Ultimele zile pentru înscrierea la concursul de programare SuperCoders

Theodora Fintescu, redactor
scris pe
Concursul este destinat elevilor de 10-14 ani care au noțiuni minime de programare.

  Orange România lansează o nouă ediție a Concursului național SuperCoders, la care sunt invitați să se înscrie copiii cu vârste între 10 și 14 ani din toată țara, dacă au cunoștințe minime de programare vizuală și vor să creeze animații și jocuri, pornind de la o poveste dată.

  Înscrierile în concurs sunt deschise până pe 25 noiembrie 2019, iar câștigătorii vor fi anunțați pe 5 decembrie și recompensați cu premii distractive: tablete, boxe, brățări Fitbit. Mai mult decât atât, primii 50 de copii care câștigă concursul trec la nivelul următor, Academia online SuperCoders, un modul avansat de programare, în cadrul căruia vor învăța noțiuni introductive de web development pe parcursul a 10 săptămâni de curs online.

  În ce constă concursul

  Copiii sunt provocați să dezvolte o animație proprie pe platforma online Scratch pornind de la un început de poveste a personajului Coder, pe care cei mici trebuie să o construiască și să-i găsească propriul sfârșit.

  Povestea acestei ediții se referă la protejarea mediului înconjurător, astfel încât micii programatori trebuie să găsească o soluție de a folosi tehnologia cât mai eficient pentru a salva resursele naturale ale planetei Pământ.

  Pentru a înscrie copilul la concurs și pentru a afla mai multe detalii, trebuie să intri AICI.

  Educație în mediul online

  ”La fiecare nouă ediție a SuperCoders suntem plăcut surprinși de creativitatea și curiozitatea copiilor și ne bucurăm să le fim alături în timp ce își exersează abilitățile de programare într-un mod distractiv și ușor, prin joc. Ne dorim ca timpul petrecut de copii pe laptop sau pe telefon să fie educativ, astfel încât aceștia să se bucure din plin și în siguranță de toate beneficiile mediului online”, a declarat Veronica Dogaru, Head of Corporate Communications & CSR Orange România.

  De altfel, mulți părinți din România și-au dat seama că meseriile viitorului se bazează în mare măsură pe programare și susțin interesul copiilor pentru acest domeniu. Este o formă de a-i încuraja să învețe și să-și lărgească orizonturile folosindu-se de avantajele vremurilor pe care le trăim.

  Tehnologia digitală îi face pe copii să-și dorească să cunoască, să inoveze, să descopere, le dezvoltă logica și imaginația, îi face să să fie perseverenți și atenți.

  Program coding SuperCoders Orange Romania

  Caravana SuperCoders în toată țara

  Concursul național SuperCoders este a doua etapă a programului SuperCoders, aflat deja în plină desfășurare. Pe 21 octombrie, Caravana SuperCoders a pornit la drum, într-o serie de ateliere de programare vizuală organizate în 20 de școli urbane și rurale din județele Alba, Bacău, Bistrița-Năsăud, Brașov, Brăila, Iași, Mureș, Sibiu, Suceava și Vrancea. Peste 1000 de copii participă la aceste ateliere și învață astfel să lucreze în limbajul de programare Scratch și să se pregătească pentru a participa la concurs.

  7 ediții, 1.600 de copii

  Programul SuperCoders este dezvoltat din 2014 de Orange România împreună cu Simplon, cu scopul de a promova educația digitală și folosirea responsabilă a tehnologiei în rândul tinerei generații. Pe parcursul a șapte ediții, peste 1600 de copiii din toată țara au participat la program și au învățat noțiuni introductive sau avansate de programare. Programul SuperCoders este o inițiativă #PentruMâine și contribuie la angajamentul de responsabilitate socială a Orange România, de a construi împreună un viitor mai bun, cu ajutorul tehnologiei.

  Așadar, nu uitați că pentru a înscrie copilul la Concursului național SuperCoders și pentru a afla mai multe detalii, trebuie să intrați pe acest link AICI. Înscrierile se pot face până pe 25 noiembrie 2019. 

   

  Îți recomandăm și

  Te-ar mai putea interesa

  Te-ar mai putea interesa