Workshop-uri gratuite de educație digitală pentru școlile din țară. Înscrierile se pot face până în 24 februarie

TOTUL DESPRE MAME
scris pe
Workshop-uri gratuite de educație digitală

Părinții, profesorii sau chiar elevii pot solicita ca în școala lor să vină experți în educație digitală care să îi instruiască despre cum să fie în siguranță atunci când navighează online.

Noile tehnologii digitale deschid o lume întreagă de posibilități. Niciodată nu ne-am bucurat de atâtea oportunități de a descoperi, învăța, participa și crea. Cu toate acestea, internetul prezintă anumite riscuri pentru utilizatorii săi – în special pentru cei mai vulnerabili, cum ar fi copiii.

„Pentru că există pericole, cum ar fi cyberbullying-ul, dezinformarea, expunerea la conținut potențial dăunător, dorim să transmitem elevilor bunele practici prin care pot preveni astfel de situații”, ne-a comunicat Iulian, coordonator instructori Logiscool România.

Workshop-uri gratuite de educație digitală. Cum decurg?

Echipa Logiscool, specialiști în educație și tehnologie, îi va introduce pe elevi în lumea digitală printr-un workshop în care vor prezenta care sunt cele mai actuale „capcane” întâlnite în spațiul virtual.

De la diversitatea de tipuri de viruși, până la farse, provocări și alte trenduri care prind din ce în ce mai mult în rândul celor tineri, printre subiectele pe care instructorii Logiscool le vor aborda vor fi:

  • Nu crede tot ce vezi pe internet
  • Cum arată o parolă bună?
  • Atenție la ce distribui în social media
  • Cum ne apărăm împotriva virușilor?
  • Cum alegem provocările potrivite?

Workshop-ul se adresează în special elevilor din clasele I-VIII, iar Logiscool îl face disponibil în mod gratuit pentru toate școlile care doresc să-și pregătească elevii în a identifica bunele practici din mediul online.

„Vrem ca „Safe Internet Day” să devină sloganul fiecărei zile petrecute în spațiul virtual, și astfel, până pe 24 februarie, școlile interesate se pot înscrie gratuit pe site-ul nostru pentru a face o cerere pentru un astfel de workshop pentru elevii lor.“, ne transmite Dana Bănică, Manager Logiscool România.

Cursurile de siguranță online sunt organizate de școala internațională de programare Logiscool și sunt dedicate elevilor între 7 și 14 ani. Școlile se pot înscrie până pe 24 Februarie aici: logiscool.com/ro/contact sau pe adresa de email [email protected]

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa