Târgurile de Crăciun din București și din țară – Cum să te bucuri de sărbători și să te distrezi în familie

Alexandra Irimiea
scris pe

Târgurile de Crăciun sunt o oportunitate de a face rapid cumpărăturile pentru cei dragi. Și asta pentru că găsești în același loc o ofertă variată de cadouri. Sunt de toate pentru toți, și pentru cei mici, și pentru cei mari. În plus, te mai și distrezi!

Am alcătuit pentru tine o listă cu târgurile de Crăciun care se desfășoară în această lună în țară. Organizatorii promit produse tradiționale, ateliere tematice pentru copii, spectacole și concerte, dar și multe, multe surprize.

1. Târgul de Crăciun 2016 în București – Bucharest Christmas Market

Anul acesta, bucureștenii au la dispoziție mai multe zone unde se pot bucura de târgul de Crăciun: Piața Constituției, Centrul Istoric, Piața Universității, Piața George Enescu, Parcul Kiseleff și Parcul Tineretului.

Astfel, Târgul de Crăciun din București va fi deschis până pe 30 decembrie 2016, zilnic, în intervalul orar 10.00 – 22.00, intrarea fiind gratuită.

În Piața Constituției sunt peste 120 de căsuțe cu tot felul de produse tradiționale. Ce mai găsim aici? Preparate culinare delicioase, meșteșugari, patinoar, carusel, trenuleț plus multe surprize.

Casa lui Moș Crăciun va fi deschisă în perioada 1 – 24 decembrie, în intervalul orar 11:00 – 13:00 și 17:00 –22:00. Iar Moș Crăciun poposește în târg în perioada 10 – 24 decembrie, în intervalul orar 11:00 – 13:00 și 17:00 – 22:00.

Pregătiți-vă și pentru concerte și spectacole tradiționale românești. Totodată, în cadrul târgului se va organiza campania umanitară ,,Dăruiește, fii mai bun! Și tu poți fi Moș Crăciun!’’, iar toți cei care doresc pot dona jucării și cărți pentru copiii nevoiași.

Centrul Vechi găzduiește în luna decembrie următoarele evenimente: ALT.CRĂCIUN, Târgul de Design la Hanul cu Tei, Târgul Rembrandt Christmas Festival sau Ateliere Șelari 13. Astfel, ALT.CRĂCIUN se desfășoară la ARCUB Gabroveni, în perioada 16 – 23 decembrie și sărbătorește un Crăciun mai puțin tradițional.

Pe 17 decembrie, în Piata George Enescu, zona Ateneului Român, bucureștenii sunt așteptați la Târgul Atheneum Christmas Fairy. Aici vor putea cumpăra produse gastronomice, bijuterii hand-made, lucrări ale unor artiști plastici sau articole vestimentare ale unor designeri români.

bucharest-christmas-market-1

 

 

 

 

 

Teatrul Ion Creangă organizează timp de cinci zile, între 16 și 20 decembrie, în Parcul Kiseleff, evenimentul „Crăciunul Copiilor”. Aici vă puteți bucura de spectacole de teatru, concerte de colinde, ateliere de creativitate, teatru de umbre și sesiuni de meșterit decorațiuni. Intrarea este liberă.

Alte târguri de Crăciun în Capitală

Între 9 și 11 decembrie, la Palatul Știrbei, va avea loc cea de-a doua ediție a Târgului Regal. La acest eveniment regal, vor participa artiști-expozanți consacrați, împreună cu desosebitele lor creații vestimentare, decorative și accesorii pentru doamne, domnișoare și domni. Desigur, nu vor lipsi decorațiunile specifice, handmade, și nici dulciurile sau vinul fiert.

Work At Home Moms, o comunitate numeroasă de mămici de pe Facebook, își vor expune obiectele meșteșugite cu drag la târgul Mama Fest, care va avea loc pe 18 decembrie la Casa Rudolf Steiner din Capitală. Pentru că organizatorii se gândesc la tine și la familia ta, la târg te vor aștepta: sesiune de răsfăț ( coafură), joacă, joacă și iar joacă pentru pici, ateliere de sezon (decorațiuni, aranjamente florale etc.), respiro pe cinste cu un bufet ales, târg cu produse de soi, create de SUPER MAME (jucării, haine, home &deco).

Deja celebrul #Dichisair, ediție de Crăciun, are loc anul acesta pe 10 și 11 decembrie, la Impact HUB din Capitală. #Dichisar este locul unde vei descoperi designeri și creatori români în tendințe, creație românească în spirit urban și alternativ și vei putea face shopping alternativ cu 60 dintre cei mai fun noi creatori români. Ce mai găsești la #Dichisar? O cameră întreagă numai cu cheesecake, macaroons și alte bunătați home-made, dar și muzică bună, cadouri surpriză, stat la povești și tot ce mai trebuie pentru un weekend memorabil.

Festivalul Fulgilor de Nea are loc în Parcul Tineretului, intrarea Gheorghe Șincai, în perioada 5-9 decembrie, între orele 10:00 – 19:00. Evenimentul este destinat copiilor cu vârste cuprinse între 3 și 14 ani și cuprinde ateliere de creație și ateliere experimentale, spectacole de teatru interactiv și multe alte surprize!

Primul Târg de Cărciun are loc și în Popești -Leordeni, pe 18 decembrie, începând cu ora 14.00, în incinta Oratoriului Sf. Leonardo Murialdo. Organizat la inițiativa mămicilor din localitate, târgul își va încânta vizitatorii cu obiecte și decorațiuni handmade la care au contribuit și cercetașii comunității, dar și cu dulciuri de casă. În afară de tradiționala tombolă cu premii, vor fi organizate jocuri în aer liber pentru copii, un concert de colinde și alte activități pentru cei mari și mici.

Autobuze speciale cu personaje îndrăgite de copii

Până pe 31 decembrie, RATB pune la dispoziția călătorilor linia specială de autobuze 361, cu tarif normal, între Piaţa Unirii și Complex Comercial Băneasa. La bord vor urca actori costumați în personaje îndrăgite de copii și vor spune cele mai frumoase povești, între 30 noiembrie – 6 decembrie 2016 și între 21 – 26 decembrie 2016, între orele 11:00 – 14:00 și 17:00 – 20:00. Cinci povești diferite, în cinci autobuze așteaptă să fie descoperite.

Mai multe detalii despre programul complet al târgului de Crăciun Bucharest Christmas Market găsiți pe pagina de facebook a evenimentului.

2. Târgul de Crăciun din Sibiu

La Sibiu târgul de Crăciun va ține până pe 3 ianuarie 2017, zilnic, între orele 10:00-22:00.
Peste 80 de expozanți din țară și străinătate, număr record, își așteaptă vizitatorii. În plus, anul acesta conceptul de iluminat este cu totul deosebit – o proiecție grandioasă pe toate clădirile din Piața Mare va face ca centrul Sibiului să fie probabil cel mai luminos din țară.

Copiii sunt așteptați la Atelierul lui Moș Crăciun, sponsorizat de UNIMAT, unde vor putea participa la atelierul de biscuiți, la cel de lumânări, de pictat turtă dulce sau de decorațiuni Pixel Art. Pentru grupele de grădiniță și școală este pregătit un sistem de rezervări online.

targul-de-craciun-din-sibiu

Târgul de Crăciun din Sibiu este un proiect cultural inițiat de Biroul Atașatului Social al Ambasadei Austriei în România, dr. h. c. Barbara Schöfnagel, în parteneriat cu municipalitatea sibiană, ce a fost deschis pentru prima dată în anul 2007.

Dacă sunteți curioși cum este atmosfera din târg, puteți să urmăriți camerele web montate în Piața Mare și care transmit imagini pe site-ul oficial al evenimentului: http://targuldecraciun.ro/.

3. Târg de Crăciun la Cluj-Napoca

Târgul de Crăciun din Cluj-Napoca se desfășoară Piaţa Unirii, în perioada 1-26 decembrie 2016. Organizatorii promit căsuțe pline de cadouri și bunătăți, lumini care transformă orașul și înveselesc iarna, distracție pe patinoar, colinde și spectacole, veselie pentru cei mici și cei mari deopotrivă.

Căsuța lui Moș Crăciun va fi deschisă zilnic pentru copii, cu ajutorul echipei Ludoteka ce va îndruma călătoriile magice ale celor mici către tărâmul Moșului. Aici, copiii între 4 și 16 ani, vor putea participa la ateliere de textile, modelaj, muzică, fotografie, pictură, lucru manual sau origami (între orele 15:30-19:00). Participarea se face pe bază de înscriere la adresa: [email protected].

Partenerii de la LollyBoom au pregătit cel mai dulce atelier de gătit, atelier de magie și ore de jocuri și relaxare. Toate acestea în cadrul Atelierului Spiridușilor, zilnic în perioada 2-26 decembrie, între orele 16:00-19:00. Înscrierile se fac pe site-ul www.lollyboomfestival.com.
Teatrul de Păpuși ”Puck” din Cluj-Napoca va oferi în fiecare marți de la ora 18:30 câte o reprezentație.

targul-de-craciun-din-cluj-napoca

Pe 16 decembrie toată lumea se strânge în jurul patinoarului pentru a urmări un spectacol inedit pe gheață: operă, scenografie și amenajare spactaculoasă marca „Alice în Țara Minunilor”- musical pe gheață.

Pe 17 decembrie are loc cel mai amuzant cros al iernii: Crosul lui Moș Crăciun, iar apoi Alina Eremia va susține un concert pe scena din Piața Unirii.

Copiii se vor putea întâlni zilnic cu Moșul în cel mai frumos tramvai al iernii: Tramvaiul lui Moș Crăciun care va circula în perioada 5-24 decembrie, între orele 17:00 – 20:00 pe linia 101, Bucium-Gară. Tot aici prichindeii își vor putea lăsa scrisorile pentru Moș. Programul complet al evenimentelor îl găsiți pe facebook.com/TargulDeCraciunClujNapoca.

4. Târgul de Crăciun 2016 de la Timişoara

Târgul de Crăciun din Timișoara, ajuns la cea de-a zecea ediție, va avea loc în Piaţa Victoriei și se va desfășura până pe 8 ianuarie 2017. Vizitatorii sunt așteptați în centrul orașului pentru a se bucura de produse tradiționale, decoraţiuni, luminiţe, spectacole, colinde, cadouri și preparate specifice de sezon, în cele aproximativ 100 de căsuţe.

Târgul de Crăciun va putea fi vizitat zilnic, între orele 10.00 şi 22.00. Pentru cei mici va fi deschis Atelierul lui Moş Crăciun, unde vor avea loc diverse activităţi pentru copii. Totodată, în centrul oraşului a fost amplasată şi sania lui Moş Crăciun, decorată cu luminiţe de sărbătoare.

Pe 15 decembrie, la ora 17.00, va avea loc spectacolul „Vine o sanie pe drum” – prezentat de Teatrul pentru Copii şi Tineret Merlin din Timişoara.

Pe 18 decembrie, la ora 17.30 Moş Crăciun soseşte în Piaţa Victoriei. Programul complet al evenimentelor poate fi consultat pe site-ul primariei.

5. Târg de Crăciun la Arad

Târgul de Crăciun de la Arad va fi deschis până la sfârșitul primei săptămâni din luna ianuarie. Au fost amplasate 38 de căsuțe pentru comercianți, atât pe platoul din faţa Palatului Administrativ, cât şi pe strada Romul Veliciu, unde, a fost închisă circulația rutieră. O surpriză pentru arădeni este ţarcul cu reni şi animale exotice amenajat tot pe strada Romul Veliciu.

Pe 14 decembrie va avea loc un concert de colinde susţinut de soliştii şi orchestra „Rapsozii Zărandului”, condusă de Petrică Paşca, iar pe 23 decembrie, este programat să se desfăşoare în faţa Palatului Administrativ spectacolul de gală „Caravana Tradiţiilor de Iarnă“. Manifestările cultural-artistice organizate la Târgul de Crăciun de la Arad se vor termina cu Revelionul Popular, care va începe, în 31 decembrie, la ora 22.00.

6. Tărâmul Magic al Crăciunului la Constanța

Târgul de Crăciun de la Constanța are loc în Parcul Tăbăcăriei – Țara Piticilor și se numește Festivalul Iernii – Tărâmul Magic al Crăciunului. Copiii sunt așteptați să participe la ateliere tematice de creat dulciuri sau jucării. Totodată, aceștia sunt invitați să asculte cele mai frumoase povești de Crăciun și apoi vor învăța cum să scrie ei înșiși diverse aventuri.

targul-de-craciun-din-constanta

Pe 10 decembrie este programat, la ora 19.00, spectacolul „Sorcova Zurli“ – Gașca Zurli, iar pe 11 decembrie, tot de la ora 19.00, spectacolul „Capra cu trei iezi“ susținut de Teatrul pentru copii și tineret „Căluțul de mare“. Mai multe detalii despre evenimente puteți afla de pe pagina oficială: http://festivaluliernii.ro/

7. Târg de Crăciun la Piatra-Neamț

Târgul de Crăciun de la Neamț este la prima ediție și se desfășoară pe platoul Curții Domnești, în jurul marelui brad împodobit. Moș Crăciun va sta la Piatra-Neamț și va colinda întreg orașul pentru a scoate, din tolba sa, daruri pentru copiii care îi vor spune poezii.

Vizitatorilor li s-au pregătit numeroase surprize: afumături, burduf, pește în cetina de brad, dulciuri, vin fiert și grătare cu mici. Nu vor lipsi nici concertele! Astfel, pe parcursul lunii decembrie vor urca pe scena amplasată în centrul orașului: Lidia Buble, Nadir și Lora&Band, Dorian Popa, The Dada și Alexandra Ungureanu, Amna, Formația Bere Gratis și Gheorghe Zamfir, DJ Rynno și Sylvia, Mandinga, Proconsul sau Guess Who.

Târgul de Crăciun de la Neamț are și un patinoar, de care doritorii se pot bucura pe toată perioada evenimentului.

Ei bine, iată câte evenimente dedicate Crăciunului ne așteaptă. Ne mai rămâne doar să ne înarmăm cu timp liber și cu bună dispoziție.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa