Metodă terapeutică cu tradiție și cu rezultate admirabile, homeopatia este, fără îndoială, soluția prin care un organism se poate reechilibra și chiar vindeca de afecțiuni dintre cele mai complicate. De altfel, singurele situații în care terapia homeopată nu are nicio putere sunt în cazul leziunilor sau al afecțiunilor unde nu mai este posibilă o reacție a organismului.
Făcând referire la homeopatie, unul dintre cei mai reputați specialiști în domeniu, medicul Sorin Dan Cadar, aduce lămuriri menite nu doar să distrugă mituri care circulă în jurul acestei terapii, ci să ne ajute să folosim corect și eficient medicamentele homeopate.
Ce trebuie să știi despre homeopatie?
”Este o metodă terapeutică, nu o medicină care se bazează pe capacitatea organismului de a reacționa specific la acțiunea unor medicamente (homeopatice), determinând astfel vindecarea sau reechilibrarea. Cu alte cuvinte, la modul general, este un mecanism similar celui din vaccinări: se introduce în organism o substanță, care nu conține boala, ci numai o „imagine a bolii„, iar acesta reacționează pozitiv, producând anticorpi împotriva acelei boli”, subliniază medicul Sorin Cadar.
Ce este medicamentul homeopatic?
Acesta este fabricat respectându-se toate standardele de producție ale unui medicament, însă, spre deosebire de produsele de sinteză, medicamentul homeopatic conține doar materie primă strict naturală, de proveniență vegetală, animală sau minerală, fără o intervenție „chimizantă”.
Foarte important este faptul că medicamentul homeopat fi administrat în siguranță, fără teamă, mai ales nou-născuților, sugarilor, copiilor, femeilor însărcinate, vârstnicilor și pacienților cu mai multe afecțiuni.
Cum și ce tratează medicamentele homeopate în cazul copiilor?
Dincolo de faptul că poate fi folosită ca metodă de tratament, terapia homeopată are un mare atu: poate preveni instalarea diverselor afecțiuni prin imunizarea organismului. În cazul răcelilor, mai ales, și a boilor respiratorii, în general, medicamentele homeopate sunt soluția cea mai bună și datorită faptului că ele nu prezintă niciun efect advers, așa cum este cazul medicamentelor de sinteză.
3 categorii de boli ale copiilor ce se pot trata homeopat
Expresie a unei reacții de apărare naturală a organismului pentru a prinde un virus care invadează corpul prin mucoasa nazală , homeopatia, prin medicamente homeopatice, vă poate însoți în diferitele etape ale răcelii.
”Dacă se intervine la timp, tratamentul homeopatic este, de cele mai multe ori, singurul tratament necesar și suficient pentru vindecare și stoparea complicațiilor descendente și laterale”, subliniază doctorul Sorin Cadar. Tot acesta expune o alte serie de afecțiuni care pot fi tratate și chiar prevenite cu ajutorul homeopatiei. Printre acestea, afecțiunile tractului digestive și cele dermatologice, toate frecvente în rândul copiilor, încă de la vârste foarte mici.
”Terapia homeopatică rezolva singură, eficient, sigur și complet aceste tulburări în cea mai mare parte a cazurilor. Și, ceea ce este cel mai important, respectă fiziologia organismului și duce la restabilirea funcției normale a acestuia, fără a „strica” ceva”, mai spune specialistul.
De altfel, o privire de ansamblu asupra Piramidei terapeutice ne va ajuta să înțelegem care este rolul homeopatiei în buna funcționare a organismului. Alături de metode terapeutice precum fitoterapia, dietoterapia, acupunctura sau reflexoterapia, homeopatia formează baza acestei bune funcționări, prin stimularea mecanismelor și funcțiilor de reglare și autovindecare ale organismului.
Cum tratăm tusea uscată, tusea seacă şi tusea productivă
Sorin Cadar avertizează, însă, și asupra unui aspect foarte important în ceea ce privește aplicarea homeopatiei:
”Terapia este o metodă medicală și este imperios necesar a fi aplicată și practicată de către medici. Este vorba despre sănătatea și viața oamenilor. Nu trebuie să permitem decât medicilor să utilizeze metodele terapeutice, altele decât parterul piramidei terapeutice”.
Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.