Cum să fii mamă cu normă întreagă și să lucrezi de acasă

Iulia Mirică
munca de acasa

Multe mame vor să lucreze de acasă, dar nu este atât de ușor pe cât îți imaginezi. Fie că lucrezi de acasă ocazional sau că îți conduci afacerea din sufragerie, există multe motive pentru care poți iubi munca ce nu se desfășoară la birou. Nu trebuie să ai ținută de birou, să te deplasezi de la domiciliu, însă vei avea parte și de provocări. Iată cum le poți depăși cu succes!

Distragerea atenției

Din cauza faptului că pentru multe mămici să lucreze de acasă înseamnă un birou și un laptop într-o cameră în care au grijă și de copii, este ușor să fie distrase de lucrurile de făcut în casă. Așa că munca de acasă fără puțină organizare se poate transforma în curând într-o colaborare part-time, nu cea pentru care ești plătită. Folosește perdele și o bibliotecă pentru a defini fizic zona de lucru. În acest fel, atunci când ești în acest spațiu, îți va fi mai ușor să rămâi concentrată.

Izolarea

Comunicarea la distanță vine cu un dezavanjat: s-ar putea să rămâi în afara întâlnirilor de brainstorming neplanificat sau de gestionare a crizelor. Încearcă să dezvolți relații solide cu alte persoane care lucrează de la domiciliu. Programează un prânz cu colegii tăi și păstrează liniile de comunicare deschise cu aceștia.

Întreruperile

La fel ca la birou, vei avea de-a face cu oameni care te întrerup. Din păcate, faptul că mami lucrează, nu îi va împiedica pe cei mici să te întrebe unde le sunt șosetele. Îți poți învăța familia că dacă ești acasă nu înseamnă neapărat că ești disponibilă. Stabilește niște reguli, cum ar fi să nu te întrerupă decât dacă este urgent, să nu răspundă la telefonul tău și să nu facă gălăgie în timpul orelor de lucru.

Tergiversarea

Atunci când nu ai un șef care să se uite peste umărul tău, poți lucra în propriul ritm și profita la maximum de momentele creative. Dar acest lucru s-ar putea să încurajeze și tergiversarea. Creează-ți un program de lucru cu caracter personal și încearcă să dezvolți auto-disciplina. Atribuie diferite sarcini pe zile și răsplătește-te când le îndeplinești pe toate.

Dependența de tehnologie

S-ar putea să îți verifici constant telefonul, pentru a fi la curent cu totul. Problema este că s-ar putea să îți lase mai puțin timp să-l petreci cu familia. Ia câteva pauze. Anunță-ți prietenii sau colegii că nu îți vei verifica mesajele atunci când lucrezi la un proiect și că te pot suna dacă apare ceva.

Vrei să știi cum se poate să fii mamă cu normă întreagă și să te ocupi și de carieră? Citește ”Dacă eu am reușit poți și tu” și află ce e de făcut. Aceasta este disponibilă AICI.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

Îți recomandăm și

Te-ar mai putea interesa