Probleme cu apa de la robinet în București: are gust ciudat și miroase puternic a clor. O folosim sau nu pentru copii?

Theodora Fintescu, redactor
scris pe

  Locuitorii Capitalei, în special cei din Sectorul 6, au reclamat astăzi faptul că apa de la robinet are un miros puternic de Clor, că hainele spălate cu ea miros urât și că nu o pot folosi la gătit. Pe grupurile de mămici s-a instalat panica: gătim sau nu cu ea pentru copii? 

  Pe grupuri au început să circule mesaje alarmante: „Am sunat la Apa Nova din partea asociației de proprietari și mi s-a spus că în urma unui incident (nu a menționat de ce tip, chimic sau biologic) au fost nevoiți să folosească cea mai mare cantitate de clor permisă de lege și m-a sfătuit să nu dăm copiilor apă de la robinet și să nu le gătim cu ea în următoarele 48 de ore. Avertizarea este valabilă pentru tot Bucureștiul”, este una dintre atenționările, cu sursă anonimă, care circulă prin spațiul public.

  Mirosul va dispărea după amiază

  Reprezentanții Apanova susțin însă că au făcut teste ale apei, inclusiv astăzi, 30 ianuarie 2019, și analizele nu arată depășiri ale valorilor parametrilor de calitate. Mirosul de clor, precizează ei, este cauzat de tratarea suplimentară a apei, necesară din cauza topirii zăpezii.

  Iată ce spun reprezentanții Apanova: ”Ca urmare a topirii bruște a depunerilor de gheață și zăpadă, cu efect de spălare a suprafețelor atinse, s-a produs o încărcare mai mare a râurilor Argeș și Dâmbovița. Deprecierea temporară a calității apei râurilor a fost compensată prin măsuri de tratare. Niciun parametru de calitate al apei potabile produse nu a depășit limita legală. În plus, pe lângă monitorizarea online (continuă 24h/24) în puncte strategice ale sistemului de alimentare cu apă potabilă, se efectuează zilnic analize de probe prelevate din rețea. Rezultatele nu indică depășiri ale valorilor parametrilor de calitate a apei potabile. Ultimele analize au fost efectuate astăzi, 30 ianuarie 2019. Efectul mirosului de clor rezidual resimțit de consumatori este în scădere încă din data de 29.01.2019 și va dispărea în după amiaza zilei de astăzi”.

  Îți recomandăm și

  Te-ar mai putea interesa

  Te-ar mai putea interesa