7 cosmetice homemade

TOTUL DESPRE MAME
cosmetice homemade

cosmetice homemadeProduse cosmetice bio din cămară care fac minuni pentru piele și păr

De când mă știu, sunt atrasă de alternativele naturale la produsele pe care le folosesc, iar atunci când vine vorba de cosmetice nu fac excepție. Așa că, dacă și voi citiți cu atenție și suspiciune ingredientele produselor cosmetice, probabil știți că există o mare diversitate de cosmetice bio, în magazinele tip Plafar, la târgurile hand-made sau pe site-urile specializate, cu care puteți înlocui ceea ce ne oferă brandurile cosmetice la modă. Și mai la îndemână, pentru diferite preparate cosmetice sănătoase, bio și homemade, putem apela cu încredere la ceea ce găsim în mod curent în cămară sau frigider. Haideți să recapitulăm împreună care ar fi cele mai spectaculoase, dar deloc sofisticate, (pentru că noi, mamele, nu prea stăm bine cu timpul) produse homemade și bio de îngrijire personală, pe care le găsim chiar în cămară la noi, de la ulei de măsline folosit pentru demachiere până la zaț de cafea cu efect anticelulită.

Demachiantul din ulei de măsline

Mi-am amintit că uleiul curăță bine machiajul într-o seară când am rămas fără demachiant. O urmăream, copilă fiind, pe sora mea, pe vremea când era actriță, cum își îndepărta machiajul de scenă cu ulei de floarea soarelui. Așa că am pus repejor câteva picături de ulei de măsline pe un disc demachiant și surpriză, a curățat până și mascara waterproof, fără să îmi agreseze ochii. Să tot fie vreo 3-4 ani de când nu am mai pus demachiant în coșul de cumpărături, ci câte o sticlă cu ulei de măsline de calitate!

Tonic facial din lămâie și miere

Dacă tot vorbim despre ten, iată cât de simplu ne putem curăța fața cu un produs cosmetic homemade: luați o jumătate de lămâie din frigider (nu contează dacă deja ați stors niște suc din ea), și picurați câțiva stropi de miere deasupra. Fricționați apoi lămâia pe toată fața, insistând acolo unde simțiți nevoia. Lăsați mierea și lămâia pe față aproximativ 5 minute, iar apoi clătiți cu apă rece. Veți observa imediat o îmbunătățire a tenului, pentru că lămâia curăță tenul, iar mierea hidratează.

Gomaj din miere bio cristalizată

Probabil știți deja că mierea adevărată e cea care se cristalizează (sau popular, se zaharisește) foarte repede. Ceea ce poate nu știți e că această textură a mierii asigură un gomaj ideal și blând pentru orice tip de piele. Folosiți mierea cristalizată ca gomaj homemade pentru ten, mâini și coate, fără să frecați prea tare, să nu iritați pielea. După zece minute, clătiți cu apă caldă. Dacă mierea e foarte proaspătă și încă nu s-a zaharisit, dar vreți să vă faceți acest gomaj, amestecați o lingură de miere cu una de mălai și puțină apă, cât să se omogenizeze amestecul.

Zațul de cafea cu efect anticelulită

Că tot aproape a venit vara și am scurtat blugii, vă propun rețeta cea mai la îndemână împotriva celulitei: amestecați o ceşcuţă cu zaţ de cafea cu 100 ml de ulei de măsline şi masați-vă energic în zonele cu celulită. Acest excelent produs cosmetic homemade se lasă să acționeze cel puţin cinci minute și apoi se clătește cu jeturi de apă caldă, alternate cu jeturi de apă rece. Zațul de cafea are efect anticelulitic datorită cofeinei care îmbunătățește circulația în zonele cu probleme.

Sare pentru îngrijirea călcâielor

Nu știu alții cum sunt, dar eu mereu îmi doresc să am călcâiele fine, așa că am încercat o groază de remedii și am rămas la acesta: pielea uscată poate fi exfoliată cu un amestec format dintr-o linguriţă cu sare grunjoasă, cinci linguri cu ulei de măsline şi cinci picături de ulei de lavandă. După ce vă ungeți călcâiele cu acest amestec homemade şi îl lăsați să acționeze maximum un sfert de oră, clătiți cu apă călduță.

Oțet pentru clătirea părului

Dacă locuiți într-o zonă cu apă calcaroasă și acest lucru se răsfrânge și asupra părului, care devine tern, un pahar cu apă în care ați pus o lingură de oțet din vin,  aplicat la faza finală a clătirii părului după spălare, face minuni. Nu vă fie teamă, mirosul de oțet nu persistă după uscare, și mai mult, e recomandat și împotriva mătreții. Oțetul face părul lucios, ne spuneau bunicile noastre. Aveau dreptate! De câțiva ani, sticla de oțet nu mai părăsește raftul cu produse pentru păr din baia mea, deoarece este cel mai bun balsam homemade.

Cuișoare pentru împrospătarea respirației

Am avut o bună prietenă pe care o vedeam din când în când ronțăind cuișoare. Am preluat acest obicei de la ea, și, de câte ori simt nevoia să mestec gumă sau drajeuri mentolate, mai bine iau un cuișor. Pentru clătirea gurii puteți încerca următoarea soluție: o picătură de ulei esențial de cuișoare într-un pahar cu apă călduță sau rece. Se spune că, în China, nimeni nu se adresa împăratului decât după ce ronțăia cuișoare, ca remediu împotriva halenei. Cuișoarele sunt bio și la îndemână, vi le recomand cu încredere.

Și, dacă tot am pomenit uleiul esențial de levănțică, e bine de știut că, înainte să cumpărați un ulei esențial din magazine sau de pe internet, trebuie să verificați dacă este pur, nedenaturat prin adaosuri sau transformări. Astfel, eticheta trebuie să conțină denumirea speciei botanice în latină, partea plantei din care se extrage, procedeul de obținere, țările producătoare și chemotipul (prezintă în detaliu pricipalele componente biochimice ale uleiului esențial – clima, solul, perioada de recoltare, sunt parametri ce modifică această compoziție).

Joi, 9 mai, în emisiunea Totul despre mame de pe Prima TV  am discutat despre cosmetice bio și homemade cu Alexandra Săceanu, creatoarea brandului de cosmetice naturale Lia delicii pentru piele.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa