Polițist de la 112 către Alexandra: ”Nu mai ține linia ocupată!”

Cristina Călin, redactor-șef
scris pe
Polițist de la 112

  Alexandra Măceșanu a sunat la 112 în căutarea salvării când era sechestrată de Gheorghe Dincă, criminalul din Caracal. Apelul ei a rămas fără răspuns pentru că polițistul care i-a răspuns la telefon, Florescu Vasilică Viorel i-a spus ”Nu mai ține linia ocupată!”

  Dialogul dintre Alexandra și polițist arată că acesta nu a crezut că fata este în pericol cu adevărat, deși aceasta îi spunea că este bătută, legată și violată. A oferit informații valoroase care puteau ajuta la găsirea ei și, în final, la salvarea ei din mâinile criminalului. Mai mult, a spus și în ce cartier este, dar polițistul nu știa despre această zonă a orașului Caracal. Cu toate acestea, a fost luată în derâdere.

  Discuţia dintre poliţist şi Alexandra

  Poliţist: Unde eşti, mă?

  Alexandra: În Caracal, în Caracal!

  Poliţist: În Caracal, unde?

  Alexandra: În Caracal…

  Poliţist: Bine, bine, stai acolo. Rămâi acolo că îţi trimit eu echipaj, dar nu mai ţine linia ocupată.

  Informațiile au ieșit la iveală după o anchetă a MAI. Potrivit raportului, polițistul de la IPJ Olt a avut o ”atitudine refractară”, nu s-a implicat în obținerea de date care să ducă la identificarea locului unde se afla tânăra și nici nu i-a dat sfaturi legate de ce ar trebui să facă până să ajungă poliția la ea.

  Gheorghe Dincă a recunoscut, duminică, 28 iulie, că a ucis două fete. Este cercetat pentru omor calificat, chiar dacă cele două cadavre nu sunt momentan găsite.

  Alexandra Măceșanu, din satul Dobrosloveni, a fost dată dispărută de părinții ei de joi, 25 iulie 2019. A plecat spre Caracal, unde făcea meditații, și la întoarcere, a fost văzută urcându-se într-o mașină de ocazie pentru a ajunge acasă. Nu a mai ajuns niciodată.

  Tatăl Alexandrei a fost cel care a mers la secția de poliție pentru a declara dispariția fetei. Potrivit unchiului fetei, Alexandru Cumpănașu, Președintele Asociației pentru Modernizarea României, șeful Poliției din Caracal, i-ar fi spus părintelui că dacă fata a plecat cu vreun iubit i se vor imputa costurile anchetei: „Hai, bă, ce dracu’… știi cum sunt fetele în ziua de azi… apare mâine-poimâine cu iubitul de mână! Dacă dă dracu’ să fie încurcată cu vreunul, tu plătești toate perchezițiile!”

  Ultimele cuvinte către un polițist de la 112 ale Alexandrei ”Vine! Vine!”

  Potrivit surselor din anchetă fata a sunat de trei ori la 112, joi, 25 iulie, la ora 11.00. Alexandra a descris amănunțit locul în care se afla: ”mă aflu într-o casă mare, veche, aproape părăsită, iarbă multă în curte, boscheţi şi are doi câini lupi, e într-un service. În momentul acela el i-a luat telefonul: «Cu cine vorbeşti?». De asemenea, le-a spus celor de la 112 că a fost legată cu sârmă și violată. Ultimele cuvinte ale fetei au fost: ”Vine!Vine!”.

  După telefonul fetei, poliția și Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) au bâjbâit căutând la trei adrese, niciuna dintre ele corecte. În jurul orei 3 dimineața au depistat locul de unde sunase Alexandra și au mers acolo, dar pentru că mandatul de percheziție le dădea voie să intre de-abia la 6 au ”supravhegheat” locuința suspectului. Dimineața când au pătruns pe proprietatea de aproape 2000 de mp au găsit oase ce seamănă cu cele umane, resturi din hainele fetei, bijuterii și pungi cu carne. Toate sunt duse la expertiză, dar, potrivit anchetatorilor aparțin Alexandrei.

  Surse din anchetă precizează că mama Alexandrei a fost sunată de un bărbat miercuri, 25 iulie. Acesta i-a spus că fata a plecat la muncă în Belgia și că este bine.

  Gheorghe Dincă, cunoscut ca Gheorghe Pocicu, este un fost mecanic auto care își câștigă existența ca taximetrist de ocazie pe mai multe rute din Olt. Are 65 de ani, este divorțat și are 4 copii. Fosta lui familie locuiește acum în Italia.

  Luiza Mihaela Melencu, în vârstă de 18 ani a plecat în urmă cu 4 luni de acasă, la Caracal, pentru a scoate bani de la bancomat, dar a devenit și ea victima lui Gheorghe Dincă. Dispariția Luizei Melencu pare trasă la indigo cu cea a Alexandrei Măceșanu. Polițiștii din Olt spun că bunicul fetei a fost sunat de un bărbat, la puțin timp după ce fata nu a mai revenit acasă, și informat că Luiza a plecat în străinătate să muncească.

   

  Îți recomandăm și

  Te-ar mai putea interesa

  Te-ar mai putea interesa