Școlile încep din 8 februarie. Care sunt localitățile unde cursurile vor continua online

Cristina Călin, redactor
scris pe
Școlile încep
În localitățile cu o incidență de peste 6% a cazurilor de COVID cursurile continuă online

Școlile și grădinițele din România se vor deschide în marea lor majoritate începând din 8 februarie când va începe semestrul al doilea, a anunțat Klaus Iohanis, președintele României, joi, 14 ianuarie 2021.

Potrivit hotărârii luate împreună cu reprezentanți ai Ministerului Educației, Ministerului Sănătății și ai Departamentului pentru Situații de Urgență toate școlile și grădinițele din România se vor deschide începând cu 8 februarie luându-se în considerare evoluția pandemiei în fiecare localitate.

„Am avut o discuție foarte importantă cu premierul, cu ministrul Educației, cu ministrul Sănătății, tema discuției: deschidem sau nu deschidem școlile.Pot să vă comunic că am ajuns în unanimitate la o concluzie extrem de importantă. Începând din semestrul doi, din 8 februarie, majoritatea școlilor se vor redeschide. Asta evident în condițiile în care pandemia evoluează aproximativ la fel cum am avut evoluțiile din ultimele săptămâni. Majoritatea școlilor se redeschid, elevii se întorc la școală.

Școlile încep în funcție de evoluția pandemiei

În localitățile în care este în vigoare scenariul verde vor merge la școală și grădiniță toți copiii.

 Acolo unde este scenariul galben se vor deschide toate grădinițele, iar școlile vor fi deschise pentru elevii de clase primare și pentru cei care sunt în clasa a VIII-a și a XII-a. Ceilalți copii vor continua să studieze în sistemul on-line.

În localitățile care sunt în scenariul roșu vor rămâne deschise doar grădinițele și școlile pentru elevii din clasele 0-IV. Restul elevilor vor învăța online.

”Se revine la sistemul descentralizat care ține cont de evoluția în fiecare localitate. În localitățile aflate în scenariul verde toți copiii merg la școală și la grădiniță. În scenariul galben merg în continuare la școală, copiii din ciclul 1-4 și copiii din clasele terminale, dar și copiii de la grădiniță.
În cazul în care localitatea intră în scenariul roșu, peste 3 cazuri la mia de locuitori, continuă pentru un timp să meargă la școală și la grădiniță doar ciclul primar, restul nu mai merg la școală.
Toate aceste lucruri vor deveni realitate dacă lucrurile nu se schimbă grav. Decizia finală va fi luată în 2 februarie, când vom avea o ședință de evaluare.”

Klaus Iohannis, președintele României

Există o singură situație în care se vor închide din nou toate școlile și grădinițele. Dacă rata de infectare dintr-o localitate va trece de 6% atunci se va impune carantina. Grădinițele și școlile se vor închide, iar cursurile se vor muta în online până când numărul de cazuri de COVID-19 va scădea sub acest procent.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa