Un asistent SMURD chemat la o intervenție a constatat că victima este fiul lui de 4 ani

Cristina Călin, redactor
scris pe

Un elicopter SMURD a fost solicitat în comuna Fârdea pentru a salva viața unui copil de 4 ani care fusese implicat într-un accident rutier. Drama a devenit și mai mare când asistentul venit la locul impactului a constatat cu stupoare că băiețelul era chiar copilul lui.

Accidentul rutier a avut loc pe raza localității Fârdea, aflată la doar câțiva kilometri de orașul Lugoj. Băiețelul ieșea cu bicicleta pe drum și a fost lovit de o mașină care circula regulamentar, precizează publicația Lugojinfo.ro, citând surse din poliția din localitate. Cel mic se afla în vacanță la bunici. Martorii spun că ieșirea din curte era blocată de mai multe mașini.

Accidentul produs de o tânără de 19 ani

Aurora Voicilă, purtător de cuvânt al IPJ Timiș, a explicat că accidentul s-a petrecut în jurul orei 12.30 pe DJ 681. ”O tânără de 19 ani se afla la volanul mașinii care l-a acroșat pe micuțul rămas, probabil, nesupravegheat pentru câteva fracțiuni de secundă. Băiatul a fost preluat de medici, am înțeles și eu din presă că tatăl lui era unul dintre salvatori. Este bine, accidentul a fost considerat ușor. Pe de altă parte, a fost deschis dosar penal pentru vătămare corporală din culpă”, a explicat Aurora Voicilă.

Imediat după impact oamenii au apelat la 112 și mai multe echipaje de poliție și ambulanță au sosit pentru a le da primul ajutor răniților. Medicii au stabilit că este mai bine să ceară și ajutorul unui elicopter SMURD pentru a-l transporta pe băiețel la Spitalul din Timișoara pentru investigații mai ample, având în vedere natura impactului.

Băiețelul este în stare bună

O reprezentantă a Primăriei din localitatea Fârdea a declarat pentru Totul despre mame că băiețelul nu a suferit răni grave, ci a avut piciorul rupt.

Unul dintre localnici susține că dincolo de scena dureroasă a copilului întins pe carosabil, la venirea echipajului SMURD drama s-a amplificat. Unul dintre asistenți l-a recunoscut pe cel mic ca fiind băiatul lui și a izbucnit în lacrimi.

Copilul se află acum la spitalul din Timișoara unde este în afara oricărui pericol.

Întâmplarea prin ochii tatălui, asistent SMURD

asistent smurd

Pe pagina de Facebook a Ministerului Afacerilor Interne este făcut un portret al lui Sebastian Petruș, cel care a descoperit că victima accidentului rutier era chiar fiul lui:

”De câteva minute elicopterul SMURD decolase de la Timișoara către Arad, unde urma să fie pregătit pentru o nouă urgență.
În acea dimineață echipajul medical, format dintr-un medic, doi piloți și Sebastian Petruș- asistent medical în cadrul SMURD Timiș, încheia încă o misiune cu succes și adăuga pe lista lungă un nou pacient salvat.
Zborul elicopterului a fost întrerupt de un apel venit prin stație.
– Vă rugăm să vă îndreptați către satul Fârdea. Un copil de 4 ani a fost lovit de o mașină. Urgent trebuie transportat la spital. Nu știm dacă a fost afectată coloana sau alte organe vitale. Nu se poate mișca și îl doare spatele.
Imediat pilotul a schimbat traseul aeronavei , iar echipajul medical a început să se pregătească pentru intervenție.
În acel moment telefonul lui Sebastian a sunat. Era soția lui.
– Să știi că voi întârzia. Sunt în elicopter, mergem la Fârdea să salvăm un copil.
– Sebastian, …. a fost lovit de o mașină. Se plimba cu bicicleta… mai multe nu știu. M-au sunat bunicii să-mi spună, i-a răspuns soția în hohote de plâns.
În acel moment Sebastian a realizat că merge să-și salveze propriul copil aflat la bunici de ceva timp.
Cu ochii în lacrimi, dar încercând să rămână lucid, Sebastian a indicat piloților care este cel mai bun loc de aterizare și a gestionat prin telefon transportarea copilului cu ajutorul unei ambulanțe către acel loc.
– Dar tu ești din zonă, l-a întrebat pilotul.
– Da și acum e vorba chiar de băiatul meu. El este victima, le-a răspuns Sebastian.
Ajuns la fața locului, Sebastian a alergat într-un suflet la ambulanță și acolo și-a zărit puștiul întins pe targă.
„Când m-a văzut cel mic, a început să plângă. Niciodată nu am crezut că văzăndu-mi baiatul plângând, voi fi cel mai fericit om de pe pământ. Știam că fiecare lacrimă de-a lui înseamnă că este în viață”- ne-a spus Sebastian.
Copilul a fost preluat de către elicopter și dus de urgență către Timișoara.
„Știam că trebuie să îl țin de vorbă pe cel mic, să nu adoarmă. Vorbeam într-una….ca niciodată, doar ca să nu închidă ochii. Îmi aduc aminte că îi citeam povești și voiam să îl văd cu ochișorii închiși, dar acum îl voiam treaz.
Ați auzit vreodată te iubesc? Pentru mine acel te iubesc spus de puiul meu, acolo sus în aer, a însemnat cel mai mult.”
La Timișoara, copilul a fost preluat de o ambulanță și transportat la spital.
A fost supus investigațiilor medicale de specialitate și Sebastian ne-a spus cu sufletul liniștit că acum este bine.
Ieri a fost operat la picior și va urma o perioadă de recuperare.
La ieșirea din operație puștiul și-a întrebat tatăl:
– Tati, dar de ce ai venit tu să mă salvezi?
– Pentru că asta e meseria mea…
– Tu salvezi și alți copii?
– Da, tati… salvăm pe oricine are nevoie de ajutor.
– Tati, când mă fac mare ca tine vreau să fiu!
Sebastian are 30 de ani și de 4 ani lucrează la SMURD. A trecut prin sute de misiuni, dar acum a avut parte poate de examenul vieții lui, să-și salveze propriul copil.
Suntem convinși însă că la fiecare intervenție Sebastian și toți colegii lui acționează cu aceeași dăruire și implicare… pentru că așa sunt ei, SALVATORII!
Vă mulțumim tuturor!”

Mama băiețelului accidentat: ”A fost operat și este în afara oricărui pericol”

Mirela Roxana Petruș, mama băiețelului implicat în accident, pe care îl cheamă Mario, a declarat pentru Totul despre mame că fiul ei „este în afara oricărui pericol. A fost operat la picior, are tije și va urma o recuperare lungă. La picior a fost cel mai afectat, restul rănilor sunt ușoare.”

Sebastian Petruș, tatăl salvator, a declarat pentru PROTV că primul lucru pe care îl va face când băiețelul va ieși din spital va fi să îi cumpere o nouă bicicletă.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa