Un videoclip ingenios și haios luptă împotriva cancerului la sân

Iulia Mirică
scris pe
videoclip ingenios pentru prevenirea cancerului la san totul despre mame

Acest clip nu este numai haios, ci reușește și să educe educe femeile în privința cancerului la sân și să le explice cum se pot palpa în mod corect

Cei de la organizația MACMA au fost apreciați de întregul internet în această săptămână, după ce au reușit să evite toate regulile enervante ale platformelor din social media, care interzic nuditatea.

Și totul a fost făcut în numele unei cauze bune, ducând la realizarea unui videoclip ingenios și extrem de haios pentru prevenirea cancerului la sân.

În cazul în care nu ați auzit de ea, MACMA este o organizație caritabilă din Argentina care luptă contra cancerului la sân. MACMA și-a propus să crească gradul de conștientizare și să oferecunoștințelor femeilor cu privire la cât de important este să faci un control regulat, pentru a verifica posibila apariție a nodulilor la sân. Potrivit Little Black Book, MACMA a angajat recent o companie numită David, pentru a o ajuta să vină cu un mod inteligent care să ajungă la cât mai multe femei din întreaga lume.

După cum au declarat directorul de creație de la David, Joaquin Cubria, și vicepreședintele, Ignacio Ferioli, pentru Little Black Book: „Este greu să convingi femeile peste 25 de ani să-și facă un control regulat la sâni, pentru a preveni cancerul la sân. Dar nu este greu să-și verifice telefoanele la fiecare cinci minute. Prin urmare, am decis să ajungem astfel la ele [pe rețelele de socializare]”.

Dar, din păcate, videoclipurile sau imaginile care includ nuditate – adică inclusiv sâni goi – sunt blocate pe Facebook și pe Instagram. Da, chiar și cele complet non-sexuale!

Tot ce putem spune, în final, este că ne bucurăm că există sânii masculini. Și bărbatul acesta, pe care să spunem că îl cheamă Henry, și care ne-a ajutat să ne îndeplinim misiunea! Iată cum:

https://www.youtube.com/watch?v=Ais88Os_CTg

Henry și-a împrumutat sânii oamenilor buni de la David și MACMA și, destul de curând, aceștia au reușit să facă un videoclip informativ (și hilar) care le aduce aminte femeilor nu numai să își facă un control regulat, dar, și mai important, cum să-l facă. Campania, denumită sugestiv #ManBoobs4Boobs primește multă atenție pe Twitter, unde multe persoană laudă folosirea sânilor masculini – și nu într-un fel care să aducă rușine corpului.

Potrivit Fondului Internaționale de Cercetare a Cancerului, cancerul de sân este una dintre cele mai comune forme de cancer care afectează femeile. De fapt, în 2012, au fost diagosticate aproximativ 1,7 millioane de femei din întreaga lume cu această boală. Având în vedere aceste statistici cutremărătoare, videoclipul celor de la MACMA este și mai ingenios, pentru modul în care reușește să fie și util și haios, în același timp.

Mai multe despre prevenirea cancerului de sân poți citi aici: Cancerul de sân poate fi prevenit. Iată cum!

Nu uita să ne dai un like pe Facebook, dacă nu ne-ai dat deja, pentru a fi la curent cu tot ce publicăm!

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa