Secom a lansat Verithera, Clinica de medicină funcțională și integrativă

Medicina funcțională și integrativă este o ramură a medicinei care completează cu succes medicina alopată.

Ileana Mirescu
scris pe

Clinica de Medicină Funcțională și Integrativă Verithera a fost deschisă recent în nordul Bucureștiului de Secom®, una dintre primele companii care au introdus în România acest concept de medicină, în 2002. Noua clinică duce la nivelul următor această experiență de aproape 20 de ani, într-o formulă dezvoltată, modernă, cu un portofoliu de servicii variat, bazat pe terapii complementare celor alopate.

Printre acestea, oxigenoterapia oferita intr-o cameră hiperbară performanta, de tip  monoplace, de la producătorul nr. 1 din SUA, destinată tratării a numeroase afecțiuni și recent inclusă de Ministerul Sănătății și în protocolul de recuperare post-COVID-19.

Medicina funcțională și integrativă este o ramură a medicinei care completează cu succes medicina alopată. Filozofia ei are la bază o abordare holistică a sănătății, în care pacientul este privit ca un întreg și în care sunt analizați toți factorii care îi pot influența sănătatea (factorii genetici, istoricul medical, regimul alimentar, stilul de viață, nivelul de stres, familia, relațiile), iar soluțiile propuse sunt personalizate.

Echipa Verithera este formată din medici specialiști în recuperare medicală, în diabet zaharat, nutriție și boli metabolice, psihoterapeuți și alți terapeuți certificați. Aceștia abordează multidisciplinar fiecare pacient, prin colaborare constantă, pentru a oferi soluții de tratament personalizate, bazate atât pe competența profesională, cât și pe relaționări umane, empatice.

Medicii din clinica Verithera dezvoltă un parteneriat terapeutic de durată cu pacienții, care sunt informati si indrumati constant în direcția unui stil de viață sănătos, nu doar tratați punctual. Specialiștii Verithera creează scheme personalizate de tratament, dar și de prevenție, care țin cont de nevoile specifice ale fiecărui pacient.

De la prevenție, la tratamente pentru multiple afecțiuni

Toate procedurile și terapiile complementare oferite în clinica Verithera se bazează pe numeroase cercetări și dovezi științifice, care le atestă siguranța, dar și beneficiile terapeutice. Printre acestea se numără oxigenoterapia hiperbară, ozonoterapia, terapia intravenoasă, acupunctura, fitoterapia științifică (asocierea de suplimente alimentare), terapii care pot fi integrate în planul clasic de tratament al unui pacient, cu numeroase beneficii: potențează eficacitatea tratamentul alopat într-un spectru larg de afecțiuni, ajută pacienții să tolereze mai bine efectele adverse ale unui tratament agresiv necesar, ajută în recuperarea post-operatorie, ameliorează durerea cronică provocată de diverse condiții medicale, îmbunătățesc calitatea vieții, combat efectele stilului de viață modern (stres, oboseală cronică, migrene, anxietate, dureri musculare etc.) și ajută la menținerea unei stări bune de sănătate.

Printre afecțiunile care pot fi tratate eficient cu ajutorul medicinei integrative și funcționale  se numără: afecțiunile pulmonare (inclusiv recuperarea post-COVID în cazul pacienților care au rămas cu sechele), cardiovasculare, circulatorii, articulare și reumatice, digestive și intestinale (sindromul colonului iritabil, diverticuloză), diabet, diverse afecțiuni dermatologice, boala de decompresie, afecțiuni virale, respiratorii, alergii, scleroză multiplă, Parkinson și Alzheimer, astenie, depresie, anxietate, traumatisme sportive minore și majore, recuperare după antrenamente intense sau după intervenții chirurgicale.

Călătoria pacientului în clinică, de la consultație la soluție

Clinica de Medicină Funcțională și Integrativă Verithera oferă un portofoliu variat de servicii: consultații de medicină funcțională și integrativă, consultanță în fitoterapie științifică, nutriție și boli metabolice, teste de nutrigenetică și de microbiom, servicii de psihoterapie și health coaching, dar și terapii integrative avansate, precum oxigenoterapia într-o cameră hiperbară performantă, terapia intravenoasă (cu vitamine, glutation etc), acupunctura și ozonoterapia. 

Experienta pacientului în clinică începe cu o consultație de medicină funcțională și integrativă. In timpul consultantei, medicul evalueaza holistic pacientul prin analiza  istoricului medical, a simptomelor si tratamentelor urmate dar si stilulului de viață, a mediului în care trăiește si lucrează, acordand atentie si  și factorilor genetici, de mediu, emotionali, atitudinii fata de boala si a regimului alimentar, care ii pot afecta sanatatea. În medicina integrativă și funcțională, medicul și pacientul leagă o relație de lungă durată.

În urma acestei prime consultații de medicină funcțională și integrativă, care se recomandă tuturor pacienților, indiferent de motivul pentru care apelează la serviciile clinicii, medicul prescrie un program de tratament complementar personalizat. Aceasta poate include administrarea de suplimente alimentare (conform principiilor fitoterapiei științifice), în asociere cu una sau mai multe terapii complementare, integrate sigur si eficient altor tratamente urmate de pacient.

Tehnologie medicală performanta

Medicii și terapeuții din cadrul clinicii Verithera lucrează cu aparatură de ultimă generatie, certificata, achizitionata de la producatori de renume mondial. De exemplu, pacienții beneficiază de oxigenoterapie într-o cameră hiperbară performanta, aparținând producătorului american Perry, numărul 1 în SUA și top producător mondial de camere hiperbare monoplace (pentru tratarea în siguranță a unui singur pacient, mai ales pe timp de pandemie).

Oxigenoterapia hiperbară este o metodă de tratament îndelung studiată, care presupune expunerea pacientului la oxigen pur, la o presiune constanta de cel putin 3 atmosfere, într-o cameră hiperbară de uz medical. Terapia permite oxigenului hiperbaric să pătrundă în țesuturi foarte rapid și în concentrație mare, reducand hipoxia si stimulând puternic procesele de regenerare

Camera hiperbară din cadrul clinicii Verithera asigura oxigen pur 100%, la o presiune constanta de până la 6 atmosfere, fiind indicata in tratarea a multiple afecțiuni medicale: respiratorii, cardiovasculare, circulatorii, pulmonare, neurologice, oftalmologice, imunitare, complicații ale diabetului, arsuri, răni, boala de decompresie, precum și în vindecarea mai rapidă a traumatismelor sportive și în recuperarea după antrenamente intense.

Rezultate pozitive ale oxigenoterapiei au fost remarcate și la pacienții care au suferit de COVID-19 și care au rămas cu dificultăți de respirație, oboseală, dureri musculare etc. De altfel, Ministerul Sănătății a recunoscut oficial camerele hiperbare care asigură presiune de cel puțin 2 atmosfere drept dispozitive medicale care ajută în recuperea pacienților care au rămas cu sechele post-COVID.

Mai multe informații despre clinica Verithera, servicii și terapii puteți citi pe www.verithera.ro.

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa