Prințul Harry a devenit tată a doua oară. Cum a reacționat Casa Regală la vestea unui nou moștenitor

Cristina Călin, redactor-șef
scris pe
Prințul Harry a devenit tată
Prințul Harry a devenit tatăl unei fetițe care va purta numele bunicii și străbunicii ei.

Meghan Markle și Prințul Harry au devenit părinții celui de-al doilea copil, o fetiță. Meghan a născut vineri, 4 iunie, în jurul prânzului, la un spital din Santa Barbara, California. Și mama și bebelușul sunt în stare bună, potrivit declarațiilor celor doi părinți.

„Cu mare bucurie, prințul Harry și Meghan, ducele și ducesa de Sussex, își întâmpină fiica, Lilibet Lili Diana Mountbatten-Windsor, în lume. Lili s-a născut vineri, 4 iunie, la ora 11:40, sub îngrijirea de încredere a medicilor și a personalului de la Santa Barbara Cottage Hospital din Santa Barbara, CA „, se arată într-un anunț oficial. Fetița a avut la naștere 3,486 kg. Cei doi proaspeți părinți nu au publicat nicio fotografie cu fiica lor.

Fiica lui Meghan și a lui Harry va purta numele Lilibet Diana. Lilibet a fost ales în onoarea Reginei Elisabeta a II-a, care în copilărie era astfel alintată, iar Diana pentru a cinsti memoria mamei lui Harry, regretata Prințesă Diana.

„Pe 4 iunie am fost binecuvântați de sosirea fiicei noastre, Lili. Ea este mai mult decât ne-am fi putut imagina vreodată și rămânem recunoscători pentru dragoste și rugăciuni pe care le-am simțit de pe tot globul. Vă mulțumim pentru amabilitatea și sprijinul dvs. continuu în acest moment foarte special pentru familia noastră. „

Mesajul posta de Meghan și Harry pe site-ul fundației pe care o conduc, Archewell

Lili a venit după o sarcină pierdută

Cuplul mai are un băiat, Archie Harrison Mountbatten-Windsor, în vârstă de doi ani. Cei doi au declarat în timpul interviului dat lui Oprah Winfrey că nu își mai doresc alți copii.

Cei doi au anunțat că urmează să fie din nou părinți de Ziua Îndrăgostiților. Vestea fericită a venit după ce Meghan a dezvăluit că a  suferit un avort spontan în luna iulie a anului trecut. „A pierde un copil înseamnă a purta o durere aproape insuportabilă, experimentată de multe femei, dar despre care se vorbește atât de puțin”, a scris ea pe un eseu pentru New York Times, publicat pe 25 noiembrie 2020.

A 8-a la succesiunea tronului

Fiica lui Harry și Meghan este a 11-a strănepoată a Reginei Elisabeta a II-a și este a opta în linia de succesiune la tronul Marii Britanii și Irlandei de Nord și al celorlalte țări al cărei șef de stat este Elisabeta a II-a. Surse din apropierea Casei Regale, citate de publicația People, spun că regina Elisabeta, Prințul Charles, Camilla, ducesa de Cornwall, prințul Wiliam și Kate Middleton, sunt „încântați” la aflarea veștii despre nașterea lui Lilibet.

Micuța a primit mesaje de felicitare de la toată familia regală

„Regina, Prințul de Wales și Ducesa de Cornwall și Ducele și Ducesa de Cambridge au fost informați și sunt încântați de vestea nașterii unei fiice pentru Ducele și Ducesa de Sussex”, a spus un purtător de cuvânt al Palatului Buckingham duminică, 6 iunie, într-o declarație. Și Prințul Charles, a emis o declarație similar , spunând că „le urează tuturor numai bine în acest moment special”. Lilibet este a cincea sa nepoată, după copiii lui William – Prinții George și Louis și Prințesa Charlotte și băiatului lui Harry—Archie.

Povestea de dragoste dintre Meghan și Harry

Meghan, în vârstă de 39 de ani, și Harry, în vârstă de 36 de ani, au renunțat oficial la rolurile lor ca membri ai Casei Regale Britanice. Dorința lor de a avea o viață de familie normală a jucat un rol în decizia lor pe care mulți o consideră revoluționară.

Meghan Markle s-a căsătorit cu Prințul Harry, după o poveste de dragoste ce a început cu o întâlnire aranjată de niște prieteni comuni în iulie 2016. Prințul a recunoscut mai târziu că a fost atras de ea de când a văzut-o prima dată. Dovadă stă faptul că doar după câteva săptămâni a invitat-o cu el în Botswana unde relația lor a înflorit.

După doar câteva luni relația lor este recunoscută de Casa Regală

În octombrie 2016 apar din ce în ce mai multe informații în presă despre legătura dintre fosta actriță Meghan Markle și Prințul Harry. Casa Regală Britanică recunoaște legătura celor doi, într-un comunicat de presă, în noiembrie 2016.

În aprilie 2017, Meghan își închide blogul, semn că ceva serios se întâmplă. O lună mai târziu, Prințul Harry este însoțit de domnișoara Markle la nunta surorii Ducesei de Cambridge, Kate, Pippa Middleton. Tot atunci s-a zvonit că prințul a cerut acceptul Reginei Elisabeta să o ceară de soție pe Meghan.

Noiembrie 2017 a fost o lună intensă pentru tânărul cuplu. S-au mutat împreună la Palatul Kensington și și-au anunțat oficial logodna. O lună mai târziu participau la primul eveniment regal în calitate de cuplu.

Nunta ca în povești pentru fosta actriță de la Hollywood

Nunta dintre Prințul Harry și Meghan Markle are loc în luna mai 2018 la Castelul Windsor, iar în octombrie anunțau că așteaptă primul lor copil.

Înainte de a fi Ducesă de Sussex, Meghan Markle, născută și crescută în Los Angeles, SUA, a fost actriță, iar cel mai cunoscut rol al său este cel din serialul Suits.

Îți recomandăm și

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa