Un băiat de 11 ani din Ucraina a trecut singur granița către Slovacia

Roxana Ioana Ancuța
scris pe
Un băiat de 11 ani din Ucraina a trecut singur granița în Slovacia. Micuțul a străbătut drumul, cu trenul și a ajuns cu bine la destinație.

Un băiat de 11 ani din Ucraina a trecut singur granița către Slovacia. Avea cu el doar o plasă, un rucsăcel, pașaportul și un număr de telefon scris pe mână. Care este povestea lui?

Eroii nu au vârstă. Băiatul de 11 ani a străbătut peste 1200 de kilometri din orașul său natal, confrom Ministerului Slovac de Interne. Zaporojie se află în estul Ucrainei, micuțul ajungând la destinație cu trenul. Părinții băiatului nu l-au putut însoți și, prin urmare, l-au urcat în tren. Înainte de a pleca i-au scris pe mână numărul de telefon la care trebuia să sune, în momentul în care sosea la destinație.

Ajuns în Slovacia, băiețelul a fost preluat imediat de către voluntarii slovaci aflați în gară pentru a-i ajuta pe refugiații care ajung pe teritoriul lor. Imaginile cu ”micuțul mare” curajos au fost făcute publice chiar de Ministerul Slovac de Interne. „I-a cucerit pe toţi cu zâmbetul său, curajul şi determinarea demne de un adevărat erou. Datorită numărului de telefon de pe mâna sa şi a unei bucăţi de hârtie din paşaport, el a reuşit să ia legătura cu cei dragi, care au venit apoi şi totul s-a terminat cu bine”, a precizat ministerul.

În momentul de față. numărul persoanelor care au fugit din calea războiului din Ucraina a ajuns la peste 1.5 milioane.

Oamenii au fost impresionați de povestea micuțului ucrainean

”Prin ce tragedie trec și ce disperare trebuie să experimenteze oamenii din Ucraina dacă părinții trimit un copil singur atât de departe”

”Mă închin în fața ta. Ești un adevărat erou și rar ți-e dat să vezi așa ceva, în ziua de azi. Mult noroc, copile”

”Plâng la gândul că fiul nostru ar putea trece prin așa ceva..Doamne ajută să fie pace. Să se termine odată nebunia asta. Băiatul este foarte curajos. Îi doresc să fie alături de părinții lui cât de curând posibil.”

”Băiatul a fost foarte curajos. S-a descurcat perfect la vârsta lui. Mă rog pentru ca această suferință să se încheie. Mult succes copilului”

UPDATE

Într-un video publicat pe pagina oficială de Facebook a Poliției slovace, mama băiețelului le mulțumește în lacrimi tuturor celor care i-au ajutat și încurajat fiul. De asemenea, explică privitorilor ce s-a întâmplat, cum a decis să îl trimită singur pe micuț din orașul lor natal, Zaporojie.

„Lângă orașul meu este o centrală electrică pe care rușii o bombardează. Nu mi-am putut lăsa mama. Nu se poate mișca singură, așa că mi-am trimis fiul în Slovacia”, a spus Julia Pisecka.

Bunica băiatului nu se poate mișca, prin urmare este dificil pentru ea să părăsească orașul care în momentul de față este încercuit de armatele rusești, relatează publicația mirror.co.uk. Prin urmare, femeia nu și-a putut lăsa singură mama, dar a făcut tot posibilul să îl scoată pe băiat din infernul în care trăiesc în aceste zile. L-a urcat pe băiat în tren, iar în momentul în care acesta a ajuns la graniță, a fost preluat de vameși. Între timp, oficialii slovaci l-au ajutat pe acesta să ajungă la rudele sale din Bratislava, capitala slovacă.

În momentul de față se încearcă aducerea celor două femei în Bratislava.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa