8 lucruri imposibil de făcut atunci când ai un bebeluș

Anca Vlad
ai un bebeluș

Wendy Wisner povestește pentru parents.com cum este în realitate să ai copii mici.

Atunci când și-a imaginat cum va fi în postura de mama, a crezut că se va transforma într-o persoană capabilă să le facă pe toate, să facă ordine cu copilul dormind la șold, să plătească facturile și să poarte conversații interesante cu soțul său. Cu alte cuvinte, credea că viața ei va continua la fel ca înainte numai că va avea și bebelușul său frumos alături.

Câtă naivitate! Anii aceia au fost atât de departe de acea fantezie.

Copiii ei nu au apărut pur și simplu lângă ea, amestecându-se în viața ei subtil. Nu, aceștia erau zgomotoși, hrăniți la ore fixe și aveau nevoie de toată atenția în majoritatea timpului. Nici nu putea să îi așeze , de multe ori, în timp ce dormeau, cel puțin nu în primele luni.

Viața, așa cum o știa a fost aruncată pe fereastră. Copiii erau frumoși, desigur, iar zilele erau pline cu mai multă dragoste decât și-ar fi putut imagina. Dar nimic nu mai era la fel-nimic până la cele mai nesemnificative detalii ale vieții.

Acum că cei mici au mai crescut, Wendy poate face multe din lucrurile care atunci erau imposibile (sau măcar majoritatea dintre ele. Dar la început a fost orbită, așa că își împărtășește experiența pentru ca toate mamele să știe că toate acestea sunt lucruri normale.

Să ai un copil înseamnă că viața ți se va schimba pentru o perioadă. Da, vei simți că nu poți duce la sfârșit nici măcar un lucru. Nu, nu ești singura. Și da, va fi mai bine (măcar puțin).

Iată câteva lucruri aproape imposibil de făcut când ai un bebeluș:

  1. Să mănânci cu două mâini

Wendy povestește că a luat masa de peste 700 ori cu bebelușul în brațe. Niciodată nu au terminat neatinși. Fiecare masă se termina cu cel puțin unul dintre ei acoperit de firmituri.

  1. Să ieși din casă fără să te pregătești cu două ore înainte

Pare absurd pentru că nu trebuie să împachetezi foarte multe lucruri, dar să ieși din casă este un real efort. Mai ales dacă micuțul pare hotărât să își facă nevoile cu trei minute înainte de plecare.

  1. Să duci un gând până la capăt

Wendy spune că nu putea nici să își urmărească găndurile. Cuvintele care îi ieșeau din gură nu aveau sens în primele luni.

  1. Să te speli

Wendy obișnuia să facă duș în fiecare zi.  Acum, totul este o fugă contratimp, chiar și dușurile scurte sunt cele mai scurte, dar și momente de plăcere personală.

  1. Să cureți orice

Deși nu e genul de om care să suporte tone de mizerie, imediat ce termina de făcut curățenie în casă, trebuia să o ia de la început. Curăța bucătăria pe jumătate, iar apoi bebelușul trebuia hrănit.Și, cum avea ambiția de a mânca singur, la final totul era ca înainte: vase și mâncare peste tot.

  1. Să dai un telefon în liniște

Unii membri ai familiei se pot supăra că nu le dai telefon. Dar ai un bebeluș. Așa că telefoanele vor ajunge în capătul listei.

  1. Să citești sau să vezi o emisiune tv până la capăt

Wendy adora să citească romane. Însă măerturisește că nu a citit timp de patru ani după nașterea primului copil. Emisiuni TV? Ai crede că nu e mare lucru să reziști la o emisiune sau la un serial 30 minute. Wendy reușea să facă asta în cel puțin trei nopți.

  1. Să îți amintești ce zi este

La început, nu vei ști ce zi este. Îți va lua o vreme să îți dai seama dacă este dimineață sau după amiază.

Știi de ce este greu să faci aceste lucruri? Pe lângă faptul că nu dormi (și încetează cu „dorm când doarme copilul”, majoritatea mamelor nu o pot face), este practic imposibil să faci orice altceva în afară de a privi în ochii bebelușului tău.

Însă nimic nu se compară cu zâmbetele pe care le primești la trezire, așa că rezistă. Încearcă să îți amintești să râzi măcar puțin. Ține minte că bebelușii sunt mici pentru o scurtă vreme și cât de curând vei fi capabilă să termini o frază în mai puțin de 20 încercări și fără ca micuțul tău să vomite pe tine.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

 

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa