Trei medalii de argint şi o medalie de bronz, palmaresul elevilor români la Olimpiada Internaţională de Informatică

Theodora Fintescu, redactor
scris pe
olimpiada de informatica

Anul acesta, Lotul olimpic al României şi-a adjudecat patru premii (trei medalii de argint şi o medalie de bronz) la Olimpiada Internațională de Informatică, aflată la cea de-a XXVIII-a ediţie și  desfăşurată la Kazan (Rusia), în perioada 12 – 19 august.

Conform Ministerului Educației Naționale și Cercetării Științifice, medaliile de argint au fost obţinute de Andrei Popa (clasa a XI-a/Liceul Teoretic „Mihail Kogălniceanu” din Vaslui), laureat cu „bronz” în 2015, Costin Andrei Oncescu (clasa a X-a/Colegiul Naţional „Dinicu Golescu” din Câmpulung Muscel, jud. Argeş) şi Andrei Costin Constantinescu (clasa a XI-a/Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti).

Radu Alexandru Munteanu, elev în clasa a XII-a la Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu” din Bucureşti, a intrat în posesia unei medalii de bronz.

Urmare a acestui rezultat, România îşi consolidează poziţia a patra în clasamentul pe medalii din toate timpurile, cu un palmares de 99 de medalii: 28 de aur, 45 de argint şi 26 de bronz.

Ediţia din acest an a Olimpiadei Internaţionale de Informatică a reunit 308 concurenţi din 80 de ţări.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa