Sorina și părinții ei au pierdut zborul spre America, deși toate actele erau în regulă

TOTUL DESPRE MAME
scris pe

Sorina și părinții ei adoptivi nu au putut să se îmbarce la zborul spre SUA unde aveau bilete, din cauza verificărilor amănunțite la care au fost supuși. Poliția de frontieră a anunțat în 22 iulie, într-un comunicat de presă, că cei trei au pierdut avionul spre SUA și au fost nevoiți sa își cumpere bilete pentru alt zbor.

Comunicatul Poliției de frontieră îl puteți citi mai jos:

În data de 21.07.2019, la ora 5.15, la Aeroport Internaţional Henri Coandă, s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, doua persoane care s-au legitimat cu paşapoarte emise de autorităţile din SUA. Acestea călătoreau împreună cu un minor, pentru care au prezentat un paşaport românesc.

Conform procedurilor specifice, poliţiştii de frontieră au efectuat verificări amănunţite cu privire la documentele de călătorie ale minorului (uzuale în situaţia călătoriei în străinătate a unui cetăţean român minor), inclusiv hotărâri ale instanţei, pentru a verifica dacă sunt îndeplinite condiţiile de ieşire din ţară de către acesta, în conformitate cu Legea 248/2005 privind regimul liberei circulaţii a cetăţenilor români în străinătate, cu modificările și completările ulterioare.

Îndeplineau toate condițiile pentru a ieși din țară

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii de frontieră au constatat faptul că persoanele îndeplineau toate condiţiile prevăzute de lege, fiindu-le permisă continuarea călătoriei.

Menţionăm faptul că pe timpul derulării procedurilor respective, cursa programată să decoleze la ora 5.35, a închis poarta de îmbarcare, motiv pentru care persoanele respective si-au reprogramat călătoria la o cursa în direcţia Frankfurt, în aceeaşi dimineaţă.

De asemenea, facem precizarea că pe timpul derulării verificărilor de frontieră, părinţii au manifestat o atitudine deschisă pentru a pune la dispoziţia poliţiştilor de frontieră înscrisurile necesare cu privire la călătoria minorului”, este comunicatul Poliției de frontieră.

Săptămâna trecută, joi, Judecătoria Slatina a respins cererea procurorului general de interzicerea a părăsirii țării de către micuța Sorina. Cu o săptămână înainte, Curtea de apel Craiova a respins și cererea de revizuire a adopției internaționale a minorei. Totodată, săptămâna trecută, Secția specială de investigare a magistaților i-a restituit pașaportul minorei, după ce nu s-au confirmat informațiile potrivit cărora documentul de călătorie al fetiței ar fi fost eliberat fraudulos de Serviciul Pașapoarte Dolj.

Prima poză din SUA

Părinții Sorinei au postat o fotografie cu ei imediat ce au intrat în SUA și au trecut de verificările de rigoare. Ei au trimis următorul mesaj către jurnaliștii de la ziaristii.com:

„După 17 ore de zbor și câteva ore bune pe Otopeni. În US, după procesarea la serviciul de emigrare. Acum, Sorina Săcărin este cetățean american. Încă doua ore și ajungem acasă.
Mulțumim minunaților prieteni care au fost lângă noi și ne-au sprijinit mereu cu suport moral și căldură. În râuri de mizerii, în abuzuri zilnice din partea SIIJ, care investighează ilegal cauze în care nu au competență, forțând alte instituții să încalce legea, tocmai atunci gestul simplu de a-ți fi arătată prietenie și suflet se vede la cu totul alte dimensiuni.
Vă mulțumim, prieteni dragi!”

Prima fotografie a Sorinei cu părinții ei adoptivi pe pământ american

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa