Trei medalii de argint şi o medalie de bronz, palmaresul elevilor români la Olimpiada Internaţională de Informatică

Theodora Fintescu, redactor
scris pe
olimpiada de informatica

Anul acesta, Lotul olimpic al României şi-a adjudecat patru premii (trei medalii de argint şi o medalie de bronz) la Olimpiada Internațională de Informatică, aflată la cea de-a XXVIII-a ediţie și  desfăşurată la Kazan (Rusia), în perioada 12 – 19 august.

Conform Ministerului Educației Naționale și Cercetării Științifice, medaliile de argint au fost obţinute de Andrei Popa (clasa a XI-a/Liceul Teoretic „Mihail Kogălniceanu” din Vaslui), laureat cu „bronz” în 2015, Costin Andrei Oncescu (clasa a X-a/Colegiul Naţional „Dinicu Golescu” din Câmpulung Muscel, jud. Argeş) şi Andrei Costin Constantinescu (clasa a XI-a/Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti).

Radu Alexandru Munteanu, elev în clasa a XII-a la Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu” din Bucureşti, a intrat în posesia unei medalii de bronz.

Urmare a acestui rezultat, România îşi consolidează poziţia a patra în clasamentul pe medalii din toate timpurile, cu un palmares de 99 de medalii: 28 de aur, 45 de argint şi 26 de bronz.

Ediţia din acest an a Olimpiadei Internaţionale de Informatică a reunit 308 concurenţi din 80 de ţări.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

Îți recomandăm și

Te-ar mai putea interesa