Ministrul Educației: Școlile rămân închise până după Paște

Theodora Fintescu, redactor
scris pe
școlile rămân închise
Dacă se încheie pandemia și pericolul răspândirii virusului se reduce, școlile se redeschid după vacanța de Paște.

UPDATE: În cadrul videoconferinței de presă, Monica Anisie a anunțat că măsura de suspendare a cursurilor se va menține până când nu va mai exista niciun pericol asupra copiilor. De asemenea, e a anunțat că în cursul zilei de azi vor fi prezentate câteva măsuri pentru facilitarea învățării la distanță.

Grădinițele și școlile rămân închise până după Paște. Nu se știe încă data la care elevii vor relua cursurile, pentru că acest lucru depinde de evoluția pandemiei de coronavirus. Monica Anisie, ministrul Educației, a declarat că este o certitudine faptul că școlile rămân închise cel puțin pe perioada stării de urgență, care a început luni, 16.03.2020.

Precizarea ministrului Educației a fost făcută pentru edupedu.ro, iar începând cu ora 11.00, Monica Anisie va susține o videoconferință de presă în care va oferi mai multe informații.

Inițial, Comitetul pentru Situații de Urgență a stabilit ca școlile și grădinițele să fie închise până în data de 22 martie, cu posibilitatea de prelungire, dacă este cazul.

Conform calendarului anului școlar în curs, vacanța de Paște are loc în perioada 4-21 aprilie, ceea ce înseamnă că, cel mai devreme, cursurile se vor relua în data de 22 aprilie, cu condiția ca pandemia să se încheie până la acea dată.

Suspendarea cursurilor se aplică atât pentru instituțiile de stat, cât și pentru cele private. Deși situația creșelor nu a fost anunțată oficial, cel mai probabil data de redeschidere va coincide cu cea a școlilor și grădinițelor.

Între timp, elevii de clasa a VIII-a și cei de a XII-a pot urmări programul Teleșcoala, care a început luni, 16.03 la TVR 1, unde profesorii îi ajută să parcurgă materia pe cei care susțin în acest an Evaluarea Națională și Bacalaureatul.

În paralel, multe școli pregătesc soluții pentru a muta cursurile în zona online, în așa fel încât copiii să nu aibă de recuperat foarte mult după redeschiderea școlilor.

Dacă ți s-a părut interesant acest articol, îți recomandăm să citești și:

 

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa