Un făt bolnav, surprins de ecograf când strângea în uter mâna surorii sale gemene

Raluca Dumitrică
scris pe
ecograf-totul-despre-mame

  O vizită la ecograf poate fi plină de altfel de emoţii pentru părinţi

  Un făt cu grave probleme de sănătate a fost imortalizat de ecograf în timp ce îi strângea în uter mâna surorii sale gemene. Imaginea văzută de părinţi pe ecranul aparatului ecograf s-a dovedit a fi extraordinar de emoţionantă, potrivit declaraţiei mamei făcută pentru postul local de televiziune KWCH.

  Veştile bune şi cele proaste pot să apară simultan

  Brittani şi Ian McIntire, doi tineri din localitatea Hutchinson, statul american Kansas, care erau deja părinţii a două fetiţe, au fost surprinşi să afle că vor avea un nou copil. Sarcina neplanificată a fost şi mai surprinzătoare, cu cât la o ecografie făcută pe când sarcina avea şase săptămâni părinţii au aflat că în burta mamei nu se află un singur copilaş, ci doi, o fetiţă şi un băiat, pe care au decis că-i vor numi Madilyn şi Mason. Fericirea de a fi părinţi a patru copii le-a fost tulburată, însă, de vestea tristă aflată în urma unei alte ecografii, când cei doi părinţi au fost înştiinţaţi că unul dintre copilaşi, băieţelul, are grave probleme de sănătate şi nu se ştie dacă va reuşi să supravieţuiască in utero, dar nici dacă va trăi după naştere, în cazul în care ar ajunge până în acel moment.

  Problemele micuţului erau provocate de o malformație la inimă şi de un creier dezvoltat anormal. „Singura lui şansă de supravieţuire ar fi operaţia pe inimă, dar nu poate fi operat din pricina problemelor la creier”, a declarat mama micuţului.

  O surpriză de proporţii şi o amintire pentru o viaţă

  Deja înmărmuriţi la aflarea veştii, familia a avut un șoc după programarea la o altă ecografie, când au fost uimiţi să descopere pe ecranul aparatului cum băieţelul, insuficient dezvoltat şi cu o greutate de aproape patru ori mai mică decât a surorii sale, o ţinea strâns de mâna pe aceasta.

  „Majoritatea gemenilor, atunci când medicul încearcă să-i prindă în poză, se hârjonesc, se lovesc unul pe celălalt, dar acum se pare că sora era foarte protectoare cu fratele ei”, a mai spus Brittani. „Ştiu că el se află în burta mea şi că eu îl ţin bine acolo, dar mi-aş dori să pot face mai mult pentru el. Iar sora lui, Madilyn, este singura care poate să fie în mod real acolo, lângă el, şi îi poate oferi sprijin, aşa că ne linişteşte gândul că, dacă va muri, nu va fi singur”, a concluzionat mama micuţilor.

  Emoția a fost trăită și de tată, care a declarat: „știm că prin această fotografie avem o dovadă a faptului ca au fost împreună, o dovadă deosebită care va dăinui pentru totdeauna”.

  Foto: kctv5.com.

  Citeşte şi:

  Ce trebuie să știi despre ecografiile din timpul sarcinii

  Când facem ecografii în sarcină

  Deja mama a trei copii, o australiancă a adus pe lume cvintupleţi

  Îți recomandăm și

  Te-ar mai putea interesa

  Te-ar mai putea interesa