Prima statuie audio care te confruntă cu emoțiile unui părinte de prematur

TOTUL DESPRE MAME
scris pe
prematur

 

La fiecare 30 de minute, în România se naște un copil înainte de termen.

Asociația Unu și Unu dă startul unei campanii inedite menite să genereze solidaritate față de cauza prematurității și să strângă fonduri pentru crearea primului Centru de Sprijin pentru familiile cu bebeluși îndelung spitalizați. 

În România, în 2016, la fiecare 30 de minute s-a născut un bebeluș înainte de termen. În total, 19.000 de bebeluși au apărut pe lume înainte de săptămâna 37. Peste 35.000 de părinți s-au confruntat anul trecut cu sentimentul de neputință cauzat de o spitalizare îndelungată și nu au știut la cine să apeleze pentru sprijin.

Pentru a atrage atenția asupra cauzei, Asociația Unu și Unu a construit în ParkLake o instalație interactivă sub formă de căști audio care te invită ca pentru câteva minute să trăiești experiență unui părinte de prematur. Intrând în statuia audio de trei metri înălțime, vizitatorul se confruntă cu o avalanșă de vești bune și vești proaste, un adevărat roller-coaster emoțional pe care familiile de prematuri îl trăiesc zilnic în spitalele din România.

Inaugurarea primei statui audio dă startul unei campanii ce are drept scop strângerea de fonduri pentru crearea primului centru multidisciplinar pentru familiile cu copii îndelung spitalizați. Acesta va oferi consiliere psihologică pentru părinți, workshopuri și traininguri pentru ei, schimburi de experiență, servicii de follow up pentru copii și terapii de recuperare.

În 2016, 449 de bebeluși s-au născut prematur sub 28 de săptămâni, 1810 bebeluși s-au născut înainte de termen între 28 – 31 de săptămâni și 6891 de bebeluși s-au născut între 32 – 35 de săptămâni, cu o greutate între 2000 – 2499 de grame. Datele nu sunt deloc îmbucurătoare și cifrele atestă încă o dată că fenomenul prematurității continuă în România să se situeze la un nivel alarmant, de aceea este extrem de important ca societatea civilă, reprezentată de ONG-uri, mass media, dar și de sectorul privat să-și unească eforturile pentru a susține aceste familii”, a declarat Diana Gămulescu, Vicepreședintele Asociației Unu și Unu.

Statuia audio se va afla în incinta ParkLake Shopping Center până pe 30 iulie, urmând ca apoi să fie itinerantă în București.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa