Prințul George a împlinit 6 ani. Noi fotografii publicate de Ducesa Kate

Cristina Călin, redactor-șef
scris pe
prințul george

  Prințul George, fiul Ducelui William de Cambridge și al Ducesei Catherine de Cambridge, împlinește astăzi 6 ani. George este al treilea în linia succesiunii la tronul Marii Britanii.

  Prințul George Alexander Louis s-a născut pe 22 iulie 2013 la St. Mary`s Hospital din Londra și este cel mai mare dintre cei trei copii ai cuplului William și Cathrine. Micul prinț și-a făcut apariția în fața lumii a doua zi după ce a fost adus pe lume. Părinții lui l-au prezentat mulțimii nerăbdătoare, chiar de pe treptele spitalului.

  Botezul prințului a avut loc pe 23 octombrie 2013, la Chapel Royal, St James’s Palace și a fost condus de Arhiepiscopul de Canterbury, Reverendul Justin Welby. Cu această ocazie George a purtat roba cu care au fost duși la botez toți cei din familia regală de sute de ani. Părinții, Ducele William de Cambridge și Ducesa Catherine de Cambridge, i-au ales drept nași pe Oliver Baker, David Jardine-Paterson, Earl Grosvenor (Hugh), Jamie Lowther-Pinkerton, Michael Samuel, Michael Tindall and William van Cutsem.

  prințul george

  Prințul George, program regal încă de mic

  Prima vizită oficială pe care Prințul George a făcut-o împreună cu părinții săi a fost în aprilie 2014, în Australia și Noua Zeelandă. De-a lungul timpului, Prințul George a delectat presa cu aparițiile sale. Dintre toate, memorabilă rămâne întâlnirea cu fostul președinte american, Barack Obama, la Kensington Palace in 2016. Atunci, George l-a întâmpinat în pijamale și halat și au schimbat câteva vorbe.

  Micuțul George își petrece vacanța împreună cu frații lui și recent a fost văzut și în compania verișorului său, Archie Harrison Mountbatten-Windsor, primul copil al ducilor de Sussex, Harry și Meghan. Potrivit presei engleze întâlnirea a avut loc la Billingbear Polo Club din Berkshire.

  Prințul George merge la școală. Tocmai ce a terminat clasa I la Thomas’s Battersea School din Londra. Din toamnă va fi însoțit la cursuri de sora lui mai mică Charlotte.

  Cu ocazia aniversării celor șase ani, Casa Regală britanică a dat publicității trei fotografii cu Prințul George. Toate au fost realizate de mama acestuia, Catherine, Ducesa de Camdridge. Două dintre ele au fost realizate în locuința acestora, Kensington Palace și îl înfățișează în echipamentul echipei naționale de fotbal a Angliei. Cea de-a doua, în care prințul este îmbrăcat într-un tricou verde polo și pantaloni scurți, a fost realizată în vacanța în care a mers împreună cu familia. Ducesa de Cambridge obișnuiește să își fotografieze des copiii. În ultimul timp fotografiile oficiale în care apar cu cei trei copii ai cuplului regal sunt realizare chiar de ea, fără să mai apeleze la un fotograf profesionist.

  Îți recomandăm și

  Te-ar mai putea interesa

  Te-ar mai putea interesa