Unde ieșim cu copiii în București în weekendul 13-14 aprilie. Evenimente în aer liber

Autoritățile publice și instituțiile private se întrec în a le oferi părinților și copiilor bucureșteni activități și evenimente în weekendul 13-14 aprilie.

Georgiana Mihalcea, redactor
scris pe
familie în parc
Chiar dacă nu este încă vară în calendar, vremea se anunță numai bună de stat afară de dimineață și până-n seară. FOTO: Shutterstock

Dacă vrei să ieși cu copiii în București în weekendul 13-14 aprilie, care va fi unul plin cu soare și temperaturi maxime de 25- 28 de grade Celsius, ai de ales între mai multe activități în aer liber! Pe lângă parcurile ce pot fi luate lejer la pas, ori spațiile de joacă destul de generoase la număr și dotări, diverse instituții publice și private au planificat o serie evenimente la care poți merge alături de copii. Iată care sunt cele mai interesante, dintre cele desfășurate în aer liber:

Ofertele de petrecere a timpului liber sunt pentru toate gusturile și interesele: de la plimbări în Grădina Japoneză din Herăstrău, la spectacole de teatru ori muzicale pe străzile care devin pietonale la final de săptămână și plimbări cu vaporașul pe lac. Ofertele sunt variate și majoritatea sunt gratuite, așa că nu ai niciun motiv să nu ieși din casă în weekendul 13- 14 aprilie.

Plimbare și voie bună la „Străzi deschise, București – Promenadă urbană”

„Străzi deschise, București – Promenadă urbană” este cel mai amplu proiect outdoor organizat de Primăria Capitalei. De la spectacole de teatru, demonstrații de dans, concerte stradale live la ateliere de creație pentru copii, expoziții, activități sportive și zone de joacă, organizate de instituții culturale ale orașului, „Străzi deschise” #4 reconfigurează spațiul urban într-o scenă deschisă pentru actul artistic și oferă zone de relaxare și promenadă pentru locuitorii Capitalei de toate vârstele.

În acest weekend, va continua evenimentul „Străzi Deschise – Promenadă Urbană” pe Calea Victoriei. Oamenii se vor putea bucura de spectacole de teatru, muzică și înghețată bună.

Info bonus: Traficul rutier va fi restricționat în zilele de sâmbătă și duminică, începând de dimineață și până la ora 22:00. Toate detaliile legate de activitățile din week-endul 13-14 aprilie găsiți pe pagina de facebook a organizatorilor.

Unde ieșim cu copiii în București în weekendul 13-14 aprilie? Să adoptăm un animăluț!

ASPA București a anunțat pe pagina de Facebook că va organiza un nou târg de adopții în Capitală. Evenimentul se va desfășura sâmbătă, 13 aprilie, în intervalul orar 10:00-16:00, în Parcul Tineretului. La eveniment vor fi prezenți 15 blănoși minunați, dornici de a-și găsi familii atente și iubitoare. Cățeii sunt microcipați, deparazitați intern și extern și sterilizați. În momentul în care se va face o adopție, adoptatorul va primi carnetul de sănătate al câinelui, plus multe cadouri din partea sponsorilor târgului.

Printre recompensele pe care le vor primi adoptatorii se numără următoarele:

 • Pachete oferite de MAXI PET România;
 • Recompense de la Pedigree Romania;
 • Ședințe gratuite de cosmetică canină de la Zenpet;
 • Medalioane inteligente cu cod QR de Petradar Medalion Inteligent;
 • Pachete care conțin: o pungă de cafea boabe Starbucks Romania, un pahar reutilizabil din plastic Starbucks și un card Starbucks Rewards încărcat cu 20 de lei de la Starbucks Romania.

Info bonus: Intrarea la târg se va face din Bulevardul Gheorghe Șincai.

Plimbare cu vaporașul în parcurile Herăstrău și IOR

Încă din primul week-end din aprilie municipalitatea a dat undă verde la plimbările cu vaporașul pe lacurile parcurilor Herăstrău și IOR. Plimbările se pot face zilnic de la 10 dimineața și până la 8 seara. O plimbare pe lacul Herăstrău costă 18 lei pentru adulți și copii peste 14 ani. Pentru copiii de 7-14 ani se plătesc 12 lei pentru o plimbare, iar copiii mai mici de 7 ani beneficiază de gratuitate.

Dacă alegeți să vă plimbați cu vaporașul în parcul IOR, trebuie să aveți în vedere următoarele:

 • Plimbările sunt gratuite;
 • Copiii cu vârsta sub 14 ani nu pot urca neînsoțiți;
 • Prioritate la îmbarcare au cetățenii care fac dovada domiciliului în Sectorul 3;
 • Din momentul urcării la bord și până la coborâre trebuie respectate indicațiile căpitanului;
 • Este interzisă aplecarea în exteriorul vaporașului;
 • Nu este permis accesul pe vaporaș cu trotinete și biciclete;
 • Nu este permis accesul persoanelor aflate în stare de ebrietate, iar la bord nu se fumează și nu se consumă băuturi alcoolice;
 • Nu este permisă folosirea unui limbaj necivilizat;
 • Păstrarea curățeniei și comunicarea respectuoasă sunt obligatorii;
 • Fotografiatul este permis și chiar indicat. Este interzis accesul cu aparate sau obiecte care produc zgomote de intensitate ridicată;
 • Este interzis accesul cu animale și cu cărucioare, cu excepția cărucioarelor pentru persoane cu handicap.

Grădina Verde: Atelier de plantat și îngrijit Plante

Atelierul de plantat și îngrijit plante se va desfășura pe strada Uverturii nr 86, sector 6. Este adresat copiilor cu vârste cuprinse între 3 și 10 ani și este organizat de Clinica Împreună. Înscrierile se pot face la numărul de telefon: 0725. 020. 847 Participarea copiilor la atelierul de plantat și îngrijit plante aduce numeroase beneficii socio-emoționale.

Festivalul florilor de cireș în Grădina Japoneză, 13 aprilie

Ambasada Japoniei în România a anunțat pe pagina de Facebook că sâmbătă, 13 aprilie, în intervalul orar 12:00-14:00, va avea loc a V-a ediție a festivalului florilor de cireș „Hanami”. Evenimentul se va desfășura în Grădina Japoneză din Parcul Regele Mihai I (fostul Herăstrău). Cireșul japonez, unul dintre cei mai admirați copaci din București, a înflorit în această perioadă.
Cei care doresc, pot participa la diferite ateliere, precum:

 • origami;
 • caligrafie;
 • jocuri tradiționale japoneze.

Info bonus: pe lista activităților se mai regăsesc și demonstrații de kyudo, kendo sau karate. Bineînțeles, de la festival nu va lipsi nici îmbrăcămintea tradițională japoneză. Intrarea la eveniment este gratuită.

Târgul Colecționarilor de Machete și Jucării

Sămbătă și duminică (13-14 aprilie), între orele 10:00 – 20:00, poți merge împreună cu copiii la prima ediție a târgului din acest an. Aici veți găsi machete de toate felurile și pentru toate gusturile, aduse să-i mulțumească atât pe colecționarii împătimiți, care „vânează” modele rare și speciale, cât și pe cei care doresc să achiziționeze prototipuri la prețuri accesibile. Pe lângă diversele machete, vor fi expuse spre vânzare și jucării și alte obiecte de colecție ori figurine etc.

Locația este ușor accesibilă, chiar la Stația de metrou Piața Muncii, la adresa: Mihai Bravu 223, oferind un interior generos (târgul va avea loc la interior), cu bar, acces la terasă cu mese, loc de joacă pentru copii, food trucks.

Info bonus: Copiii de toate vârstele sunt bineveniți. Locația este pet friendly. Intrarea este liberă.

Ziua Pământului 2024 la Grădina Botanică (13-14 aprilie)

În acest an, cu ocazia Zilei Pământului, sărbătorită în luna aprilie, Noua Acropolă organizează două manifestări în weekend-ul 13-14 aprilie, la Grădina Botanică „Dimitrie Brândză” București, Șos. Cotroceni nr.32.

Sâmbătă, 13 aprilie de la ora 11:00, sunteți așteptați la prezentarea: „Să facem cunoștință cu plantele!” Te vei plimba alături de copii prin Grădina Botanică și veți afla numele plantelor pe care le întâlniți, câte ceva despre personalitatea lor, despre darurile pe care le pot aduce, dar și despre simbolismul lor.

Pe 14 aprilie, de la ora 11:00, Noua Acropolă împreună cu echipe de cercetători științifici ai Universității din București și Grădina Botanică „Dimitrie Brândză” vă invită la prezentarea „Istoria geologică a Pământului”, pentru a explora trecutul și a înțelege mai bine legătura dintre om și natură.

Info bonus: Participarea la evenimente presupune plata biletului de intrare în Grădina Botanică.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa