MĂMICĂ DE PROFESIE. Marketing Manager, în 10 întrebări – „Mami, tu ești Superman!”

Alexandra Irimiea

O profesie, cu bune sau cu rele, te definește vrei, nu vrei. Vorbește despre tine, despre cine ești și ce faci. Îți ocupă o parte importantă din viață, ca timp, ca spațiu, ca gândire. Iată de ce îți propunem o rubrică în care să citești cum se schimbă povestea unei mămici în acord cu profesia pe care o are.

Continuăm seria noastră de interviuri cu o altă mămică, Bianca. Ea ne-a povestit cu mult drag și farmec cum este viața ei de mămică în agitatul București.

1. Eu sunt…

Eu sunt Bianca și de aproape opt ani sunt mămica fericită a unui băiețel pe nume Mircea, elev în clasa a doua. De profesie jurnalist cu 10 ani de experiență în presă, iar alți câțiva ani de experiență în Content, PR și Marketing pentru companii de software, îmi place să spun povești sub diferite forme și îmi place să scriu. Sunt pasionată de drumeții, de citit și de babysitting! Îmi place să fiu înconjurată de copii – învăț zilnic de la Mircea și de la prietenii lui și copilăresc alături de ei.

2. Cum sunt diminețile tale?

Diminețile mele sunt ocupate! Sar din pat la 6.45, pregătesc micul dejun și gustarea lui Mircea pentru școală, îl trezesc și pe el la 7.00, chiar 7.15, pentru că nu îmi place să îl scol așa devreme. Ne pregătim, facem duș, eu mă și machiez sumar, iar el își face freza.

„Mami, eu tocmai am visat că sunt profesor și îți predau ție matematica!” (Mircea)

Ieșim din casă cu ghiozdane (al meu de sală, uneori și cu laptopul de serviciu; al lui de școală – încărcat adesea și cu echipament de sport), mergem vreo 10 minute pe jos până la metrou, apoi cu metroul, apoi iar 10 minute pe jos. Diminețile noastre sunt curse contra-cronometru. Ulterior, merg ceva mai mult cu metroul până la sală, unde mă antrenez de aproape doi ani.

bianca-3-mic

„Eu dacă aș fi președinte, aș începe prin a da o primă gunoierilor – 1.000 de lei de fiecare. Să curățe gunoiul, că e plină țara de gunoi!” (Mircea)

Apoi, la serviciu, îmi beau în sfârșit cafeaua, mănânc ceva și mă apuc de muncă. Iată că v-am vorbit mai mult despre diminețile mele decât despre mine. Asta pentru că diminețile mele mă definesc! Sunt agitate, dar organizate, creative, dar pre-determinate, sunt alături de copilul meu, dar și pe mare fugă.

3. Cum arată o zi obișnuită de-a ta?

Dimineața v-am povestit-o deja! 🙂 În rest, urmează munca – mă ocup de marketing pentru mai multe produse software în cadrul unei multinaționale. Seara, fug după copil – să îl iau de la afterschool. Și când zic fug, nu e o metaforă! Am renunțat la mașină de câțiva ani din cauza traficului din București și a faptului că nu mă puteam baza pe ea, așa că apelez la metrou și la propriile picioare.

MĂMICĂ DE PROFESIE. Jurnalist, în 10 întrebări – „Uneori, îmi zboară mâna pe tastatură, alteori abia mișc un deget”

Seara, încerc să petrec timp de calitate cu băiețelul meu. De când a crescut, ieșim și în oraș, în apropiere de casă – la pizza sau la un suc, când este vremea frumoasă – mergem în parc, în Orășelul Copiilor. Pe drum, povestim cum ne-a fost ziua.

bianca1-mic

4. Copilul tău în trei cuvinte: Dezinvolt, creativ, glumeț.

5. Tu, ca mamă, în trei cuvinte: Dedicată, prietenoasă, iubitoare.

6. Tu, ca femeie, în trei cuvinte: Sensibilă, pasională, afectuoasă.

7. Am devenit mamă când…
Mi-am dorit foarte mult un copil și, mai ales, mi-am dorit să fiu mămică tânără!bianca2-mic

8. Ce vă place să faceți în weekenduri?

Călătorim, ieșim cu bicicleta sau trotineta, înotăm, jucăm tenis, fotbal, ping-pong, mai nou și rubgy! Ne uităm la filme, citim… Gătesc ceva bun. În general, ne relaxăm. Adesea, facem și diverse drumeții la munte sau city-break-uri. De câteva ori, Mircea a urcat alături de mine munții în ture de 6-7 ore.

„La anul hai să nu mai mergem în Grecia în vacanță! Îmi plac țările mai mari și vreau să vizitez China sau Rusia. Sau – de ce nu ? – Irak!” (Mircea)

Weekendurile noastre sunt spontane. Cel mai recent, am fost la un târg hand-made în București. Am participat împreună la ateliere pentru copii – am pictat pe lemn cu tehnica șervețelului, el a fost și grădinar pentru o zi și a plantat și decorat o floare de care are grijă în continuare, acasă.

9. Ce i-ai spus copilului tău despre profesia ta? Speri că îți va călca pe urme?

Știe că am lucrat în presă, că am fost editor și că acum lucrez mult pe calculator și scriu în limba engleză. Poate călca pe orice urme – voi fi acolo să îl susțin în alegerea lui! Deocamdată, îi place mult matematica și spune că vrea să devină profesor de mate sau… sport. Este talentat și la teatru – dar vom vedea!

13710659_669581913217517_4978849437874982521_o

10. Ce îți place cel mai mult la tine, mamă?

Îmi place că îi sunt alături și că îl cresc așa cum consider eu mai bine. Îmi place că avem o relație sinceră, bazată pe multă iubire și că îi sunt un model – îmi spune adesea: „Mami, tu ești Superman!”. Așa că încerc să mă ridic zi de zi la acest statut!

„Mami, știi proverbul <<lasă-ți copilul să facă ce vrea?>> Îl zic de mult în gândul meu și acum ți-l spun și ție!” (Mircea)

Iată încă o poveste de mămică pe care am citit-o cu nerăbdare. Ați pățit și voi la fel? Viața unei mame poate fi grea, poate fi obositoare, dar e frumoasă, ca o floare-de-colț ce răzbate pe munte și dă speranță trecătorilor.

Dacă ți-a plăcut acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa