 20 angajaţi ai Google (companie la care Marissa a şi lucrat în perioada 1999 – 2012, fiind unul dintre directori şi vicepreşedinte la Google Product Search).

  Marissa şi schimbarea regulamentului

  În pofida faptului că Marissa Mayer a decis că imediat după naşterea băieţelului său să lucreze de acasă, iar după doar 14 zile de la aducerea lui pe lume să se întoarcă la serviciu, hotărârea ei, luată de comun acord cu soţul său, avocatul şi omul de afaceri Zachary Bogue, a dus la o schimbare majoră în cadrul companiei pe care o conduce. Astfel, la câteva luni după ce Marissa a devenit mamă, Yahoo a modificat durata concediului plătit de maternitate de la maxim 8 săptămâni la 16 săptămâni. În plus, compania le oferă azi proaspeţilor părinţi şi o primă de 500 de dolari pe care să o poată cheltui pe bunuri de folosință domestică.
  Această hotărâre internă s-a aliniază, oarecum, cu cele existente în interiorul altor companii mamut din SUA, spre exemplu Facebook, Twitter şi Google, la care concediul platit de maternitate este, în ordine, de 17, 20, respectiv 18 săptămâni.

  Voi la cât timp de la naştere v-aţi întors la serviciu?

  Foto: examiner.com

  Îți recomandăm și

  Te-ar mai putea interesa