Petiție pentru Alexandra: președintelui Iohannis i se cere decorarea ei

TOTUL DESPRE MAME
scris pe
Petiție pentru Alexandra

Petiție pentru Alexandra. O petiție către președintele Klaus Iohannis, în care se solicită decorarea Alexandrei Vișoianu, victima în vârstă de 15 ani a ucigașului din Caracal, a fost inițiată de Daniela Vișoianu, președintele Coaliției pentru Educație. Susținem această petiție și, dacă sunteți de acord cu această inițiativă, vă invităm să semnați pentru ea AICI:

Mai jos motivația care justifică decorarea Alexandrei, asa cum este scriscă în petiție de Daniela Vișoianu:

„Subsemnata, Daniela Vișoianu, alături de cei care vor semna prezenta petiție, vă solicităm să inițiați, potrivit prerogativelor constituționale, procedura pentru decorarea eroinei Alexandra Măceșanu, întru pomenirea ei și respectarea valorilor asumate și trăite.

De ce este important?

Președintelui putem să îi cerem puține lucruri concrete, pentru că nu are puterea Executivului. Ce putem să îi solicităm este să celebreze și onoreze Valorile trăite de cetățenii remarcabili ai acestei țări.

Am luat în considerare riscul considerării unui astfel de gest ca fiind un gest politicianist. Dacă Alexandra și-a asumat riscul suprem, cred că decorarea ei înseamnă un gest corect de celebrare a Curajului. Un partid politic nu o poate decora pe Alexandra. Președintele acestei țări, da.

Considerăm că Alexandra este un reper ca cele de care avem nevoie pentru construcția unei Românii Educate. Ea este reprezentanta ”fiecărui român în parte”, a fiecărui român care are încredere în stat, în instituțiile lui, în liderii lui politici.

Mai cred că Alexandra merită să devină context de învățare în școlile din România. Povestea ei poate rescrie proceduri, destine, alegeri personale. Copiii și tinerii acestei țări pot învăța, de la cineva de vârsta lor, că există alegerea de a nu renunța. Decorarea ei de către Președintele României ar însemna că fiecare dintre noi, oricât de tineri, oricât de neînsemnați, putem fi curajoși, putem face sacrificiul suprem, din încredere în oameni, în instituții. Și nu vom fi uitați”.

Copiii noștri sunt sechestrați într-o țară fără speranță. Nu e nimeni la poartă să îi salveze

Mărturia unei mame: „Criminalul din Caracal acosta fete în gară de acum doi ani. A făcut-o și cu fata mea”

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa