Soluții împotriva celor mai comune 5 afecţiuni de primăvară

Raluca Dumitrică
afectiuni-de-primavara-totul-despre-mame

Anotimpul nostru preferat aduce cu sine și o serie de afecțiuni de primăvară: alergii, astenie, răceli și viroze, dermatită și tulburări metabolice de sezon. Iată cum le putem combate

Cei care nu agreează anotimpul friguros sunt, în mod sigur, foarte bucuroşi că a venit primăvara şi că hainele groase vor rămâne în dulap, balerinii vor vedea lumina zilei, iar căciulile şi fularele vor intra în hibernare. Dar nimeni nu se bucură deloc de apariţia unor afecţiuni de primăvară care pot da mari bătăi de cap, dar pe care, din fericire, le putem ţine în frâu.

Iar dacă vrei să afli şi mai multe despre sănătatea copilului tău, citește aici Cum funcţionează sistemul imunitar al copiilor.

Iată 5 afecţiuni de primăvară şi cele mai comune soluţii împotriva lor!

În cazul tuturor celor cinci afecțiuni de mai jos puteți încerca remediile homeopate specifice fiecărei afecțiuni, homeopatie fiind o soluție blândă, potrivită întregii familii .

1. Tulburări metabolice de sezon

Pe perioada lunilor de primăvară, metabolismul corpului va creşte, iar producerea sucului gastric din stomac va creşte la rândul său. Nimic neobişnuit până aici, însă, dacă aceste două creşteri n-ar afecta starea de bine a stomacului nostru, şi provoca dezechilibre stomacale de genul gastritei sau chiar al ulcerului. Se recomandă adoptarea unei alimentaţii sănătoase, din care să nu lipsească alimente uşoare, pe care să le putem digera fără probleme, pentru eliminarea balonărilor, a senzaţiei de arsură în esofag, a crampelor stomacale şi în ţinerea în frâu a acidităţii din stomac.

2. Alergii

Strănutat, nas care curge fără încetare, ochi ce lăcrimează fără că la mijloc să fie ceva trist, tuse şi mâncărimi ale pielii, cam aşa se manifestă alergiile primăvara. Simptomele respective au o cauză precisă în acest anotimp, şi anume înflorirea copacilor şi răspândirea polenului lor în aerul înconjurător. Pentru că nu e prea plăcut să te trezeşti cu una sau chiar toate aceste simptome caracteristice unor afecţiuni de primăvară (şi nu uitaţi că acest lucru se poate întâmpla la propriu, pentru că dimineața sunt cele mai mari şanse ca alergiile să-şi facă de cap), atunci când ieşiţi din casă şi vă îndreptaţi spre grădiniţă, şcoală sau birou, evitaţi expunerea prea mare la zonele cu vegetaţie abundentă în această perioada. Totodată, în cazul alergiilor, remediile homeopate pot fi luat şi pentru a preveni odeclanșarea unei alergii.

3. Astenia

Cine nu s-a simţit primăvara obosit, apatic, slăbit, lipsit de poftă de viaţă, trist fără un motiv concret, fără putere de muncă şi cu memoria înceţoşată? Chiar dacă pentru unele persoane din jur toate acestea pot fi introduse la categoria mofturilor sezoniere, adevărul este că toate fac parte din astenia de primăvară, stare psihică şi fizică cu care ne putem confrunta cel mai adesea în acest anotimp. Ca să putem să-i ţinem piept acestei astenii, se recomandă includerea în meniul zilnic a cât mai multor legume şi fructe de sezon şi consumarea unei cantităţi mari de apă pe parcursul zilei, practicarea unei activităţi fizice regulate, minim 7 ore de somn pe noapte.

4. Viroze şi răceli

Diferenţele de temperatură care caracterizează cel puţin prima parte a primăverii nu sunt deloc cele mai bune prietene ale noastre, iar efectele acestei lipse de amiciţie cu noi şi familia noastră se manifestă prin viroze şi răceli pe care le fac, pe rând sau simultan, toţi cei ai casei. Din pricină că temperaturile oscilează, iar vestimentaţia noastră nu ţine mereu pasul cu ele, prin urmare ne putem trezi îmbrăcaţi ori prea gros şi vom transpira, ori prea subţire, şi vom dârdâi, iar sistemul nostru imunitar va fi dat peste cap, nu e de mirare că şi răcelile ne vor da târcoale şi ne vor crea neplăceri o bucată bună de timp. Totodată, aceste diferenţe de temperatură vor face „să învie” virusurile responsabile cu virozele, care ne vor ataca nemilos. Învăţaţi să vă îmbrăcaţi în straturi, ca să puteţi renunţa sau adăuga cu uşurinţă haine în funcţie de temperaturi și să vă feriţi de alţi oameni răciţi din jur.

5. Dermatita de primăvară

Temperaturile cresc primăvara, aşa cum creşte şi incidenţa dermatitei de sezon, luna aprilie fiind considerată luna în care aceasta ajunge la nivelul maxim. Fiind o afecţiune fotosensibilă a pielii, această dermatită de primăvară apare pe fondul unei reacţii alergice la razele soarelui şi la radiaţiile ultraviolete. Ţineţi-o în frâu cu ajutorul aplicării unei creme de protecţie solară la fiecare ieşire din casă, îmbrăcând haine din materiale naturale şi de culori preponderent deschise, dar și consumând alimente bogate în vitamina A (morcovi cruzi, spanac, pătrunjel, ardei gras, cartofi dulci etc).

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante. 

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa