Un elev a murit după ce a căzut de la etajul 4 al unui hotel. Venise, cu tatăl lui, la olimpiada de matematică

Theodora Fintescu, redactor
scris pe

Elevul de 13 ani era din Galați, dar venise la Hunedoara împreună cu tatăl lui, pentru a participa la olimpiada națională de matematică.

Băiatul se juca în hotelul în care era cazat alături de colegii lui, iar la un moment dat s-a dezechilibrat, a alunecat peste balustradă și a căzut în gol, pe pardoseala de marmură.

Transferat la Timișoara

„Copilul a fost găsit în stare de inconștiență de echipajul Serviciului de Ambulanță, a fost preluat și transportat în UPU Hunedoara. În urma investigațiilor, s-a găsit un traumatism cranian sever, cu fractură craniană, hematom cerebral și un hematom la nivelul exterior al craniului.”, a declarat Călin Dumitrescu, purtător de cuvânt Ambulanța Hunedoara.

Băiatul a fost în comă indusă și, având în vedere starea lui, a fost transferat la Spitalul Judeţean din Timişoara, la secţia de neurochirurgie, unde, însă, nu a putut fi salvat.

I-a cedat inima

“Primele informaţii mi-au parvenit în jurul orei 23.00, când am fost informat că un copil a căzut de la etajul patru. Era destul de rău, s-au făcut investigaţii şi s-a dovedit că are o lamă de sânge cerebral în emisferul stâng şi am decis să se transfere de urgenţă la noi. În timpul nopţii, la ora 02.45, a fost adus cu o ambulanţă la Spitalul Judeţean Timişoara. S-a repetat computerul tomograf, iar la ora 03.10 s-a intervenit operator, s-a făcut o craniectomie decompresivă, adică osul pe jumătate de emisferă este scos. La ora 05.50, am fost anunţat că a decedat. Pe lângă leziunile cerebrale, avea şi o contuzie pulmonară, o fractură de bazin, toate s-au adunat şi au condus la rezultatul care este acum. I-a cedat inima”, a spus medicul Horia Pleş, șeful Clinicii de Neurochirurgie din cadrul Spitalului Judeţean Timişoara.

Polițiștii din Hunedoara au deschis o anchetă și verifică modul în care s-a produs accidentul. În momentul accidentului, niciun adult nu se afla alături de copii.

La festivitatea de premiere destinată olimpicilor, care a avut loc exact în ziua în care băiatul a murit, elevii și profesorii prezenți au ținut un moment de reculegere. Băiatul urma să fie premiat cu medalie de bronz din partea Societăţii Române de Ştiinţe Matematice.

Îți recomandăm și

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa