Reducere de primăvară la cărțile de parenting de la ZYX Books

Cristina Călin, redactor
scris pe
ZYX Books
Reducerea este valabilă până pe 15 martie

Primăvara aceasta editura ZYX Books vă așteptă cu o reducere de 20% la toate cărțile din portofoliu. Vă recomandăm colecția de parenting și creșterea bebelușului, acolo unde puteți să găsiți cărți scrise de unele dintre cele mai importante voci din domeniu. Alfie Kohn, Dr. Laura Markham și Dr. Jack Newman sunt doar câțiva dintre ei.

Titlurile de parenting de la editura ZYX Books sunt alese printr-un proces editorial riguros, bazat pe validarea comunității științifice. Fiecare titlu este atent îngrijit, susținut de un specialist român în domeniu și promovat prin ateliere cu părinții.

Ups, pubertatea! Cum arată lumea adolescenților de azi și cum vorbim cu ei despre teme dificile

Dr. Cara Natterson și Vanessa Kroll Bennett

Ups, pubertatea! Cum arată lumea adolescenților de azi și cum vorbim cu ei despre teme dificile este un ghid cuprinzător pentru părinții preadolescenților și adolescenților (8-18 ani), care oferă soluții, strategii și răspunsuri la cele mai complicate întrebări și dileme legate de această perioadă din viața copiilor. Dr. Cara Natterson și Vanessa Kroll Bennett îi îndrumă cu blândețe, umor și expertiză științifică pe părinții și educatorii care au în grijă copii aflați la vârsta pubertății.

Două idei esențiale:

 • Acnee, puseuri de creștere, tulburări alimentare, sexualitate, schimbări de dispoziție – un părinte calm și informat poate vorbi cu un adolescent despre orice. Inclusiv despre subiectele cele mai delicate: excesul de social media, identitatea de gen, pornografie, droguri, alcool sau vaping.
 • Trecerea prin pubertate poate fi derutantă sau chiar înfricoșătoare. (Pre)adolescenții au nevoie de informare și de încurajare, de iubire și de tandrețe de la adulții din viața lor.

O idee revoluționară:

Pubertatea începe mai devreme, durează mai mult și se petrece cu telefonul în mână.

Carte recomandată de Yolanda Crețescu, psiholog.

Iubire necondiționată pentru copilul tău

Alfie Kohn

Autorul care a revoluționat conceptul de creștere a copiilor, mutând accentul de pe autoritate pe dialog, de pe condiționare a comportamentului, pe iubire și încredere.

O abordare inovatoare a unui specialist în educație cunoscut în întreaga lume.

Carte câștigătoare a NAPPA Gold Award.

Cum faci să te asculte copilul? Iată întrebarea de la care pornesc majoritatea cărților de parenting.

Alfie Kohn, expert de renume internațional, pornește de la o întrebare diferită, care schimbă fundamental felul în care ne privim copiii și cum relaționăm cu ei: Ce nevoi au copiii noștri – și cum facem să le împlinim? Iubire necondiționată pentru copilul tău este o pledoarie puternică pentru respect, cooperare și acceptare, care pune sub semnul întrebării instrumentele tradiționale de educație, în special pedepsele și recompensele.

În locul lor, Alfie Kohn propune cultivarea motivației intrinsece, care va da rezultate pe termen lung, și a unei relații de încredere între părinți și copii, care va aduce armonie și cooperare fără constrângeri.

Carte recomandată de Monica Bolocan, psiholog.

Părinți liniștiți, copii fericiți

Dr. Laura Markham

Un ghid practic și eficient despre cum să crești copii responsabili, independenți și fericiți. O carte care se bazează pe zeci de ani de experiență clinică și cercetări științifice aprofundate privind dezvoltarea creierului copiilor.

Care este cel mai important lucru pe care îl poate face un părinte pentru copilul său? Să-și înțeleagă, să-și accepte și să-și regleze propriile emoții, în cât mai multe dintre situațiile ,,fierbinți” ale vieții de zi cu zi. Iată piatra de temelie a metodei de educație cu blândețe dezvoltată de dr. Laura Markham, psiholog clinician cu experiență în consilierea a peste 130 000 de familii și autoare a două dintre cele mai influente cărți de parenting: Părinți liniștiți, copii fericiți și Părinți liniștiți, frați fericiți.

Într-un stil accesibil și documentat, dar și profund uman, dr. Laura Markham ne învață cum să construim acea relație bazată pe încredere, care să excludă de la sine amenințările, cicăleala, rugămințile, mituirea, țipetele și pedepsele.

Carte recomandată de Diana Stănculeanu, psiholog.

Părinți liniștiți, frați fericiți

Dr. Laura Markham

După bestsellerul internațional Părinți liniștiți, copii fericiți, dr. Laura Markham, unul dintre cei mai cunoscuți specialiști în parenting, dezvăluie secretul armoniei în familiile care cresc frați.

Prieteni pe viață – sau concurenți pe viață? Relațiile dintre frați pot fi uneori armonioase și hrănitoare, la fel cum, alteori, pot deveni competitive sau conflictuale. Cu o experiență clinică de zeci de ani și peste 130 000 de familii consiliate, dr. Laura Markham privește relațiile dintre frați din perspectiva părinților și a ceea ce pot face aceștia ca să creeze o relație de încredere între copiii lor. Printre sfaturile practice pe care le dă, se numără:

 • Evitarea etichetelor și a comparațiilor;
 • Crearea unei relații unice cu fiecare copil;
 • Crearea unei culturi familiale a râsului, și nu a conflictului;
 • Echiparea fiecărui copil cu instrumente personalizate pentru gestionarea conflictelor.

Carte recomandată de Diana Stănculeanu, psiholog.

Ghidul de alăptare 

Dr. Jack Newman

Dr. Jack Newman este unul dintre cei mai cunoscuți experți în lactație și probleme legate de alăptare, care a ajutat zeci de mii de femei cu sfaturi și soluții practice. Acest ghid cuprinzător propune o serie de strategii și soluții pentru cele mai întâlnite probleme legate de alăptare:

 • Cum știu că bebelușul primește suficient lapte?
 • Cum evit durerile de sâni?
 • Cum ajut bebelușul să se atașeze corect la sân?
 • Pot alăpta în timpul unui tratament medicamentos?
 • Cum alăptez un nou-născut prematur sau cu nevoi speciale?

Carte recomandată de dr. Ilinca Tranulis, medic pediatru și consultant IBCLC.

Somn ușor. Soluții practice pentru copii care adorm fără lacrimi, de la 0 la 5 ani.

Sarah Ockwell-Smith

Somn ușor oferă soluții blânde și eficiente pentru cele mai întâlnite dificultăți legate de somn ale copiilor mici, de la 0 la 5 ani. Sarah Ockwell-Smith propune metode blânde de gestionare a problemelor de somn, încercând să păstreze un echilibru între nevoile părinților și cele ale copilului.

Două idei esențiale:

 • Trezirile pe timpul nopții sunt biologic normale și sănătoase, pentru bebeluși și copii mici. Somnul neîntrerupt pe durata întregii nopți este un deziderat al părinților, dar și un mit creat de societatea în care trăim.
 • Dieta, locul în care doarme, alergiile sau rutinele de culcare – toate acestea pot influența masiv calitatea somnului copiilor. Metoda BEDTIME oferă numeroase soluții pentru identificarea și rezolvarea fiecărei probleme în parte.

O idee revoluționară:

Ingredientele laptelui matern produs pe timp de noapte îl îmbie pe bebeluș la somn, datorită hormonilor pe care îi conține, diferiți de cei produși în timpul zilei.

Carte recomandată de Cristina Drăghici, medic rezident pediatru.

Poftă bună. Soluții practice pentru mesele copiilor și pentru cele mai frecvente probleme alimentare

Sarah Ockwell-Smith

Poftă bună: soluții practice pentru mesele copiilor și pentru cele mai frecvente probleme alimentare de Sarah Ockwell-Smith este o carte valoroasă pentru oricine dorește să-și îmbunătățească relația cu mâncarea și să abordeze alimentația într-un mod mai blând și sănătos.

Două idei esențiale:

 • Copil mofturos sau prea mâncăcios? Doar dulce, fără legume, doar mâncare albă sau, din contră, gustări cu prea mulți coloranți? Sarah Ockwell-Smith ne ajută să facem diferența dintre poftă, foame și apetit, iar asta va schimba felul în care ne raportăm la ora mesei.
 • Principiile hrănirii cu blândețe se aplică la orice vârstă, din ziua în care copilul se naște până când adolescentul pleacă la facultate.

O idee revoluționară:

Ca să poți avea o influență pozitivă asupra obiceiurilor alimentare ale copiilor, trebuie să le înțelegi și să le schimbi pe ale tale.

Carte recomandată de Alina Ciufu, psiholog.

Dacă ai pus ochii pe o carte care te interesează, o poți comanda de pe site-ul ZYX Books. Nu rata reducerea de 20%! Este valabilă doar până pe 15 martie inclusiv.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa