MĂMICĂ DE PROFESIE. Business Analyst, în 10 întrebări – „Nu vreau să îi coordonez viața, nu vreau să fiu o piedică”

Alexandra Irimiea

O profesie, cu bune sau cu rele, te definește vrei, nu vrei. Vorbește despre tine, despre cine ești și ce faci. Îți ocupă o parte importantă din viață, ca timp, ca spațiu, ca gândire. Citește o nouă poveste a unei mămici ce lucrează ca Business Analyst într-o companie multinațională.

Rubrica noastră „Mămică de profesie” continuă cu interviul acordat de Gabriela, o mămică economist care iubește statutul de mamă și de soție.

1. Eu sunt…

Mă numesc Gabriela și am 35 de ani. Sunt soție și mamă. Chiar dacă cea mai mare parte a zilei o petrec la birou, mă definesc acele câteva ore petrecute alături de familie. Îmi cunosc soțul de 11 ani, iar fiul, Dani, de 2 ani și 8 luni. Începutul în cariera de mamă a fost dificil. Băiețelul plângea mult, foarte mult, uneori chiar 6-7 ore încontinuu, fără consolare. Abia la 10 luni am aflat că suferea de alergie la proteina din lapte.

Profesional îmi place ceea ce fac. Sunt Business Analyst și nu mă văd făcând altceva. Mereu m-am simțit confortabil între domeniile tehnic și business, iar jobul mi se potrivește perfect. Am studii economice, dar lucrez în IT de mai bine de 10 ani.

2. Cum sunt diminețile tale?

Soțul pleacă la ora 7 de acasă, așa că ne trezim amândoi la 6:30. Eu am ceva mai mult timp la dispoziție și reușesc să petrec cu Dani câteva zeci de minute înainte să plec. Mama sau tatăl meu stau cu el în timpul zilei, iar dimineața îmi beau cafeaua împreună cu ei.5-gabriela

3. Cum arată o zi obișnuită de-a ta?

Mă trezesc la 6:30. Fac micul dejun, mă pregătesc pentru sală, pentru serviciu și petrec 20-30 de minute cu fiul meu înainte de a ieși pe ușă. Încerc să ajung zilnic la sală. Nu stau mai mult de 45-60 de minute, dar este timpul meu, doar pentru mine.

De la 9.00 la 18.00 sunt la birou. După ora 18.00, încep treburile casnice: cumpărături, gătit, spălat, timp petrecut cu soțul, copilul. La 21:30 copilul doarme, așa că îmi mai rămân 2-3 ore de petrecut doar cu soțul.

4. Copilul tău în trei cuvinte: Comunicativ, blând, temerar

5. Tu, ca mamă, în trei cuvinte: Grijulie, atentă, persuasivă2-gabriela

6. Tu, ca femeie, în trei cuvinte: Îmi este greu să spun doar 3 cuvinte. La fel ca la job, unde sunt legătura dintre business și tehnic, și personalitatea mea este undeva între geeky și feminină. Îmi place tehnologia, mă fascinează datele, numerele, SF-urile, dar, în același timp, îmi plac animalele, îmi place să gătesc, să meșteresc din ingrediente de bază cosmetice sau să studiez nutriția.

7. Am devenit mamă când…

m-am simțit stabilă pe plan profesional și financiar. Aveam 32 de ani.

8. Ce vă place să faceți în weekend-uri?

Să petrec timp cu băieții mei. Dacă nu plecăm din București, ieșim în parc, la cumpărături, ne vedem cu prieteni cu copii de vârsta apropiată, gătim. După ce adoarme Dani, îmi place să văd un film cu soțul.

6-gabriela

9. Ce i-ai spus copilului tău despre profesia ta? Speri că îți va călca pe urme?

E prea mic să înțeleagă. Știe că mami se duce la serviciu ca să avem bani să plătim mâncarea, căldura, hainele, jucăriile, excursiile. Nu sper să calce pe urmele nimănui. Sper să își urmeze visul lui și să facă în viață ce simte că îl împlinește.

10. Ce îți place cel mai mult tine, mamă?

Că am reușit să nu fiu posesivă, să nu îl compar cu alți copii și să îi ofer libertatea să exploreze lumea așa cum simte. Îi ofer această liberate atâta timp cât nu strică lucrul altuia sau nu rănește pe nimeni. Dani este pentru mine ființa cea mai dragă din lume, dar știu că eu pentru el trebuie să fiu doar un ajutor. Nu vreau să îi coordonez viața, nu vreau să fiu o piedică. Aș vrea să urmeze exemplul tatălui lui și să fie un bărbat integru, stăpân pe deciziile lui.

Cum vi s-a părut povestea acestei mămici? Nu e ușor să fii toată ziua la birou, departe de copil, dar iată că Gabriela reușește să se bucure din plin de orele petrecute în familie, alături de soțul și de băiețelul ei.

Dacă ți-a plăcut acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa