Patru zile de școală online pentru elevii care învață în școli- secții de votare

Theodora Fintescu, redactor
scris pe
școală online
Nu este de vorba de zile libere, ci de predare și învățare online.

Elevii care învață în școli în care se organizează secții de votare vor învăța online timp de patru zile, înainte și după vot, adică joi și vineri, respectiv luni și marți. Mai multe școli din București au primit la începutul acestei săptămâni informații privind modul în care vor învăța în perioada alegerilor.

Comitetul pentru Situații de Urgență București a decis vineri că în școlile unde vor fi organizate secții de votare vor fi suspendate cursurile în 24, 25, 26, 28 și 29 septembrie,  adică de joi, până marți inclusiv.

Predarea și participarea la cursuri online, obligatorii

„Ținând cont de situația specială în care se desfășoară alegerile locale din anul 2020, cât și prevederile din Legea nr. 55/2020 privind măsurile stabilite pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență a aprobat suspendarea cursurilor în zilele de 24.09.2020, 25.09.2020, 26.09.2020 respectiv, 28.09.2020, 29.09.2020, pentru unitățile de învățământ din Municipiului București ce găzduiesc secții de votare”, este decizia Comitetului pentru Situații de Urgență București.

Profesorii vor folosi Google- Meet sau Zoom, iar ordinea cursurilor va fi cea din orarul anunțat în fiecare școală. ”Nu se vor suspenda cursurile, ci se vor desfăşura online. Avem nevoie de cel puţin o zi pentru a pregăti localurile secţiilor de votare, în condiţiile în care ştiţi că multe localuri ale secţiilor de votare sunt în şcoli. De asemenea, vom avea nevoie de cel puţin o zi pentru a asigura dezinfecţia şi pregătirea claselor în care au fost secţii de votare pentru reprimirea copiilor”, a declarat Ludovic Orban, într-o conferință de presă.

Peste 300 de școli funcționează deja exclusiv online

De altfel, mai multe școli din țară funcționează deja exclusiv online. În data de 21 septembrie, conform datelor transmise de inspectoratele școlare județene (inclusiv Inspectoratul Școlar al Municipiului București), situația este următoarea:

– 12.945 de unități de învățământ în Scenariul 1 (S1): participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție sanitară.

– 4.406 unități de învățământ în Scenariul 2 (S2). Acesta presupune participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, respectiv revenirea parțială (prin rotație de una-două săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție.

– 305 unități de învățământ în Scenariul 3 (S3): participarea tuturor preșcolarilor și elevilor la activități/lecții online.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa