5 motive pentru care al doilea an al maternității este mai bun decât primul

Iulia Mirică
al doilea an al maternitatii

Ce rezervă al doilea an al maternității?

Zilele bebelușiei sunt neprețuite, dar pălesc pe lângă cel de-al doilea an al maternității, când vine vorba de distracție. Mămicile petrec destul de mult timp în primul an al copiilor, obosite și confuze, în timp ce corpul lor este încă în recuperare. Așa că li se pare că cel de-al doilea an al maternității este mai distractiv, vesel și liniștit. Iată de ce!

1. Se stabilizează hormonii

S-ar putea să petreci primul an ca și mamă într-o uluire constantă, chiar dacă nu îți dai seama pe momentul. Hormonii o iau razna după ce naști un copil. S-ar putea să plângi mai des în primele săptămâni, la fel ca în timpul sarcinii. Pe lângă starea de spirit, hormonii se joacă și cu pierderea părului în lunile de după sarcină. Efectele destabilizatoare ale hormonilor nu sunt amuzante, dar sunt reversibile.

2. Tranziția identității este completă

Poate că ai avut destul timp pentru a te obișnui cu ideea de a deveni mamă. Însă, atunci când ai un copil, vei avea parte de cea mai mare schimbare a identității din viața ta. De aceea, este destul de greu să gestionezi această perioadă. Nu e vorba doar de faptul că trebuie să spui pas planurilor spontane și călătoriilor. Acestea sunt mai greu de realizat, dar nu imposibile. Dar vei învăța să-ți atribui un alt rol, cel de mamă, și să-ți dai seama cum să inserezi acea identitate nouă printre părțile individualității tale. În cel de-al doilea an al maternității, însă, totul începe să ți se pară o joacă de copii.

3. Te simți odihnită

Inutil să mai reamintim că noii părinți au parte de puțin somn. Dar, chiar dacă simți că această perioadă nu se va termina vreodată, când tu și partenerul dormiți cu schimbul, vei fi mirată cât de bine te vei simți când vei fi odihnită. Vei reuși să-i culci pe cei mici noaptea, iar totul va fi din nou posibil pentru tine, datorită odihnei.

4. Este mai distractiv

În primul an al copilului, s-ar putea să ai parte de o rotație non-stop de schimbare de scutece, hrănit, scos gaze și multe altele. Însă, după un an, este mult mai distractivă viața cu cei mici. Încep să spună cuvinte noi amuzante (din care jumătate s-ar putea să fie de neînțeles), dansează și râd non-stop. Răspund cu entuziasm la activitățile din viața lor, aceasta fiind o fază veselă și interactivă de pe parcursul perioadei copilăriei.

5. Copiii imită dragostea

La începutul bebelușiei, cei mici nu știu exact cum să le arate dragostea mămicilor. Zâmbetele timide s-ar putea să își facă simțită prezența după câteva săptămâni, dar nimic nu se compară cu acele expresii dulci și siropoase ale dragostei pe care le primești în cel de-al doilea an al maternității. Te acoperă cu pupici, te apucă de picioare, ca să rămâi aproape, și te strigă mereu atunci când nu te văd. Acum se simte că ați făcut o conexiune legată de iubire pentru totdeauna.

Care e perioada ta preferată din timpul maternității?

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa