articol susținut de

Reduceri la analize medicale Regina Maria pentru cine cumpără fructe și legume de la Mega Image. Ce fel de fructe și legume ar trebui să mănânce zilnic un copil

Anca Lupescu
scris pe

În fiecare vară, de cinci ani încoace, lanțul de sănătate Regina Maria desfășoară o campanie în colaborare cu Mega Image, oferind clienților un discount de 20% la diverse servicii medicale. Tot ce trebuie să faci este să prezinți un bon de cumpărături de la Mega Image care să includă fructe și legume.
Anul acesta, Regina Maria aduce o noutate în campanie: pachetul dental gratuit. Acest pachet conține o consultație, o radiografie dentară și un plan de tratament, fiind o oportunitate excelentă pentru cei mici și cei mari de a beneficia de servicii de îngrijire dentară de calitate.

Campania „Obiceiuri Mega Sănătoase” vine în ajutorul părinților, dar și a copiilor prin promovarea unor obiceiuri alimentare cu care cei mici să pornească în viață.

Campania „Obiceiuri Mega Sănătoase” – ce trebuie să faci pentru a beneficia de ofertă

Obiceiurile sănătoase se învață acasă, încă din primii ani de viață. Dacă un copil crește învățând să facă alegerile corecte în ceea ce privește alimentația, aceleași alegeri le va face și ca adult.
Cei mici trebuie să știe ce înseamnă echilibrul și cumpătarea. Mulți mănâncă din când în când dulciuri și acest lucru este perfect normal. Cheia este ca aceste mici răsfățuri să nu se transforme într-un lucru fără de care cei mici să nu poată funcționa.
Pentru a încuraja un stil de viață armonios, Regina Maria și Mega Image au lansat campania „Obiceiuri Mega Sănătoase”.

Mai exact, cei care participă la campanie pot beneficia de un discount de 20% la o gamă largă de servicii medicale în clinicile Regina Maria.

Tot ce trebuie să faci este să prezinți un bon de cumpărături de la Mega Image care să conțină fructe și legume. Nimic mai simplu, având în vedere că este sezonul roșiilor, al cireșelor și al celor mai proaspete și delicioase fructe și legume.

Ce poți primi:

• Discount de 20% la consultări, endoscopii și colonoscopii, analize medicale și investigații de imagistică în locațiile Regina Maria.
• Pachet de investigații dentare gratuit la Regina Maria Dental Clinics, care include o consultație, o radiografie dentară și un plan de tratament.

Cum te înscrii?

  1. Cumpără fructe și legume de la Mega Image.
  2. Păstrează bonul de cumpărături care include aceste produse.
  3. Programează-te în call-center-ul Regina Maria pentru serviciile dorite. (Sau online AICI)
  4. Menționează că ai bonul de cumpărături de la Mega Image când faci programarea.

Campania „Obiceiuri Mega Sănătoase” este un bun moment să îți înveți copilul cât de mult contează alimentația și cât de delicioase pot fi legumele și fructele.

Beneficiile consumului de fructe și legume la copii

Să încerci să oferi legume și fructe unui copil poate fi o adevărată provocare. Dacă în etapa de diversificare lucruri sunt mai simple, cu cât trece timpul, cu atât copiii devin mai greu de convins să încerce o legumă sau un fruct nou.
Știm că celor mici le place gustul dulce. Cei mai mulți bebeluși adoră morcovul, cartoful dulce și, în general, orice legumă cu tentă dulceagă. Banana este preferata celor mici, dintre fructe dar sunt atât de multe fructe și legume pe care cel mic le poate încerca, încât combinațiile sunt aproape inifite.
Beneficiile legumelor și a fructelor sunt nenumărate. De la conținutul plin de nutrienți în raport cu conținutul de calorii, îmbunătățirea digestiei, întărirea sistemului imunitar, până la îmbunătățirea funcției cognitive.

Mai exact, fructele și legumele îți ajută copilul să își dezvolte creierul, să rețină informații, să facă legături și să gândească rapid.
În plus, fructele și legumele au marele beneficiu că îmbunătățesc starea de spirit și sănătatea mintală a celor mici, dar și a celor mari, deopotrivă.

De asemenea, ele scad riscul de obezitate, fiind sărace în calorii și bogate în fibre. Fibrele te ajută să ai o senzație de sațietate mai mult timp, în timp ce caloriile puține îți permit să îți umpli stomacul fără să fie nevoie să consumi prea mult din necesarul zilnic de calorii.
Acest lucru este deosebit de important la copiii care nu fac prea multă mișcare fizică. Aportul lor caloric este unul limitat, tocmai pentru că nu au o activitate fizică prin care să își crească numărul de calorii pe care îl au la dispoziție zilnic.

Atunci, ei au nevoie de mâncăruri voluminoase cu calorii puține. Salata este un astfel de aliment, cireșele, căpșunile, morcovul sau chiar varza.
Consumul redus de fructe și legume este asociat cu o stare de sănătate precară și un risc crescut de boli netransmisibile de-a lungul vieții. Se estimează că în 2017, aproximativ 3,9 milioane de decese la nivel mondial au fost atribuite unui consum insuficient de fructe și legume, conform OMS.

Ce cantitate de fructe și legume este recomandată pentru un copil în funcție de vârstă

Consumul zilnic de fructe și legume poate ajuta copilul să rămână activ și puternic. Totuși, câte fructe și legume să le dăm? Cantitatea necesară se schimbă pe măsură ce cresc, dar există câteva norme după care să te ghidezi.
Dacă ai auzit de cele 5 porții de fructe și legume pe zi, iată ce înseamnă o porție: la fructe înseamnă cam 150 de grame (un măr). Pentru legume, o porție înseamnă 250 g de legume crude.

Câte porții de fructe pe zi să îi dai copilului

Copii între 1 și 3 ani
• Fructe – 100 g sau jumătate dintr-un fruct de mărime normale ori 1 fruct mic (caise sau prune)
• Legume – 30-50 de grame de legume crude sau gătite
Copii între 4 și 6 ani
• Fructe – cam 150 de grame de fructe (2 fructe mici sau un fruct normal)
• Legume – cam 50-70 de gaze de legume crude sau gătite
Copii între 7 și 9 ani
• Fructe – cam 150 de grame de fructe
• Legume – între 70 și 100 de grame de legume crude sau gătite.
Copii de la 9 ani în sus
• Fructe – 150 de grame de fructe
• Legume – 100 – 200 de grame de legume crude sau gătite

Aceste recomandări de consum sunt generale, iar copiii pot mânca oricând cantități mai mari fără niciun fel de efect negativ. Nu uita că obiceiurile sănătoase se formează de la o vârstă fragedă, iar studiile arată că micuții care mănâncă mai multe fructe și legume tind să aibă o sănătate psihică mai bună.

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa