MĂMICĂ DE PROFESIE. Psiholog în 10 întrebări: „Este important să nu lași monotonia să pună stăpânire pe viața ta”

Alexandra Irimiea

O profesie, cu bune sau cu rele, te definește vrei, nu vrei. Vorbește despre tine, despre cine ești și ce faci. Îți ocupă o parte importantă din viață, ca timp, ca spațiu, ca gândire. Iată cum se schimbă povestea unei mămici care este de profesie psiholog.

Completăm seria noastră de interviuri din rubrica „Mămică de profesie” cu povestea Nicoletei, o mamă căreia i se citește blândețea pe chip și este mereu cu zâmbetul pe buze.

1. Eu sunt…

Nicoleta, mamă a doi copii minunați, soție, psiholog, pasionată de psihologie cuantică, spiritualitate, arte marțiale, natură și multe altele. Am învățat că este important să te bucuri de fiecare moment din viață, să apreciezi fiecare dar pe care Universul îl face și să fii recunoscătoare pentru tot ce îți oferă.

2. Cum sunt diminețile tale?

Diminețile mele sunt diminețile noastre. Agitate în cursul săptămânii, relaxante în weekend. Agitate, deoarece trebuie să ajungem la timp la școală, dar avem nevoie și de puțin răsfăț de dimineață.

Dacă se prelungește puțin timpul în care ne manifestăm iubirea unii față de alții, atunci trebuie să grăbim celelalte etape. Totuși, le-aș spune mai degrabă comice, nu stresante. Revenind la faptul că este important să te bucuri de fiecare moment, această agitație este chiar frumoasă.

3. Cum arată o zi obișnuită de-a ta?

O zi obișnuită arată în multe feluri, deoarece este important să nu lași monotonia să pună stăpânire pe viața ta. Deși sunt multe lucruri care se repetă automat (școală, teme, serviciu, etc.), avem obligația să facem mereu și ceva diferit.

În fiecare zi este important să introducem ceva nou, începând cu drumul pe care ne întoarcem, altul decât cel pe care am plecat de dimineață. Nu ne lipsește partea în care ne jucăm împreună, toți patru. Atunci și adulții devin copii. Și în fiecare zi, noi, adulții, învățăm de la copiii noștri. Dacă ne facem timp să îi ascultăm, o să fim uimiți de măreția acestor suflete dragi.

4. Copiii tăi în trei cuvinte: Copiii noștri sunt iubitori, empatici, radiază bucurie.

5. Tu, ca mamă, în trei cuvinte: Iubitoare, înțelegătoare, profesor, dar și elev.

6. Tu, ca femeie, în trei cuvinte: Recunoscătoare, empatică, fericită.

7. Am devenit mamă când…

viața a considerat că sunt pregătită, când iubirea mea față de un potențial copil a atins cote maxime. Conform legilor cuantice, spiritul viitorului copil cercetează familia o perioadă de timp și apoi decide dacă vrea să vină în trup. Prin urmare, copiii ne aleg pe noi.

8. Ce vă place să faceți în weekend-uri?

În weekend-uri, dimineața ne bucurăm de momente de răsfăț în familie, punem în aplicare proiectele creative din cursul săptămânii care necesitau mai mult timp și răbdare, iarna așteptăm zăpada mare și ieșim toți la bătaie cu bulgări, facem îngerași în zăpadă și neapărat un om de zăpadă.

Acestea sunt ordinele copiilor, iar noi le executăm cu bucurie. Mergem și pe pârtie cu săniile. Bineînțeles că ne dăm toți patru. Bucuria copiilor, când suntem alături de ei, când ne jucăm cu ei ca și când am avea aceeași vârstă, este nemăsurată.

Vara ne dăm toți cu rolele, trotineta, bicicleta și punem în aplicare orice idee le mai vine celor doi năzdrăvani. În minutele de pauză, profit și citesc.

9. Ce i-ai spus copilului tău despre profesia ta? Speri că îți va călca pe urme?

Despre profesia mea le-am spus multe. Am citit împreună multă psihologie, mai ales cuantică. Deși mulți adulți sunt de părere că un copil nu înțelege aceste lucruri, ei bine eu le spun că se înșală. Copiii înțeleg mult mai mult decât ar vrea să creadă anumite persoane. Trebuie doar să avem noi încredere în ei.

Psihologia cuantică este un stil de viață, este ca un parfum de care nu te mai plictisești, este gura de aer proaspăt, care îți salvează viața.

Ei trăiesc deja cu aceste învățături. Profesia pe care o vor alege depinde doar de ei. Noi, ca părinți, putem doar să îi sprijinim în decizia luată. Întotdeauna ei vor face alegerea potrivită, deoarece ei simt de ce au nevoie. Fiecare individ este unic. Eu nu pot să decid decât pentru mine.

10. Ce îți place cel mai mult tine, mamă?

Îmi place că le dau libertatea de a alege singuri, că am încredere în ei, că nu îmi este teamă să îi iubesc și să le arăt acest lucru.

Îmi place că am redescoperit frumusețea copilăriei și mi-am descoperit copilul interior, datorită celor doi profesori magnifici, fiii mei, Radu (10 ani) și Alexandru (7 ani). Mulțumesc, dragii mei, că mi-ați făcut această bucurie, de a vedea viața prin ochii voștri!

Iată încă o profesie care modelează, zi de zi, spiritul și modul în care o femeie devine mamă. Chiar dacă nu îi este mereu ușor, Nicoleta încearcă să se bucure de fiecare moment petrecut alături de băiețeii ei și nu lasă rutina să o copleșească.

Dacă ți-a plăcut acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa