Cum tratăm arsurile solare

TOTUL DESPRE MAME
arsurile solare

Deși sunt adesea asociate cu persoanele cu ten deschis, arsurile solare pot afecta pe oricine se expune excesiv la soare.. prevenirea este modul de abordare cel mai bun, mai ales în cazul copiilor, deoarece arsurile solare grave din copilărie pot duce, mai târziu, la apariția melanoamelor maligne.

Expunerea în exces și repetat la razele ultraviolete A (UVA) duce la apariția prematură a ridurilor și la riscul ridicat de cancer de piele.

De asemenea, supraexpunerea la raze UVB produce arsuri solare ale stratului superior al pielii și reprezintă și ea un risc de cancer.

Inflamarea și sensibilitatea pielii cresc câteva ore după expunere și durează până la o săptămână. Mai mult, pielea poate face bășici.

O metodă de vindecare tradițională pentru arsura solară este reprezentată de un preparat din petale de trandafir înmuiate în oțet. Oțetul are un efect răcoritor, iar petalele de trandafir cicatrizează.

Cum previi arsurile solare

În primul rând trebuie să ai grijă ca tu, dar mai ales copiii tăi să limitați expunerea la lumina puternică a soarelui la cel mult 15 minute la început, mărind treptat perioada.

Înainte de expunerea la soare, folosiți pe tot corpul o cremă cu factor de protecție ridicat. De asemenea, aplicați din nou cremă după o oră – două după ce ați înotat sau după contactul cu apa.

Ca protecție suplimentară, purtați haine cu țesătură deasă și evitați să stați la soare între orele 10.00 și 15.00.

Nu expuneți bebelușii sub 6 luni la soare și atașați cărucioarelor accesorii pentru umbră.

Cum tratezi arsurile solare

  • Pune pe pielea arsă comprese reci, gel de aloe vera ori loțiune cu calmină. Făi baie sau duș receFolosiți o cremă hidratantă contra uscăciunii și a cojirii.
  • Pentru o arsură medie, pudrează-te cu mălai.
  • Protejează-ți pielea arsă de noi expuneri la soare.

Cum tratezi homeopat arsurile solare ?

Iţi propunem să mai adaugi ceva pe lista ta de vacanţă – o trusă cu remedii homeopatice, care ţi-ar putea fi de mare ajutor în situaţii de urgenţă fără să uitaţi că un remediu poate fi util pentru afecţiuni variate.

Pentru arsurile de soare, cel mai bun tratament este prevenirea lor prin expunerea treptată la soare şi/sau folosirea cremelor protectoare. Cei mici au o piele mai sensibilă şi ei trebuie protejaţi în mod special. Daca răul s-a produs deja, se pot folosi comprese locale cu tinctura de Calendula sau Urtica urens (ca mai sus) sau, poate chiar şi mai bine (în funcţie de gradul arsurii), unguente similare.

Calendula, Urtica urens, Cantharis,Kali muriaticum, Causticum. Tinctura de Calendula şi  Urtica urens aplicate local cu un bandaj steril calmează durerile şi ajută la vindecare.

Indiferent că este vorba despre arsurile solare sau despre diferite accidente soldate cu arsuri, Cantharis, un remediu homeopatic preparat pe bază de cantaridină, substanţa produsă de o insectă, este soluţia pentru a face ca efectele negative să fie înlăturate mai repede.

Pentru pielea care ustură, dar nu are bășici, se pot folosi unguente pe baza de mușețel, urzică sau hypercal. De asemenea, pentru orice arsuri solare, aplicați pe piele imediat, din abundență, produse homepate pe baza acelorași compuși, dar, de data aceasta, sub formă de tinctură ( 1 parte diluată cu 10 părți apă).

În cazul arsurilor grave, cel mai indicat este să mergeți la cea mai apropiată unitate medicală.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook. Acolo găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante!

Foto: Guliver

 

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa