Un bebeluş a fost alăptat de o asistentă în timpul unei intervenţii chirurgicale

Raluca Dumitrică
scris pe
bebelus-totul-despre-mame

Decizia cadrului medical referitoare la bebeluş a permis ducerea la bun sfârşit a intervenţiei

Ce poate face o asistentă inimoasă pentru a linişti un bebeluş care plânge cu putere şi care trebuie să fie suspus unei intervenţii chirurgicale destul de delicate? Face exact ce ar face şi mama copilaşului, dacă ar fi alături de el!

Un bebeluş chinez în vârstă de numai o lună, ce trebuia să treacă printr-o delicată intervenţie chirurgicală şi care era extrem de agitat şi plângea cu putere după ce îi fusese administrat substanţa cu rol anestezic, a fost liniştit pe loc de o asistentă medicală care l-a pus la sân şi l-a alăptat. Potrivit unei publicaţii chineze, episodul a avut loc în urmă cu doar câteva zile, la spitalul Guangming din localitatea Shenzhen, provincia Guangdong, acolo unde familia bebeluşului venise cu el pentru a fi supus unei operaţii de înlăturare a unui abces anal.

Alăptarea, soluţia salvatoare

Deoarece vârsta foarte fragedă a copilaşului permitea realizarea numai a unei anestezii locale, în loc de una generală, cel mic nu a putut fi complet calmat pentru ca medicii să îşi desfăşoare activitatea fără obstacole. Iar pentru că starea de agitaţie a sugarului nu permitea continuarea restului manevrelor necesare pregătirii operaţiei, Li Baoxia, o asistentă care tocmai îşi terminase misiunea într-o sală de operaţii alăturată şi care aflase povestea de la un coleg din spital, s-a gândit rapid că cel mic ar dori să sugă. Astfel, la rândul ei o proaspătă mamă, asistenta inimoasă l-a pus pe bebeluş la sân, dar nu înainte de a discuta cu tatăl copilului, pentru a-i cere acordul. Sugarul s-a liniştit instant şi a supt ca şi când mama lui l-ar fi hrănit, iar medicii au putut continua procedurile preoperatorii, iar ulterior operaţia în sine, în tot acest timp asistenta continuând să-l hrănească pe bebeluş. Intervenţia chiurgicala de îndepărtare a abcesului a fost o reuşită, iar în prezent fetiţa este în plin proces de recuperare, rezultatele fiind foarte bune.

Totul e bine când se termină cu bine

Chirurgul care a realizat intervenţia, Zhao Zheng Yuan, a mărturisit pentru o publicaţie locală că intenţiona să reprogrameze operaţia, dată fiind starea maximă de agitaţie a bebeluşului, o fetiţă pe nume Wei Wei, iar în acest context complicat gestul inopinat al asistentei s-a dovedit a fi soluţia salvatoare. Extrem de bucuros a fost şi tatăl micuţei, care i-a mulţumit îndelung cadrului medical, căreia i-a spus că e un înger de asistentă, dar şi cei care au aflat povestea din presa. De aceea, vestea a circulat rapid şi cu reacţii pozitive în reţeaua de socializare Weibo, echivalentul chinez al Twitter-ului, loc în care au fost postate şi fotografii din timpul procedurii.

Foto: news.sina.com.hk.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa