De ce homeopatie?

TOTUL DESPRE MAME
homeopatie

Gripe, viroze, toate cu virusuri cu tulpini rezistente, epidemii de rujeolă, răceli banale care dau  imediat complicații. Să nu uităm și de enteroviroze. Toate au făcut parte din tabloul anului ce se încheie. Încă o dată, ne-am dat seama cu toții că este mai bine să previi decât să tratezi – dacă iei în calcul stresul, oboseala și prețurile medicamentelor – dar și cât de important este să ai un organism puternic. Medicamentele clasice acționează asupra bolii, dar, de cele de mai multe ori, slăbesc imunitatea. Și, atunci, cum împaci acest dezechilibru?

Despre importanța homepatiei în creșterea imunității s-a vorbit într-un amplu articol publicat recent de TOTUL DESPRE MAME. Aici, medicul Sorin Cadar a oferit informații cu privire la abordarea corectă a homeopatiei și a demontat o serie de mituri legate de această terapie.

Ce trebuie să știm despre homeopatie?

Este o metodă terapeutică, nu o medicină care se bazează pe capacitatea organismului de a reacționa specific la acțiunea unor medicamente (homeopatice), determinând astfel vindecarea sau reechilibrarea. Cu alte cuvinte, la modul general, este un mecanism similar celui din vaccinări: se introduce în organism o substanță, care nu conține boala, ci numai o “imagine a bolii“, iar acesta reacționează pozitiv, producând anticorpi împotriva acelei boli”, subliniază medicul Sorin Cadar.

Așadar, cu ajutorul acestei metode terapeutice poți preveni, printre altele, viroze și afecțiuni respiratorii atât de răspândite mai ales în rândul copiilor, dar și probleme ale tractului digestiv sau afecțiuni dermatologice. Important este să nu uităm că la medicamentele homeopate răspund foarte bine și nou-născuții, sugarii, femeile însărcinate și persoanele vârstnice, pentru că, în cazul acestor remedii, nu există contraindicații și efecte adverse.

Un alt efect benefic al homeopatiei, pe care l-am descoperit anul acesta, este acela că te ajută să te recuperezi foarte bine după efortul fizic. Mirela Pavelescu, medic primar la Spitalul ”Grigore Alexandrescu” și Asistent Universitar la Universitatea de Medicină și Farmacie ”Carol Davila”, ne-a  arătat care sunt modalitățile de a ne proteja organismul și de a ne recupera după efortul fizic.

Evident, mișcarea în aer liber și sportul sunt cele mai bune metode de îndepărtare a stresului cotidian, însă, mai ales atunci dacă nu ești o persoană tocmai atletică, iar sportul nu face constant din viața ta, simți efectele sportului în fiecare fibră. Asta nu înseamnă că trebuie să te descurajezi și să renunți. Cu medicamente homeopate precum Arnica montana scapi de toate efectele nedorite ale mișcării fizice intense. În diluții mici, remediile obținute din planta aceasta stimulează mușchii și pot fi luate înaintea efortului de încălzire, iar în diluții mari are efect relaxant și este indicată după efort, în timpul recuperării, iar în diluții medii se recomandă în timpul activității fizice, pentru a susține efortul și a evita crampele sau contracțiile dureroase.

3 categorii de boli ale copiilor ce se pot trata homeopat

”Mișcarea în aer liber reprezintă una dintre cele mai bune opțiuni în acest sens. Sportul este un mod de a trai sănătos, de a ne elibera de stresul cotidian. De asemenea, sportul și mișcarea pot fi aliați în lupta împotriva bolilor și afecțiunilor de sezon. Învățați principiile, beneficiile, limitările, istoria și modurile în care puteti utiliza cele mai bune modalități naturale ca primă linie de apărare a organismului”, ne sfătuiește medicul Mirela Pavelescu.

Dar homeopatia nu tratează sau previne numai afecțiuni respiratorii, digestive sau ale pielii, ci este deosibit de importantă pentru a ține în frâu alergiile sezoniere. Numărul celor care tușesc, strănută sau cărora le curge nasul mai ales primăvara, odată cu ”explozia” de vegetație, este tot mai mare. De remarcat este că alergiile sezoniere se manifestă tot mai frecvent și în rândul copiilor încă de la vârste foarte mici. Astfel, pentru a preveni declanșarea alergiilor, medicamentele homeopate sunt cea mai indicată măsură de protecție.

Remedii eficiente pentru răul de călătorie

Cinci concluzii despre homeopatie:

  1. este o soluție blândă de prevenție și de tratament care se adresează întregii familii
  2. medicamentele homeopate nu au efecte adverse cunoscute
  3. ajută la menținerea unui sistem imunitar puternic
  4. terapia homeopată poate fi aplicată atât nou-născuților, cât și femeilor însărcinate
  5. medicamentele homeopate sunt produse în condiții de siguranță maximă, conform tuturor standardelor de producție a oricărui medicament

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa