Senatul a aprobat renta viageră pentru mamele eroine. Femeile cu 3 sau mai mulți copii pot primi, lunar, bani în plus

TOTUL DESPRE MAME
scris pe
renta viageră pentru mamele eroine

Senatul a adoptat tacit, luni, proiectul de lege iniţiat de deputatul Ninel Peia, care prevede sa se acorde lunar o rentă viageră pentru mamele eroine, adică acelor femei care au trei sau mai mulţi copii. Sumele sunt cuprinse între 30 şi 50% din salariul mediu net pe economie, ceea ce ar însemna între 630 şi 1000 lei, informează Mediafax.

Astfel, potrivit proiectului de lege, femeile care au născut trei copii vor primi 30% din salariul mediu net pe economie. Femeile care au crescut patru copii vor primi 40% din salariul mediu net pe economie, iar cele care au cinci sau mai mulţi copii vor primi o indemnizaţie viageră de 50% din salariul mediu net pe economie, plus titlul şi medalia de ”Mamă Eroină”.

Această rentă viageră pentru mamele eroine se va actualiza anual în funcţie de salariul mediu net pe economie şi nu va ţine cont de alte venituri pe care familia le obţine. De asemenea, această indemnizaţie va fi neimpozabilă. Femeile care vor dori această indemnazaţie viageră vor trebui să facă o cerere scrisă pentru a o primi.

„Cred că o femeie care naşte, creşte şi se ocupă de educaţia a trei sau mai mulţi copii, poate fi numită Mamă Eroină (…)Statalitatea noastră depinde de numărul populaţiei. Există studii care arată că în România vor exista numai 16 milioane de cetăţeni în anul 2050. Să ne gândim la creşterea natalităţii şi cred că este de importanţă naţională pentru a nu dispărea ca popor”, declara în luna martie deputatul Ninel Peia, citat de Mediafax.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa