4 tratamente de frumuseţe cu ingrediente din frigider

TOTUL DESPRE MAME

De multe ori, tratamentele de frumuseţe se pot rezolva cu un simplu drum la frigider. Poţi să uiţi de saloanele scumpe şi de metodele costisitoare, îndreaptă-te spre frigider şi cămară! Dacă nu ne crezi, testează tratamentele pe care ţi le propunem mai jos:

 

Tratament pentru păr uscat: mască cu avocado

Datorită conţinutului bogat în grăsimi şi proteine, avocado este foarte hrănitor, perfect pentru păr despicat, care se elctrizează uşor.

De ce ai nevoie: Jumătate de avocado copt şi decojit, un ou şi ulei din germeni de grâu (dacă nu ai acest tip de ulei poţi să foloseşti ulei de măsline).

Preparare: Într-un bol mic, presează şi amestecă avocado până când obţii o pastă. Adaugă oul, amestecă şi adaugă şi uleiul.

Folosire: Aplică masca pe părul uscat, începând de la vârfuri către bază. După ce ai aplicat toată masca, acoperă-ţi capul cu un prosop umezit în apă caldă, ia o carte şi relaxează-te pentru 30 de minute. Clăteşte bine şi apoi şamponează-te.

Cât de des sa foloseşti masca: Dacă parul tău este foarte uscat, poţi să foloseşti această mască o dată pe săptămână. Dacă părul tău e normal spre gras, de două ori pe lună e mai mult decât suficient.

 

Scrub pentru piele uscată pe bază de zahăr, cafea şi vanilie

Pielea uscată sau crăpată – genunchi, coate sau călcâie – reprezintă o problemă serioasă. De aceea, îţi propunem o soluţie homemade cu resurse puţine, dar cu efecte vizibile.

Tratament: Un scrub pe bază de cafea, zahăr şi vanilie. Cafeaua are multe proprietăţi antioxidante şi poate fi folosită pentru zonele cu piele mai rezistentă (coate, călcâie, picioare), în timp ce zahărul este potrivit pentru exfolierea unor zone cu piele mai sensibilă. Extractul de vanilie aduce un strop de relaxare şi are efect antimicrobian.

De ce ai nevoie: Un sfert de cană cu ulei de măsline, o linguriţă de extract de vanilie, jumătate de cană de cafea proaspăt măcinată şi o cană de zahăr.

Preparare: Într-un bol de ceramică, amestecă uleiul de măsline cu extractul de vanilie. Într-un alt bol, combină cafeaua cu zahărul. Apoi amestecă conţinutul celor două boluri până când se obţine o pastă groasă.

Folosire: Când faci duş, lasă-ţi pielea să se înmoaie sub apă caldă pentru 5-10 minute. Pune-ţi în palmă puţin din amestecul pregătit şi masează zonele cu probleme cu mişcări circulare. Clăteşte şi apoi foloseşte un gel de duş cremă ca să se îndepărteze posibilele resturi.

Atenţie! Nu folosi acest scrub pentru faţă sau pentru orice altă zonă cu piele sensibilă.

Cât de des să foloseşti scrub-ul: O dată pe săptămână pentru piele normală. Dacă ai pielea foarte uscată, poţi să faci acest tratament de două ori pe săptămână.

 

Tratament pentru ten sensibil sau mixt pe bază de ovăz şi ou

Ai un ten sensibil sau un ten mixt? Înseamnă că această mască este potrivită pentru tine.

Tratament: Mască cu ou şi ovăz. Gălbenuşurile de ou conţin grăsimi perfecte pentru tratarea zonelor uscate, pe când ovăzul are grijă de zonele inflamate.

De ce ai nevoie: O treime de cană cu făină de ovăz şi un gălbenuş.

Preparare: Dacă nu ai făină de ovăz, macină într-un blender fulgii de ovăz până când devin pudră. Amestecă făina de ovăz cu gălbenuşul pănă când devin pastă.

Folosire: Aplică masca pe tenul curăţat şi las-o să acţioneze timp de 10-15 minute. Clăteşte apoi cu apă caldă.

Cât de des să foloseşti masca: De două ori pe lună.

 

Tratament pentru piele uscată pe bază de iaurt şi miere

Pielea uscată are nevoie de hidratare intensă, aşa că îţi propunem o mască excelentă pentru hrănirea tenului uscat.

Tratament: O mască pe bază de iaurt şi miere. Acidul lactic din iaurt funcţionează ca un exfoliant delicat, pe când mierea hidratează tenul.

De ce ai nevoie: O linguriţă de drojdie de bere, un sfert de cană de iaurt simplu şi trei linguri de miere.

Preparare: Într-un bol, amestecă toate ingredientele până la omogenizare.

Folosire: Înainte de a aplica masca, pregăteşte tenul cu un prosop umed şi cald pe care îl laşi pe faţă pentru câteva minute. Adaugă masca şi las-o pentru 20 de minute. Clăteşte cu apă caldă.

Cât de des să foloseşti masca: O dată pe săptămână.

 

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa