Profesoară americană arestată după ce l-a vaccinat anti-Covid pe un elev, fără acordul părinților

Roxana Ioana Ancuța
scris pe
Profesoară americană arestată după ce l-a vaccinat pe un elev de 17 ani împotriva Covid-19. Profesoara nu deține autorizație în acest sens.

O profesoară din New York a fost arestată după ce i-ar fi administrat unui elev vaccinul anti-Covid-19.

Laura Russo, în vârstă de 54 de ani, profesor de biologie, este suspectă că l-ar fi vaccinat pe băiatul de 17 ani, deși nu are nici o autorizație sau pregătire legală în acest sens. De asemenea, ea nu îi înștiințase pe părinții băiatului, deci a recurs la acest gest fără a avea consimțământul lor. Profesoara a fost arestată chiar de Anul Nou și riscă închisoare de până la patru ani, dacă va fi găsită vinovată și condamnată.

Elevul a recunoscut faptul că și-a dorit să se vaccineze, astfel că profesoara i-a administrat vaccinul chiar la domiciliul ei din Sea Cliff, Long Island, localitate aflată la aproximativ 50 de km de nordul orașului New York.  

Momentul vaccinării a fost înregistrat

Reprezentanții poliției au declarat că nu se știe deocamdată cum a reușit Laura Russo să intre în posesia dozei de vaccin. De asemenea, nu se cunoaște nici marca vaccinului însă, în SUA, singurul vaccin autorizat pentru persoanele sub 18 ani este Pfizer-BioNTech. De asemenea, vârsta pentru care se poate administra vaccinul fără consimțământul familiei este cea de 18 ani.

Momentul vaccinării a fost filmat și se poate auzi pe înregistrare cum profesoara îi spune băiatului ”Vei fi bine, sper”.

Părinții au sunat la poliție imediat ce băiatul s-a întors acasă și le-a povestit ce s-a întâmplat.

Ca urmare a faptei sale, conducerea liceului unde Laura Russo profesează i-a retras dreptul de a mai preda în acea instituție, până la finalizarea anchetei și soluționarea problemei. Prima audiere în instanță este programată pentru data de 21 ianuarie 2022

Important!

Medicii atenționează asupra faptului că injecțiile pot fi foarte periculoase dacă nu sunt administrate în mod corect. În ceea ce privește vaccinul anti-Covid-19, reprezentanții medicali sunt singurii autorizați să verifice dacă un vaccin este expirat sau dacă este contrafăcut. Mai mult, înaintea administrării vaccinului, pacientul trebuie să răspundă la câteva întrebări legate de istoricul său medical și, de asemenea, este necesară monitorizarea lui imediat după ce i-a fost administrată injecția.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa