Tifon uitat în corpul unei fete de 11 ani, operată de apendicită acum un an

TOTUL DESPRE MAME
scris pe
operatie instrumente

O fetiță de 11 ani din Sinaia a ajuns în stare gravă la spitalul din Brașov după ce a fost tratată câteva zile la Sinaia pentru o infecție puternică. Potrivit părinților, fetița a făcut infecție din cauza unor bucăți de tifon pe care medicii le-au uitat în corpul ei în urmă cu un an, când a fost operată de apendicită.

Medicii din Braşov i-au făcut mai multe analize fetei şi urmează să afle exact ce s-a întâmplat, în acest caz fiind luate în calcul mai multe variante.

Ce spun părinții

Mama fetiței a declarat corespondentului Mediafax că fetița a început să aibă dureri foarte puternice în 19 ianuarie. A doua zi, a ajuns la Urgențe la Sinaia, unde medicii i-au pus o perfuzie, i-au făcut analize și au stabilit că are o infecție.
Fetița a primit antibiotic, însă se simțea din ce în ce mai rău, iar medicul le-a spus părinților că aceasta are nevoie de antibiotic intravenos.
”Am fost la Urgențe din nou, pentru că fetița era rău. Am fost la spital, i s-a pus perfuzie, nu și-a mai făcut efectul. Mi s-a spus că are infecție foarte puternică. Am plecat la Pediatrie Sinaia. Aici, medicul de gardă a confruntat analizele și mi-a zis că are o infecție foarte mare și părerea lui este să plecăm mai departe. Am plecat la Brașov. Am ajuns la Brașov la primire Urgențe. Avea senzații dese să urineze. Era albă ca varul, tremura, transpira și nu mai putea de durere”, a declarat mama fetiței, Maria Marcu.
Aici, fetița a eliminat un tifon, iar medicii au găsit și extras un al doilea tifon. Mama spune că tifonul a fost uitat la operația de apendicită la care fetița a fost supusă anul trecut.
„A ieșit prin uretră tifonul. Medicii de la Brașov au confirmat că este un tifon uitat la operație, ea a fost operată de apendicită la Spitalul Sinaia, anul trecut. Este practic al doilea caz în România, medicilor nu le-a venit să creadă. La început mi s-a spus că este ceva introdus. Nu credea nimeni că s-a putut întâmpla ce s-a întâmplat. (…) Au confirmat doctorii că este uitat tifonul de la operația de apendicită. Corpul nu produce tifon, altă operație nu a avut, de introdus nu se putea introduce. Sunt clipe de coșmar pentru un copil de 11 ani. Mi-e teamă, dar am încredere în Dumnezeu și în doctori. Copilul meu luptă și o iubește Dumnezeu. Va fi bine”, a adăugat mama copilei.

Ce spun medicii

Medici braşoveni aşteaptă rezultatele investigaţiilor pentru a înţelege cum a ajuns fetiţa de 11 ani, din Sinaia, să elimine tifonul prin urină.

„Se presupune, nu ştim exact, că s-ar putea să fie un textilom, care a rămas probabil de la vreo intervenţie chirurgicală”, a spus dr. Marcel Albean, purtător de cuvânt la Spitalul Clinic de Copii Braşov.

Potrivit dr. Marcel Albean, copila a suferit, luni, o investigaţie sub anestezie generală.

„Mai întâi să terminăm cu toate explorările. (…) Am început în weekend, s-a făcut ecografie, iar azi s-a început cistoscopia (…). În funcţie de ce se găseşte se va intra şi laparoscopic, cu camera în abdomen, şi se verifică absolut tot. (…) Investigaţiile, oricât de bine le-ai efectua, nu poţi să vezi tridimensional totul şi atunci se completează. (…) Se fac investigaţii exploratorii, sub anestezie, pentru stabilirea diagnosticului. Dacă găsim acolo ceva, îl şi scoatem”, a explicat dr. Marcel Albean.

În urma investigaţiilor se va stabili dacă fetiţa are nevoie de o nouă intervenţie chirurgicală.

În prezent, însă, medicii spun că nu este exclusă nici varianta în care copilul şi-ar fi introdus acele firele de tifon singură, acest lucru urmând să fie stabilite după investigaţii.

„Nu putem exclude să-şi fi introdus acele bucăţi. Încă nu am terminat investigaţiile, explorările”, a mai spus Marcel Albean.

Medicul braşovean susţine că deşi „nu e normal” ce s-a întâmplat, „sunt şi accidente operatorii, se întâmplă”.

„S-au mai întâlnit asemenea situaţii, pe înţelesul oamenilor, când se lucrează, pot să rămână resturi şi nu e primul caz când au rămas comprese, au rămas şi instrumente uneori, depinde ce urgenţă este, cât de repede trebuie să se mişte echipa, ce echipă este. Probabil a rămas o compresă sau un tampon acolo şi organismul încearcă să o dea afară şi dacă s-a lucrat şi pe vezică, se încearcă să o dea afară prin urină”, a mai explicat medicul.

Pe de altă parte, medicul a precizat că firele respective „nu i-ar fi pus viaţa în pericol”, dar copilul ar fi făcut infecţii în mod repetat şi ar fi avut în continuare dureri la urinare.

Până la ora transmiterii acestei ştiri, medicii braşoveni spun că nu au contactat medicii din Sinaia pentru a cere detalii despre operaţia în care este posibil să-i fi rămas compresa.

Conform sursei citate, un caz asemănător a mai fost în urmă cu 30 de ani, în spitalul braşovean.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa