3 categorii de boli ale copiilor ce se pot trata homeopat

Raluca Dumitrică
homeopat-totul-despre-mame

  În urmă cu câteva zeci de ani, cele mai comune boli ale copiilor erau tratate imediat, de la primele simptome, cu multe medicamente. Nu de puţine ori pe lista acestora apăreau antibioticele, orale sau injectabile. Acestea erau administrate de părinţi fără reţetă, aşadar fără să existe vreo recomandare medicală reală la bază. Astăzi, lucrurile sunt destul de diferite faţă de situaţia existentă în anii ’80 şi ’90. Părinţii au devenit mult mai precauţi în a le administra copiilor medicamente după ureche, si, spre deosebire de acea perioadă, mulţi dintre ei au căutat alternative. Astfel, au ales să se îndrepte şi către medicina homeopată. Iată cum se pot trata homeopat câteva dintre cele mai comune boli ale copiilor!

  Homeopatia, metodă terapeutică asemănătoare procesului de vaccinare

  Metodă terapeutică, homeopatia se bazează pe capacitatea organismului de a reacţiona specific la acţiunea unor medicamente (homeopatice), determinând astfel vindecarea sau reechilibrarea. Potrivit Dr. Sorin Dan Cadar, Medic Specialist ORL, Preşedinte al Asociaţiei Române de Homeopatie, mecanismul este asemănător procesului de vaccinare. Se introduce în organism o substanţă, care nu conţine boală respectivă, ci numai o „imagine a bolii”, iar acesta reacţionează pozitiv, producând anticorpi împotriva acelei boli. Este important de ştiut că terapia homeopatică se adresează numai organismelor şi afecţiunilor care mai pot reacţiona. În cazul leziunilor sau afecţiunilor unde reacţia organismului nu mai este posibilă, terapia homeopatică nu este o soluţie. În acest context, medicul cu competenţă în homeopatie este cel care apreciază oportunitatea aplicării homeopatiei sau nu.

  Boli ale copiilor care se pot trata homeopat

  Afecţiunile tractului respirator

  În această categorie intră rinitele, rinoadenoiditele, faringitele, otitele, amigdalitele, traheitele, traheo-bronșitele, bronșitele, pneumoniile şi sinuzitele. Pe scurt, e vorba de acele stări în care copilul are nasul înfundat, muci în nas şi în gât, usturimi sau dureri de gât, durere de urechi, tuse sau febră. Pentru că rinita este cea care dă startul afectării aparatului respirator, dacă nu se intervine la timp, aceasta duce la complicaţii şi dă naştere la celelalte afecţiuni de mai sus. Dacă se intervine la timp, tratamentul homeopat este de cele mai multe ori singurul tratament necesar şi suficient pentru vindecarea şi stoparea complicaţiilor descendente şi laterale.

  Afecţiunile aparatului digestiv

  Aici se găsesc boala de reflux (mai ales la nou născuţi şi sugari), glosite, aftoze bucale, esofagite, gastrite, gastro-duodenite, colite sau enterocolite. Adică acele râgâieli, arsuri, înecări cu mâncarea care se întoarce în gură, lipsa poftei de mâncare, diaree sau constipaţie, dureri de burtă, greaţă sau vomă. În cea mai mare parte a cazurilor, terapia homeopată are capacitatea de a rezolva singură, eficient, sigur şi complet aceste tulburări. Ea respectă fiziologia organismului şi duce la restabilirea funcţiei normale fără a produce daune pe parcursul procesului.

  Afecţiunile dermatologice

  O altă categorie de boli pe care homeopatia poate sa le trateze sunt afecțiunile dermatologice. Includem aici erupţii, eczeme sau alergii. Nu trebuie uitat, în schimb, că pielea, cel mai mare organ al corpului, este adesea oglinda a ceea ce se întâmplă în interiorul organismului.

  De reţinut că medicamentul homeopatic se poate administra alături de cel alopatic. În cursul oricărui tratament homeopatic se poate interveni la nevoie cu orice tip de alt tratament. De exemplu, în cazul unei amigdalite acute pultacee cu Streptococ Betahemolitic grup A se administrează antibioticul specific împreună cu medicamentul Belladonna. Astfel, boala se vindecă mult mai repede şi complet, fără teama de recidivă sau complicaţii.

  Dacă ți s-a părut util acest articol despre bolile copiilor care se pot trata homeopat, dă LIKE paginii noastre de Facebook. Acolo găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante!

  Îți recomandăm și

  Te-ar mai putea interesa